Αναπαραγωγή Καθάρισα τη φωλιά και η κανάρα δεν κοιμήθηκε μέσα

νικος5555

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2018
Μηνύματα
19
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σας ευχαριστω για την βοηθεια που μου εχετε προσφερει με οσα γραφετε στα διαφορα ποστ εδω μεσα. Εχω αποκτησει ενα ζευγαρι κοινα καναρινια που εχουν κανει και δυο πουλακια 14 ημερων σημερα. Ειμαι παντελως ασχετος απλα οταν εχω αποριες ρωταω ή διαβαζω.
Μια ερωτηση χθες εβγαλα την φωλια με τα δυο μικρα για να την καθαρισω (εξωτερικη ειναι) επιασα και τα μικρα και τα εβγαλα εξω για λιγο, το βραδυ η καναρα δεν κοιμηθηκε μαζι τους μηπως εκανα κατι λαθος; υπαρχει περιπτωση να μην ταιστουν απο τους γονεις τους;
ευχαριστω
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
η καναρα δεν κοιμηθηκε μαζι τους μηπως εκανα κατι λαθος;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σε λίγες μέρες θα αρχίσουν και τις εξόδους από την φωλιά και την εξερεύνηση του κλουβιού.
υπαρχει περιπτωση να μην ταιστουν απο τους γονεις τους;
Σίγουρα όχι, οι γονείς και περισσότερο ο αρσενικός ταίζει μέχρι και τον απογαλακτισμό (30 ημέρες περίπου)
Να παρατηρείς την συμπεριφορά του ζευγαριού και αν δεις να μαδάνε τα φτερά των μικρών πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου (τοποθέτηση νεας φωλιάς και νήματος), μπορείς να διαβάσεις στο forum σχετικά.

Να τα χαίρεσαι!
 
Γεια σου Νίκο. Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Το ερώτημά σου απαντήθηκε από τον Ιωάννη πιο πάνω. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να δεις / παρατηρήσεις αν ο αρσενικός ταΐζει τα μικρά και αν ναι, τότε είναι η ώρα να χωρίσεις τους γονείς μεταξύ τους, προκειμένου να μην ζευγαρώσουν ξανά, για να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα με τους νεοσσούς και την πτερόρροια των γονέων.
Αν θέλεις επίσης διάβασε εδώ το άρθρο για την αναπαραγωγή, για να δεις και τι έξτρα τροφές να τους βάζεις όσο θα μεγαλώνουν
 
ευχαριστω και τους δυο σας για τις απαντησεις σας (που οπως εχω παρατηρησει ειναι παντα γρηγορες, αμεσες)
ναι ο αρσενικος ταιζει τα μικρα και επισης δεν θελω αλλη γεννα οποτε να προχωρησω στον διαχωρισμο της θηλυκιας απο τα υπολοιπα 3 μελη της οικογενειας της;
ευχαριστω ξανα και τους δυο σας
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν θελω αλλη γεννα οποτε να προχωρησω στον διαχωρισμο της θηλυκιας απο τα υπολοιπα 3 μελη της οικογενειας της;
Στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο προσεγγίσεις:
Απομακρύνεις τη θηλυκιά
Απομακρύνεις τον αρσενικό
Προσωπικά μέχρι σήμερα πράττω τη πρώτη τακτική διότι φοβάμαι μήν και το θηλυκό κάνει επόμενη γέννα (έστω κι άσπορη) και ξεκινήσει και κλωσσά (αλλά έστω ότι αφαιρώ και τα αυγά...) και νομίζει ότι κλωσσά σε μια μεριά του κλουβιού και δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία στους νεοσσούς. Επίσης θέλω, βιάζομαι το θηλυκό να ξεκουραστεί και να αναλάβει. Σε αυτήν την τακτική όμως (παραμονή του πατέρα με τα μικρά) πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να επιτεθεί στα μικρά καθώς ακούγεται αν και δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο απουσία της μητέρας.
Για την άλλη τακτική θα σου πουν τα υπόλοιπα μέλη πιστεύω.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οι γονείς και περισσότερο ο αρσενικός ταίζει μέχρι και τον απογαλακτισμό (30 ημέρες περίπου)
συγγνωμη να επανελθω χαζευοντας εδω, βρηκα αυτη την περιπτωση (δεν ξερω πως αλλοιως να σας το δειξω το ποστ)
Ενω τα ταιζαν κανονικα μετα απο αυτο σταματησαν. Πεθαναν απο πεινα.
ελπιζω και γω τουτη τη φορα να ζησουν.στεναχωρηθηκα παρα πολυ γιατι ηταν 14 ημερων και αντι να μεγαλωνουν μικρεναν. Δυστυχως το καταλαβα αργα.
καταλαβαινετε οτι κανω συγκριση με την δικη μου περιπτωση και μου ξαναρχετε το ερωτημα θα τα ταισουν;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κανω συγκριση με την δικη μου περιπτωση και μου ξαναρχετε το ερωτημα θα τα ταισουν;
Το αν θα ταΐσουν οι γονείς ή όχι κανείς δεν μπορεί εκ προοιμίου να το γνωρίζει.
Ούτε είναι ωφέλιμο να συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και κάθε πουλί ή ζευγάρι πουλιών έχοντας διαφορετικό χαρακτήρα αντιμετωπίζεται διαφορετικά.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε κάνει "κανόνες" και "νόμους" (με τα τόσες χιλιάδες μηνύματα που υπάρχουν εδώ) για το πως αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση.
Όμως οι ζωντανοί οργανισμοί δεν μπαίνουν σε κανόνες και έτσι η συμβουλή ενός μέλους ομορφαίνει πολύ τη συζήτηση... εκτός του ότι μας είναι απαραίτητη.

Για την περίπτωσή σου τώρα...
χθες εβγαλα την φωλια με τα δυο μικρα για να την καθαρισω (εξωτερικη ειναι) επιασα και τα μικρα και τα εβγαλα εξω για λιγο, το βραδυ η καναρα δεν κοιμηθηκε μαζι τους μηπως εκανα κατι λαθος;
Ήταν εντελώς συμπτωματική η απουσία της κανάρας σου από τη φωλιά με την καθαριότητα που έκανες.
Τα ταΐζουν λοιπόν... κι ας μην το βλέπεις.
Βάλε όλα όσα πρέπει και όσα χρειάζονται και μην ενοχλείς από δω και πέρα περισσότερο.
Να θυμάσαι όμως... Τη φωλιά την καθαρίσουμε στις 10-12 μέρες.. μετά είναι λίγο παραπάνω επίφοβη γιατί συνήθως τα μικρά φεύγουν από τη φωλιά αν είναι σε μεγαλύτερη ηλικία.
 
Για την περίπτωσή σου τώρα...
ευχαριστω, να πω την αληθεια στις 14 μερες ζωης τους ζητημα αν εχω δει 2-3 φορες ταισμα τους (και αυτο απο το αρσενικο ) απλα με ανησυχησε αυτο οτι τα επιασα τα μικρα και εν συνεχεια η καναρα (πρωτη της γεννα) κοιμηθηκε εξω απο την φωλια λεω μπας και τα παρατησαν τελειως τα μικρα.
 
Back
Top