Γενικά Καθαρισμα ποτιστρας

ΣΩΤΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2008
Μηνύματα
42
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα σε ολους.
Μου ειπε καποιος γνωστος οτι αλλαζει καθε μερα νερο στον παπαγαλο του, αλλα την ποτιστρα δεν την πλενει εσωτερικα, με αποτελεσμα αυτη να πιανει αλγη (πρασιναδα) η οποια λεει οτι κανει καλο στο πουλι.
Ξερει κανεις αν ειναι σωτο αυτο;
 
Η "αλγη"δεν αρεσει σε κανεναν και δεν κανει καλο σε καμι απεριπτωση στα πουλια, να το καθαρισει με ξιδι! 🙂
 
Πρωτη φορα το ακουω αυτο! Μηπως αυτος βαριεται να τη καθαριζει κ το λεει αυτο; Ελεος! Σα να λεμε οτι δε πλενω τα πιατα επειδη η βρωμα που θα πιασουν κανει καλο, μας δυναμωνει. Οχι δεν κανει καλο,ιδιως να πιανει αυτο το πραμα! Το πρασινο. Μπορει το πουλακι να παθει διαφορες ασθενειες αποσο μπορω να σκεφτω!
 
Συμφωνω μαζι σας, αυτη η πρασιναδα μαλιστα με τον καιρο πολυ πιθανον να σαπιζει. Ηταν τοσο σιγουρος που ειπα να ρωτησω μηπως εχω εγω λαθος. Προφανως μπερδευει την αλγη που πιανουν οι πετρες στα ποταμια, οπου ομως γυρω υπαρχει τρεχουμενο νερο, τι να πω.
 
Ας δοκιμάσει να πιει αυτός απο την ποτίστρα αυτη αφου κανει καλο.Ή ας μην πλενει το ποτηρι του για λιγο καιρό να δει ποσο καλο θα του κανει.
 
Ακριβως τα ιδια ειπαν και σε μενα οταν σε βενζιναδικο δεν αντεξα και τα ειπα ενα χερακι σε αυτον που ειχε τρια κλουβια με ποτιστρες τελειως πρασινες... ισχυριστηκε αγανακτισμενος με την αμαθεια μου οτι στα ποταμια ετσι ειναι το νερο και οτι μονον καλο τους κανει! Καταλαβα οτι δεν γινοταν τιποτα και λυπηθηκα γιατι παραδιπλα ειχε εναν κοτσυφα σε κλουβι μικρο που χτυπιοταν καθως και ενα αλλο ειδος (μου ειπε αλλα το ξεχασα)σε αλλο κλουβι που ηταν πολυ ανησυχο επισης! Μου περασε απο το μυαλο να παει... καποιος και να ανοιξει αυτα τα κλουβια καποιο βραδυ αλλα προσωπικα ειμαι αχρηστη σαν διαρρηκτης κλουβιων γιατι δεν τολμησα!
 
Τι άλλο θα σκαρφιστεί ο κόσμος για να καλύψει την τεμπελιά, που τόσο τον βολεύει...
Λοιπόν, το ξύδι θεωρείται πολύ καλό απολυμαντικό. Δεν προσθέτουμε άλλωστε μερικές σταγόνες όταν πλένουμε τις πράσινες σαλάτες μας;
Προσωπικά, κάθε εβδομάδα πλένω το κλουβί, τις ταϊστρες αλλά και τις ποτήστρες φυσικά, μέσα - έξω, με ξύδι, για καθαριότητα και απολύμανση. Ξεπλένω καλά μετά και το στεγνώνω με χαρτί.
Παλαιότερα, χρησιμοποιούσα απορρυπαντικό πιάτων, μετά το γύρισα στο πράσινο σαπούνι, για να μη μένουν χημικά κατάλοιπα. Κατέληξα ότι το ξύδι είναι το καλύτερο από όλα. Εσείς τι γνώμη έχετε;
 
το ξυδι αποτελει ενα αριστο μεσο καθαρισμου τοσο του εξοπλισμου (πατιθρες ποτιστρες κτλ) οσο και του ιδιου του κλουβιου προσωπικα το χρησιμοποιω αρκετα χρονια και ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος!
δεν εχετε παρα να δοκιμασετε!
 
Καλησπερα σε ολους.
Μου ειπε καποιος γνωστος οτι αλλαζει καθε μερα νερο στον παπαγαλο του, αλλα την ποτιστρα δεν την πλενει εσωτερικα, με αποτελεσμα αυτη να πιανει αλγη (πρασιναδα) η οποια λεει οτι κανει καλο στο πουλι.
Ξερει κανεις αν ειναι σωτο αυτο;

Η άλγη από μόνη της δεν κάνει ούτε καλό ούτε κακό στο πουλί. Το κακό το κάνουν οι διάφορες βρομιές οι οποίες κολάνε πάνω στην πορώδη άλγη και δεν καθαρίζονται. Το αποτέλεσμα είναι να σαπίζουν και να μολύνουν το νερό ακόμη και αν το αλλάζουμε καθημερινά. Το νερό γίνεται μια βακτηριδιακή βόμβα με κίνδυνο μόλυνσης για το πουλί. Πολλά πουλιά μπορεί να ζουν χρόνια χωρίς πρόβλημα, άλλα μπορεί να ασθενήσουν. Συνήθως πουλιά με χαμηλές άμυνες στο ανοσοποιητικό σύστημα (όπως την εποχή της πτερόρροιας πχ) θα υποκύψουν λόγο του νερού. Ο γνωστός σου πιθανότατα θα σου πει ότι τα πουλιά του ζουν για χρόνια με αυτό το νερό χωρίς πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι κάποια πουλιά που κατάφεραν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον προσαρμόστηκαν και πλέον δεν έχουν πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν φέρνει καινούρια πουλιά στο χώρο του οι απώλειες είναι τεράστιες.
 
Καλησπερα σε ολους.
Μου ειπε καποιος γνωστος οτι αλλαζει καθε μερα νερο στον παπαγαλο του, αλλα την ποτιστρα δεν την πλενει εσωτερικα, με αποτελεσμα αυτη να πιανει αλγη (πρασιναδα) η οποια λεει οτι κανει καλο στο πουλι.
Ξερει κανεις αν ειναι σωτο αυτο;
Αν είναι δυνατόν! Κάθε μέρα που αλλάζουμε νερό πρέπει να πλένουμε και την ποτίστρα και μια φορά στις 15 εχω την πλένω και με καυτό νερό. Καταρχήν αυτή η πρασινάδα θα μυρίζει και θαείναι γεμάτη μύκητες... Ο φίλος σου κάνει λάθος...
 
Πολλά πουλιά μπορεί να ζουν χρόνια χωρίς πρόβλημα, άλλα μπορεί να ασθενήσουν. Συνήθως πουλιά με χαμηλές άμυνες στο ανοσοποιητικό σύστημα (όπως την εποχή της πτερόρροιας πχ) θα υποκύψουν λόγο του νερού. Η αλήθεια είναι ότι κάποια πουλιά που κατάφεραν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον προσαρμόστηκαν και πλέον δεν έχουν πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όταν φέρνει καινούρια πουλιά στο χώρο του οι απώλειες είναι τεράστιες.
μπορει να μην ξερω πολλα για την αλγη αυτη αλλα νομιζω κατι αντιστοιχο εινια κ με καποιες φυλες που ζουν διπλα στα σκουπιδια-ξερετε ποιους. Αυτα τα παιδακια ζουν ξυπολυτα κ δε πλενονται κ γενικα οι συνθηκες υγιεινης ειναι αθλιες. Ε οσα απο τα παιδακια αυτα καταφερουν να μεγαλωσουν σε τετοιο περιβαλλον εχουν γινει δυνατα απο ολα αυτα κ το ανοσοποιητικο τους εχει ενδυναμωθει! Ομως αυτο δε σημαινει οτι ζουν ολα! Εχουν τεραστια θνησιμοτητα τετοιες φυλες κ ειναι λογικο! Η αντιστοιχα αμα βαλουμε ενα υγιες παιδακι διπλα σε αυτα τα παιδακια θα τεζαρει αμεσως! Κατι παρομοιο λοιπον συμβαινει κ με τα πουλακια με την αλγη φανταζομαι. Οσα πουλακια καταφερνουν να επιβιωσουν απο ολα αυτα τα βακτηρια ζουν, αλλα ποιος ξερει αν θα ζουν για πολυ; Κ αντιστοιχα οσα πουλακια νεα βαλεις εκει...
 
Συμφωνώ μαζί σου. Η καθαριότητα είναι το παν. Ας δοκιμάσουν μερικοί να φάνε άπλυτες σαλάτες ή μουχλιασμένα τρόφιμα να δούμε τι θα πάθουν... και μη μου πουν ότι η μούχλα κάνει καλό γιατί περιέχει πενικιλλίνη...
Βέβαια, μουχλα σημαίνει αλλοίωση, όχι ότι είναι ακατάλληλο να φάμε κάτι, ένα τυρί, πχ. Κόβουμε φυσικά το κομμάτι το μουχλιασμένο και τρώμε το υπόλοιπο, αν δεν έχει μυρίσει. Οπως εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου ελκυστικό να πιω νερό με πρασινάδα ή μουχλιασμένα φαγητά, δεν το κάνω στα παπαγαλάκια μου.
 
Back
Top