Φροντίδα Καθαρισμός Μωρών Cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chrisad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chrisad

PB Member
Εγγραφή
19 Φεβ 2010
Μηνύματα
547
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,
Εκεί που έψαχνα να πάρω από εκτροφέα 2 μωρά Ρινγκνεκ , με έναν κάπως περίεργο τρόπο βρέθηκα με 2 μωράκια κοκατιλ, 25 περίπου ημερών. Τα πήρα από pet shop. Πληροφορίες για ακριβή ημερομηνία γέννησης δεν υπάρχει, αλλά εικάζω από όσα έχω δει μιας και σε αυτή την ηλικία η διαφορά είναι έντονη από εβδομάδα σε εβδομάδα, ότι είναι μεταξύ 22 και 27 ημερών. Αυτή τη στιγμή τα ταΐζω με κρέμα κάθε τέσσερις ώρες 4 φορές την ημέρα. Είμαστε μαζί 3 ημέρες τώρα και όλα βαίνουν καλώς. Τρώνε κανονικά, κάποια γεύματα περισσότερο ορεξάτα από κάποια άλλα αλλά γενικά δεν έχουμε πρόβλημα με το φαγητό, η κρέμα εμπορίου έτοιμη, και τσεκάρω τον προλοβο τους πριν σταματήσω να τα ταΐζω (να μην είναι υπερβολικά γεμάτος και έχουμε πρόβλημα).

Το πρώτο "πρόβλημα" μέχρι στιγμής είναι τα λερωμένα φτερά κάτω από το ράμφος. η κρέμα μόλις στεγνώσει ξεραίνεται και μαζί με τα φτερά γίνεται πανικός. Προσπάθησα με χαρτοπετσέτα και με μωρομάντιλο την ώρα που τα τάιζα να τα καθαρίζω κιόλας πριν ξεραθεί η κρέμα, αλλά δεν τους άρεσε η αίσθηση και δεν μπόρεσα να κάνω καλή δουλειά. Υπάρχει κανένα κολπάκι για να μη γίνονται τόσο χάλια κατά το τάισμα και τώρα πως μπορώ να τα καθαρίσω; Σκέφτηκα να βράσω χαμομήλι και να προσπαθήσω με ένα βαμβάκι να τα καθαρίσω είναι καλή ιδέα ή όχι;

Αυτή τη στιγμή κάνω και μια ερεύνα για κλουβί, όπως και για τα Ρινγκνεκ o στόχος μου δεν αλλάζει, θέλω να ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας εκτός κλουβιού, συνεπώς με ενδιαφέρει το κλουβί περισσότερο για το βράδυ για τον ύπνο τους η για όταν λείπουμε, κάτι τέτοιο (Κλουβι Παπαγαλου Χρυσό. Διαστασεις :52χ41χ79cm υψος -(100cm υψος με ανοιχτη οροφη). Θα έκανε ή θα πρέπει να πάω στην παραπάνω κατηγορία που ξεκινάμε απο 150+ ευρώ; Ρωτάω γιατί δεν θα μένουν (με τις παρούσες συνθήκες ) πολλές ώρες μέσα στο κλουβί.

Ευχαριστώ
 
Καταρχήν θα σου πω : να τα χαίρεσαι και να ζήσετε πολλά - πολλά χρόνια όμορφα κι ευτυχισμένα.
Έπειτα, θα σου τονίσω ότι αν είναι αδέρφια κι ετερόφυλα, δεν θα είναι καλό να τα έχεις μαζί και να ζευγαρώσουν, αλλά επίσης και δεν θα είναι καλό να πετάς ένσπορα αυγά (αυτό το τελευταίο αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση).
Η πραγματικότητα επίσης, σε αυτό που ρωτάς με βρίσκει αντίθετο, θα μπορούσαν να απογαλακτιστούν και αμέσως μετά να τα πάρεις, ώστε να μην κινδυνεύουν να κολλήσουν κάποιο μύκητα από το τάισμα που τους κάνεις. Σου εφιστώ λοιπόν την προσοχή στην καθαριότητα των σκευών, στη θερμοκρασία της κρέμας ανάπτυξης νεοσσών, στην αναγκαιότητα να αδειάζει ο πρόλοβος μία τουλάχιστον φορά το 24ωρο, προφανώς τη νύχτα, και στο γεγονός ότι αν ταΐζεις μέσα στον πρόλοβο (απευθείας εννοώ), φρόντισε να μην υπάρχει αέρας στη σύριγγα ώστε να μην υποσιτίζονται.
Και τώρα που είπα όσα ήθελα να πω, έχω τη γνώμη σχετικά με το ερώτημα που θέτεις, ότι τα μωρομάντηλα δεν είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό. Καλύτερα ένα νωπό, καθαρό πανάκι, ή έστω (για το οποίο δεν είμαι σίγουρος) μια από τις μαλακές - παιδικές οδοντόβουρτσες, τα οποία και στη συνέχεια θα πλένονται πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό και όχι με απορρυπαντικά.
 
Ευχαριστώ, για τις απαντήσεις, τα μωρά ήταν ήδη μακριά από τους γονείς τους (δεν ξέρω αν είναι όλα από την ίδια γέννα, είχε 5 μωρά μαζί σε ένα μικρό πλαστικό ενυδρείο, τα 2 που πήρα φαινόντουσαν δεμένα σε σχέση με τα άλλα και έτσι είναι και τώρα που τα έχω εγώ. Θα δοκιμάσω με μπατονέτα και με χαμομίλι ζεστό καΙ ελπίζω να καθαρίσει το χάλι.
 
Καθαρισε τα με βρεγμενο πανακι σιγα-σιγα, που θα εχεις βουτηξει σε χλιαρο νερο και μετα σκουπισε τα καλα με ενα χνουδωτο πανι, να στεγνωσει εντελως το δερμα τους μην κρυωσουν.
Καθε 4 ωρες σου ειπαν να ταιζεις στο πετ σοπ?
Εχω την εντυπωση οτι απο 25 εως 35 ταιζουμε καθε 6 ωρες!
 
Με μια μπατονετα και ζεστο νερακι μπορεις να τα καθαρισεις σιγα σιγα! Παρολα αυτα σε λιγο καιρο θα αρχισουν να αλληλοκαθαριζονται μονα τους οποτε μη σε ανησυχει και τοσο. Εγω σε αυτη την ηλικια τα ταιζω πρωι, μεσημερι, βραδυ δλδ 3 φορες τη μερα!
 
Να το κάνω και εγώ 3 φορές λες; Είναι καλύτερο; Συμβουλευτικα αυτόν τον πίνακα.

11.20.2017-19.39.png


Επίσης πόσα ml, σου τρώνε ανα τάισμα, γύρω στα 7-10 ml κρέμα ανα τάισμα νομίζω τρώνε τα δικά μου.
 
Τα ζυγίζεις κάθε πρωί (σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κκαι κρατάς αρχείο σε ένα τετράδιο) και ταίζεις το 12% του βάρους του καθενός σε κάθε γεύμα. 3 γεύματα σε αυτή την ηλικία αρκούν όπως είπε ο Ζάχος.

Είναι απαραίτητο για να μην πιάσουν μύκητες να τα καθαρίζεις καλά μετά απο κάθε γεύμα είτε τους αρέσει είτε όχι. Μωρά είναι θα το συνηθίσουν. Τύλιγε τα σε μια πετσέτα αφήνοντας το κεφάλι έξω για να τα ακινητοποιείες κάπως. Αν είναι πολύ χάλια ακόμη και μπάνιο μπορείς να τα κάνεις με ζεστό νερό και να τα στεγνώσεις έπειτα με πετσέτα και χλιαρό αέρα στο πιστολάκι. (Για μια φορά αν είναι χάλια, όχι συνέχεια)
 
Back
Top