Φροντίδα Καθαρισμός φτερώματος κοκατίλ από υπολείμματα κρέμας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Crist10
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Crist10

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2021
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα έχω ενα κοκατιλ 2 - 2.5 μηνών.Το ταιζω με κρεμα απο την 18η μερα της ζωης του μεχρι τωρα.Και αυτο το προβλημα μου εχει προκληθει 2 φορες μεχρι στιγμης.Πολλες φορες οταν το ταιζω λερωνεται το πτερωμα του οποτε το σκουπιζω.Ωστοσο ειναι φυσιολογικο καποια υπολλειματα να μενουν γι αυτο καποιες φορες τα αφαιρω με το χερι μου αφου ριξω λιγο νερο πρωτα.Αυτο το εχω κανει μεχρι στιγμης 2 φορες.Και τις 2 το παπαγαλακι δεν μπορουσε να πεταξει οποτε δεν ειχα προβλημα.Τωρα ομως δεν καθεται με τιποτα να του βρεξω λιγο το φτερωμα για να αφαιρεσω τα υπολλειματα.Δεν ξερω τι να κανω.Και μπανιο προσπαθησα με τιποτα δεν με αφηνει.Δεν θελω να το πιεσω γιατι φοβαμαι μηπως τρομαξει.
 
@Crist10 Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις μπανιέρα στο κλουβί.
Μπορείς να διαβάσεις αυτό. Thread 'Το μπάνιο στα πτηνά' https://community.petbirds.gr/threads/Το-μπάνιο-στα-πτηνά.33165/.
Επίσης μπορείς να δεις και αυτό. Thread 'Καθαρισμός φτερώματος καναρινιών' https://community.petbirds.gr/threads/Καθαρισμός-φτερώματος-καναρινιών.24639/.
Αναφέρεται σε καναρίνια αλλά η τακτική είναι παρόμοια σε όλα τα πτηνά.
 
@Vada
Ευχαριστώ πολύ.Αρχικά θα κάνω αυτό που λέτε, να βάλω μια μπανιέρα στο κλουβάκι για να συνηθίσει λίγο το νερό και μετά θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ μπάνιο.Προς το παρόν δεν με αφήνει καθόλου.Είχα γεμίσει μια λεκάνη μικρή με νερό χλιαρό, το έβαλα μέσα με χίλια ζόρια και με το που ακούμπησε το νερό πέταξε πίσω στον ώμο μου.
 
καλημερα έχεις δοκιμάσει να το ψεκάσεις? βάλε το χλιαρο νεράκι με λίγο μηλόξυδο και ψέκασέ το όχι στο κεφαλάκι απαλά να μην τρομάξει. του δικού μου δεν του αρέσει αλλα στο δικό σου μπορεί να πιάσει 😉
 
Μπορείς επίσης να βρέξεις ένα πανάκι με χλιαρό νερό και με απαλές κινήσεις να τρίψεις το σημείο όπου έχει κρέμα. Εγώ συνήθως έτσι έκανα τα μωρά μου και δεν τρόμαζαν, όμως αν δεν φεύγει βάλε σε ένα μικρό ταπεράκι νερό και ρίχνε λίγο λίγο πάνω στο σημείο μέχρι να μουλιάσει και μετά είναι αρκετά πιο εύκολο να φύγει.
 
@Φοίβος Θα το δοκιμασω.Δεν υπαρχει περιπτωση να φοβηθει με αυτο;
Το τύλιγμα σε πετσέτα το θεωρώ ένα απαραίτητο "κακό" που πρέπει να τους συμβεί κάποιες φορές στη ζωή τους που θα χρειαστούν εξέταση, φροντίδα με κάτι κτλ. Στα 2 αμαζονάκια που μεγάλωσα έμαθα απο μικρά να δέχονται να τυλίγονται σε πετσέτα έτσι ώστε να μην στρεσαριστούν αν ποτέ χρειαστούν εξέταση απο κτηνίατρο ή απο εμένα για το οτιδήποτε. Το ίδιο και στο ενήλικο κοκατού που υιοθετήσαμε, αναγκάζομαι να τυλίξω σε πετσέτα κάποιες φορές για να φτιάξω το ράμφος και τα νύχια της με το dremel. Είναι μια διαδικασία που πλέον (μετά απο 3,5 χρόνια) έχει συνηθίσει, γνωρίζει ότι δεν θα συμβεί τίποτα κακό και δεν αντιδρά.

Όπως είπε κι ο Αντώνης η κρέμα πρέπει να καθαρίσει καθώς η ανάπτυξη μικροβίων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top