Γενικά Καθε φορά μετα το μπάνιο...

marianna2384

PB Member
Πόλη
Ραφήνα
Παιδιά κάθε φορά που πλένω το κλουβι και κανω και τον Γιωργο μπάνιο μολις τελειωσω με ολη τη διαδικασια και του βαλω τα μπολακια με το νερο και το φαγητο του πισω τον πιανει μια μανια και παει και βουταει ξανα και ξανα μεχρι που τελειωνει το νερο το κεφαλι του μεσα στο μπολακι του! Γιατο το κανε αυτο; και μαλιστα παντα αφου του εχω πλυνει το κλουβι και τον ιδιο; Οχι οτι με ενοχλει αλλα θελω να μαθω αν το εχει παρατηρησει και κανεις αλλος.

Σκεφτομαι μηπως θελει τωρα το καλοκαιρι να του βαλω κανενα μπολακι με νερο μεσα στο κλουβι να βουταει οποτε θελει;

• Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
γιατι πολυ απλα θελει κιαλλο μπανιο!:D
καντον περισσοτερη ωρα μπανιο μεχρι να χορτασει η να βαρεθεις εσυ!

Δεν νομιζω να θελει κι αλλο μπανιο γιατι οταν τον κανω μπανιο κανει σαν τρελλο... Μαζευευται στην ακρη φουσκωνει και ξεφουσκωνει και κλαψουριζει... λες να φοβαται οταν τον κανω εγω αλλα του αρεισει κ γι αυτο το κανει αυτο; Παντως οσο και να τον βλεπω εχω λιγο η πολυ αυτο με το μπολακι το κανει παντα... Και εχει πλακα κανει σαν μουρλος!

Να του βαλω ενα κεσεδακι με νερο σκεφτομαι τωρα που ανοιγει ο καιρος μεσα στο κλουβι και αν θελει ας κανει κ μακροβουτια. Γιατι πραγματικα βουταει ολο το κεφαλι του μεσα στο μπολ!

Αν δεν κάνω λάθος στα Αφρικαν δεν αρέσει ιδιαίτερα το νερο.

Δεν ξερω... Και ουτε μπορω να καταλαβω γιατι απο τη μια συνηθως δεν το θελει το νερο αλλα μετα παντα μα παντα κανει βουτιες στο νερο μονος του οποτε, δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα!

Mπορει να φοβαται το ντουζ ή αυτο με το οποιο τον κανεις τελωσπαντων!
Ή να φοβαται καποιες αποτομες κινησεις που ενδεχομενως αθελα σου να κανεις.

δοκιμασε να τον ψεκαζεις με βαποριζατερ και να μην τον κανεις μπανιο. κατι σαν τεχνητη βροχη δηλαδη

δοκιμασε να τον ψεκαζεις με βαποριζατερ και να μην τον κανεις μπανιο. κατι σαν τεχνητη βροχη δηλαδη

Το εχω κανει κ αυτο και νευριαζει περισσοτερο γιατι του το κανω και περισσοτερη ωρα... Ενω με το ντουζ η το λαστιχο (το καλοκαιρι) οτι ειναι να γινει γινεται γρηγορα.

Αλλα ετσι κ αλλιως δεν πρεπει που και που να κανουμε ενα καλο μπανιο στους παπαγαλους;

Εγω θα προτεινα τοτε η να του ανοιγεις λιγο την βρυση κ νατον αφηνεις να μπαινει κ να καθεται μονος του μεσα-εαν τον βγαζεις εξω κ τον κανεις εσυ μπανιο γιατι δ επολυκαταλαβα- η να του βαζεις μια μπανιερα μεσα στο κλουβι του κ νατον αφηνεις νατο χαιρεται οπως εκεινος θελει. Υπαρχουν στο εμποριο ειδικες μαπνιερες για μεγαλους σχετικα παπαγαλους, αποτι εχω δει.

Το ίδιο κάνει και ο δικός μου ζακό. Κάθε φορά που τον καθαρίζω αλλά και κάθε φορά που καθαρίζω τα τζάμια -μιάς και τον έχω σε παράθυρο μπροστά - περιμένει να τελειώσω τα τζάμια και αμέσως βουτάει κεφάλι πόδια στα μπολάκια του νερού εως ότου τελειώσει το νερό μέσα και τα νεύρα μου επίσης γιατί πρέπει να τα ξανακάνω πάλι. Αλλά το θέαμα έχει γέλιο και έτσι το κάνουμε συνέχεια. Μπάνιο κανονικό πάντως δεν θέλει να κάνει. Μόνο με αυτό τον τρόπο ή αν τον ραντίζω εγώ με ψεκαστήρι το ευχαριστιέται. Νομίζω καλύτερα έτσι για να μην υπάρχει και φόβος για κρύωμα κάτι το οποίο τρέμω μην συμβεί.

Το ίδιο κάνει και ο δικός μου ζακό. Κάθε φορά που τον καθαρίζω αλλά και κάθε φορά που καθαρίζω τα τζάμια -μιάς και τον έχω σε παράθυρο μπροστά - περιμένει να τελειώσω τα τζάμια και αμέσως βουτάει κεφάλι πόδια στα μπολάκια του νερού εως ότου τελειώσει το νερό μέσα και τα νεύρα μου επίσης γιατί πρέπει να τα ξανακάνω πάλι. Αλλά το θέαμα έχει γέλιο και έτσι το κάνουμε συνέχεια. Μπάνιο κανονικό πάντως δεν θέλει να κάνει. Μόνο με αυτό τον τρόπο ή αν τον ραντίζω εγώ με ψεκαστήρι το ευχαριστιέται. Νομίζω καλύτερα έτσι για να μην υπάρχει και φόβος για κρύωμα κάτι το οποίο τρέμω μην συμβεί.

Μάλλον το εχει το συγκεκριμενο ειδος... Τι να πω;
Η ειναι τοσο εξυπνα που καταλαβαινουν οτι μολις εχουμε καθαρισει και το κανουν απλα επιτειδες... Παντως οντως εχει πολυ πλακα και εμενα καθως το κανει κανει και κατι περιεργους ηχους! :D

Οντως οι γκρι αφρικανικοι δεν τρελένονται για μπανιο, αλλα ειναι απαραιτητο για να διατηρειται το φτερωμα σε καλη κατασταση και να φευγει η σκονη που βγαζουνε τα φτερα τους η οποια μενει πανω τους περισσοτερη απ'οτι στη φυση γιατι δεν πετανε τοσο μεσα στα σπιτια οσο στη φυση οπου μενουνε στη βροχη οταν βρεχει. Αφου εχει βρει τον τροπο που θελει να κανει μπανιο απλα μην του στερεις. Ειναι πολυ καλο αυτο που κανει. Τον ξεκινας εσυ και μετα που το καλοσκεφτεται θελει κι αλλο. Ο Φοιβος τρελενεται για το μπανιο και τον παπι κυριολεκτικα τρεχει το νερο ποταμι από πανω του ειδικα το καλοκαιρι, το χειμωνα πιο συντηρητικα για να μην ''τρεχω'' εγω μετα σε γιατρους... 😀 Ακου ενα κολπο που κανω εγω στο Φοιβο. Ο δικος μου κανει μπανιο με βαποριζατερ ετσι του αρεσει. Αν αρχισω και τον βρεχω μονοκομματα και ασταματητα δεν τρελενεται καθεται απλα ακινητος. Οποτε του ριχνω 3-4 ψεκασιες και τον αφηνω 1 λεπτο. Μολις τιναξει τα φτερα του ξαναπαω και αρχιζει το ντους. Τοτε ερχεται καταπανω στο νερο ανοιγει τα φτερα του και μπαινει κατω απο το ψεκαστηρι και δεν ξεκολλαει μεχρι να τελειωσει ολο το μπουκαλακι με το νερο. Και παλι συνεχιζει και φωναζει και ζηταει κι αλλο! Τοτε του λεω φτανει τοσο και αρχιζει το καθαρισμα ολο του τοπου... μετα αρχιζει και μαλωνει την πετσετα που σκουπιζω το κλουβι του...

Οντως οι γκρι αφρικανικοι δεν τρελένονται για μπανιο, αλλα ειναι απαραιτητο για να διατηρειται το φτερωμα σε καλη κατασταση και να φευγει η σκονη που βγαζουνε τα φτερα τους η οποια μενει πανω τους περισσοτερη απ'οτι στη φυση γιατι δεν πετανε τοσο μεσα στα σπιτια οσο στη φυση οπου μενουνε στη βροχη οταν βρεχει. Αφου εχει βρει τον τροπο που θελει να κανει μπανιο απλα μην του στερεις. Ειναι πολυ καλο αυτο που κανει. Τον ξεκινας εσυ και μετα που το καλοσκεφτεται θελει κι αλλο. Ο Φοιβος τρελενεται για το μπανιο και τον παπι κυριολεκτικα τρεχει το νερο ποταμι από πανω του ειδικα το καλοκαιρι, το χειμωνα πιο συντηρητικα για να μην ''τρεχω'' εγω μετα σε γιατρους... 😀 Ακου ενα κολπο που κανω εγω στο Φοιβο. Ο δικος μου κανει μπανιο με βαποριζατερ ετσι του αρεσει. Αν αρχισω και τον βρεχω μονοκομματα και ασταματητα δεν τρελενεται καθεται απλα ακινητος. Οποτε του ριχνω 3-4 ψεκασιες και τον αφηνω 1 λεπτο. Μολις τιναξει τα φτερα του ξαναπαω και αρχιζει το ντους. Τοτε ερχεται καταπανω στο νερο ανοιγει τα φτερα του και μπαινει κατω απο το ψεκαστηρι και δεν ξεκολλαει μεχρι να τελειωσει ολο το μπουκαλακι με το νερο. Και παλι συνεχιζει και φωναζει και ζηταει κι αλλο! Τοτε του λεω φτανει τοσο και αρχιζει το καθαρισμα ολο του τοπου... μετα αρχιζει και μαλωνει την πετσετα που σκουπιζω το κλουβι του...

Θα το δοκιμασω Ανέστη, ααα χρονια πολλά κιόλας για τη γιορτή σου που ερχεται (εχεις και το ιδιο ονομα με τον πατέρα μου) πάντα υγεία και αγαπη! Σου ευχομαι τωρα γιατι σε λιγακι που θα φυγω απο το γραφειο δεν θα εχω προσβαση στο ιντερνετ μεχρι την τριτη!

Λοιπον θα το δοκιμάσω που λες, και αυτο με την πετσετα που καθαριζεις το κλουβί τι εννοεις οτι την μαλώνει;

Εγω αφου πλύνω το κλουβί πρωτα παιρνω τα περισσοτερα νερα με vetex και μετα με μια πετσετα και ο Γιωργος προσπαθει να κομματιασει και τα δυο πάντα... Τα δαγκωνει πολυ δυνατα και με μανια! Και πάντα σκεφτομαι... φαντασου να με δαγκωσει και μενα ετσι... Και σκιάζομαι! ☹

Μαλλον οι ζακο, σας πηραν χαμπαρι οτι τους εχετε τοση αδυναμια και σας δουλευουν ψιλο γαζι😛

• Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Μαριαννα καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου! 🙂 Να χαιρεσαι και τον πατερα σου! 🙂
Εννοω οτι μιλαει στην πετσετα αγρια με δικα του λογια, ενας Θεος ξερει τι λεει και εκει που παραμιλαει γυρναει και της δινει και μια δυνατη δαγκωνια! :D μια δυο φορες επιασε και το δαχτυλο μου μεσα στην πετσετα και του ειπα Μη και την αφησε αμεσως, καταλαβε κιολας οτι με ειχε πιασει κατα λαθος και δεν εβαλε ολη του τη δυναμη! 😉

Μαριαννα καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου! 🙂 Να χαιρεσαι και τον πατερα σου! 🙂
Εννοω οτι μιλαει στην πετσετα αγρια με δικα του λογια, ενας Θεος ξερει τι λεει και εκει που παραμιλαει γυρναει και της δινει και μια δυνατη δαγκωνια! :D μια δυο φορες επιασε και το δαχτυλο μου μεσα στην πετσετα και του ειπα Μη και την αφησε αμεσως, καταλαβε κιολας οτι με ειχε πιασει κατα λαθος και δεν εβαλε ολη του τη δυναμη! 😉

Ευχαριστώ να σαι καλα, και μενα παρομοια κανει αλλα αν με δαγκωσει ο δικος μου δεν ξερω τι θα κανει μετα...
Εγω θα φυγω σε λιγο,
Καλη ανασταση σε όλους!

Back