Γενικά Καθρέφτη σε καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Καλημέρα σας κ καλό υπόλοιπο Κυριακής. Τελευταία με προβληματίζει το εξής. Στον Σοφοκλή όταν τον πρώτοάφησα ελεύθερο στο δωμάτιο, του έμαθα τον καθρέφτη που έχω στην τουαλέτα του δωματίου του/μου. Ποτέ ποτέ ποτέ δεν είχα πρόβλημα κ ούτε κ έχω ούτε καν υποψίας σύγκρουσης με αυτόν. Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με αυτό. Έχω προσέξει όμως ότι φέτος όλο κ πετάει παράλληλα με τον καθρέφτη βέβαια (όπως πάντα ) αλλά πιο κοντά, προφανώς για να δει τον εαυτό του κ να νομίζει ότι βλέπει κ άλλο καναρίνι. Κ η ερώτηση είναι, αφού επιτρέπεται να έχουν οπτική επαφή τα αρσενικά καναρίνια σε διαφορετικά κλουβιά, θα είναι λάθος να του βάλω σε ένα σημείο ένα καθρέφτη να καμαρώνει το φίλο ανταγωνιστή αρσενικό καναρίνι; Εφόσον φυσικά εξασφαλίσω ότι δεν θα τσιμπάει τον καθρέφτη.
Καταλαβαίνω το απαγορευτικό του καθρέφτη για τον παπαγάλο που μπορεί να δεθεί κ με παπαγάλο του ίδιου φύλου κ να θέλει να το ταΐσει κλπ, αλλά το καναρίνι, θα βλέπει κ θα ακούει αρσενικό καναρίνι που σίγουρα δεν θα δεθεί μαζί του κ το πολύ πολύ θα θέλει να κυριαρχήσει; Νομίζω ο Σοφοκλής μου λαχταράει την παρέα ενός πτηνού, ατενίζει σε κορνίζα κ στο γυαλιστερό χερούλι του τρόλεϊ την αντανάκλαση του όλο τον χρόνο όχι μόνο τώρα λόγω αναπαραγωγής περιόδου κ θα ήθελα την γνώμη σας.
 
Καλημέρα @MARY58. Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Ένα άρθρο που βρήκα με μια μικρή αναφορά στον καθρέφτη για καμαρίνια είναι το παρακάτω.

 
Πραγματικά, το έχω σκεφτεί πολλές φορές, μακάρι να ξέραμε τι σκέφτονται μέσα τους και τι αντιλαμβάνονται ή έχουν ανάγκη τα καναρίνια από πλευράς κοινωνικότητας.
Στα άγρια πτηνά, η κοινωνικότητα, αν το σκεφτείς, προκύπτει από την αναγκαιότητα. Π.χ. σε σχέση με την ασφάλεια, την εύρεση τροφής, την αναπαραγωγή κλπ, ανάλογα δλδ με την αποτελεσματικότητα της κοινωνικής συνύπαρξης, προκύπτει και το πότε θα είναι κοινωνικά. Δλδ, ένα γεράκι, δεν μπορεί να σχηματίζει ομάδες με άλλα γεράκια (αυτό δεν είναι απόλυτο, διότι υπάρχουν και είδη γερακιών που πράγματι σχηματίζουν μικρές ομάδες), διότι χρειάζεται το καθένα δική του περιοχή κυνηγιού, ώστε να μπορεί να επιβιώσει. Οι καρδερίνες όμως στη φύση, ενίοτε σχηματίζουν μικρά κοπάδια κατά τη μετακίνησή τους από μια περιοχή σε μια άλλη (συνήθως κοντινές περιοχές). Ίσως αυτό έχει να κάνει με την ασφάλεια ή / και με το ότι εκείνη την εποχή, η τροφή τους συγκεντρώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή στην οποία μετακινούνται. Εκεί δλδ ο ανταγωνισμός για την τροφή ίσως να είναι υποδεέστερος της ασφάλειας της μετακίνησης.
Ερχόμενοι στα καναρίνια, τα άγρια του είδους συχνά ομοίως έχω διαβάσει κάπου ότι σχηματίζουν μικρά κοπάδια (δεν είμαι βέβαιος) για λίγο χρόνο, αλλά κυρίως ζουν μόνα τους. Προφανώς η ανάγκη της επαρκούς σίτισης υπερέχει της κοινωνικότητας. Αλλά θα το πω ξανά...δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτονται και τι αισθάνονται. Επομένως, πράγματι δεν ξέρουμε κατά πόσο η παρέα με ένα άλλο του είδους τους, θα είχε έστω και μια μικρή θετική επίδραση πάνω τους ή όχι. Κατά τη γνώμη μου (και αυτό είναι σχεδόν αυθαίρετο εκ μέρους μου) όπου δεν υπάρχει κανιβαλισμός και παρέχεται επαρκής τροφή, η παρουσία δεύτερου του είδους προφανώς βελτιώνει την αίσθηση ασφάλειας (τουλάχιστον). Όμως στα καναρίνια υπάρχει και ο ανταγωνισμός φωνής. Ο ανταγωνισμός μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του άγχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο καθρέφτης ίσως δεν μπορεί να υποκαταστήσει πιθανά την ιδέα του άλλου καναρινιού....αλλά δεν ξέρουμε καν αν βλέπει το είδωλό του στον καθρέφτη, έτσι δεν είναι Μαίρη;
Πιστεύω ότι το ιδανικό θα ήταν (ώστε να πιάσεις όλες τις πιθανότητες), να είχες ακόμα ένα καναρίνι (ήρεμο και εξοικειωμένο με εσένα επίσης) και να βρίσκονται οι δυο τους ελεύθεροι (για όσες ώρες) στο δωμάτιο. Δεν πιστεύω ότι θα μάλωναν πέραν της αρχής της συνύπαρξής τους και αν όντως υπάρχει ανάγκη, έστω και η στοιχειώδης, για παρέα, θα καλυπτόταν.
 
@Kostas Pyl , @ianos Σας ευχαριστώ πρώτα από όλα για τις απαντήσεις.
Νομίζω ότι θα πειραματιστώ έστω για μια φορά κ εννοείται ότι κάνω θα είναι με επίβλεψη. Άλλωστε αφορά τις μέρες που είναι ελεύθερος κ άρα είμαι δίπλα του. Το είδωλο του επιδιώκει να το βλέπει στο τρόλεϊ κ στην κορνίζα. Κάθεται κ κοιτάζεται ήρεμα. Σίγουρα δεν γνωρίζει ότι είναι το είδωλο του. Αλλά φαίνεται ότι τον ευχαριστεί.
Μπορεί να έχεις δίκιο Γιάννη @ianos αλλά πλην της έλλειψης χώρου (ακόμα κ η Ζευγαρώστρα η μία πάνω στην άλλη είναι βάρος για μένα), φοβάμαι ότι θα ρισκάρω με δεύτερο καναρίνι καθώς η φυσική τους ροπή δεν είναι η ειρηνική συνύπαρξη. Κ ο Σοφοκλής όσο γλυκούλη κ καλόβολο ναναι το άλλο, με ένα ράμφος ανοικτό είναι συνέχεια να τσιμπήσει. Όμως αν το εγχείρημα αποτύχει, θα ξαναβάλω κάτω τα κουκιά μπας κ βρω λύση με δεύτερο καναρίνι.
 
βρω λύση με δεύτερο καναρίνι.
Βέβαια στον δικό μου ιδανικό κόσμο, θα ήθελα να πετύχω το παρεάκι με μια καθαρίνα καθώς όπως διαβάζω είναι κ ήρεμη κ πιο καλόβολη από παροτλέτ κ ίσως πιο συνεργάσιμη να μοιράζεται το χώρο με το καναρίνι μου. Αλλά αυτό το σενάριο είναι αλλού παπά ευαγγέλιο κ έχει άλλες δυσκολίες.
 
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Από δική μου εμπειρία, όσες φορές έβαλα τον δικό μου μπροστά σε καθρέπτη, είχε ήρεμη αντίδραση, στην αρχή περιεργάζεται την νέα αυτή προσθήκη για λίγα δευτερόλεπτα, μετά πλήρη εξοικείωση μιας και συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε και πριν.
Μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος ποια είναι η όραση των καναρινιών; τι ακριβώς βλέπουν;
 
@GregCC σ' ευχαριστώ για την απάντηση Γρηγόρη. Τα πουλάκια βλέπουν περισσότερα από εμάς εκτός από την νύχτα.
Δεν έχω απορία ότι δεν βλέπει τον εαυτό του, μια χαρά τον βλέπει.
Πιστεύω ότι το μεταφράζει ως παρουσία άλλου καναρινιού (σημειωτέον από ότι θυμάμαι, μόνο η καρακάξα ή μπορεί κ όλα τα κορακοειδή, να αναγνωριζει το είδωλο της στον καθρέφτη).
Κ αν επιτρέπεται να βλέπει ένα αρσενικό καναρίνι (αν είχα) σε διπλανή Ζευγαρώστρα, γιατί όχι να μην βλέπει ένα ολόιδιο αρσενικό καναρίνι δίπλα του;
 
καλημέρα, για το θέμα παρεα καναρινιου θα μπορουσε να μπει και καθρεπτης και δευτερο καναρινι. Εβαλα τεσσερα στο δωματιο μου, και σχηματιζουν μια καλη παρεα.
[automerge]1716797416[/automerge]
για το θεμα της όρασης. Τις λιχουδιες και το νερο τις διακρινουν μια χαρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 Μεσα στο δωματιο δεν τα αφηνω, γιατι εχω πραγματα βιβλια εικονες και μπορει τα πτηνα καθως ειναι μικροσκοπικα να πληγωθουν. Ενωσα τα κλουβια μεταξυ τους πορτα και ετσι ανταλασσουν επισκεψεις. Αυτη η ενεργεια κανει τα κλουβια ακομη μεγαλυτερα και επισης δινει τη δυνατοτητα να κανουνε γνωριμιες και παρεα. Ετσι καταφερα να γνωρισω περισσοτερο και τον ατομικο τους χαρακτηρα, γιατι εχουνε ατομικο χαρακτηρα. Για παραδειγμα ο Αγαπουλης το μοναδικο αρσενικο που εχω ειναι πολυ ημερο με τους ανθρωπους, αλλα δεν ηθελε να ζευγαρωσει με τρεις θηλυκες που του εδωσα.
[automerge]1716807424[/automerge]
*{πορτα με πορτα}
[automerge]1716807930[/automerge]
@MARY58 Μεσα στο δωματιο δεν τα αφηνω, γιατι εχω πραγματα βιβλια εικονες και μπορει τα πτηνα καθως ειναι μικροσκοπικα να πληγωθουν. Ενωσα τα κλουβια μεταξυ τους πορτα και ετσι ανταλασσουν επισκεψεις. Αυτη η ενεργεια κανει τα κλουβια ακομη μεγαλυτερα και επισης δινει τη δυνατοτητα να κανουνε γνωριμιες και παρεα. Ετσι καταφερα να γνωρισω περισσοτερο και τον ατομικο τους χαρακτηρα, γιατι εχουνε ατομικο χαρακτηρα. Για παραδειγμα ο Αγαπουλης το μοναδικο αρσενικο που εχω ειναι πολυ ημερο με τους ανθρωπους, αλλα δεν ηθελε να ζευγαρωσει με τρεις θηλυκες που του εδωσα.
[automerge]1716807424[/automerge]
*{πορτα με πορτα}
ερωτευτηκε τη μαμα μου ο Αγαπουλης. Καθε φορα που ακουει τη φωνη της κανει σαν να τον χτυπησε ρευμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top