Γενικά Καινουργιο θηλυκο cockatiel

Dionysis Dur

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2015
Μηνύματα
176
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Οπως καταλαβατε σκευτομαι να αγορασω δευτερο θηλυκο cockatiel. Τι πρεπει να κανω εκτος απο διατροφη, μπορω να τα βαλω στο ιδιο δωματιο; Επισης τι αλλο πρεπει να κανω;
 
Με το καλό!
Τις πρώτες 40 μέρες πρέπει να τηρήσεις καραντίνα κανονικά σε ξεχωριστά δωμάτια.
Κατόπιν θα τα βάλεις στο ίδιο δωμάτιο, στα πιο απομακρυσμένα μεταξύ τους σημεία, να ακούγονται και ει δυνατόν να μην βλέπονται. Μετά σε απόσταση εβδομάδας περίπου, θα μειώνεις την απόσταση, μέχρι να τα φέρεις το ένα δίπλα στο άλλο και έτσι θα τα αφήσεις πάνω από 20 μέρες, παρατηρώντας και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει την ομαλή ανάπτυξη σχέσης ανάμεσά τους και την αποδοχή.
Εν τω μεταξύ θα φροντίζεις την διατροφή τους και θα οργανώνεις και την προσωπική σου σχέση με το νέο πουλάκι.
Διάβασε αν δεν σου έχω δώσει πιο πριν τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, διάβασε περί διατροφής και άλλων και ποτέ να μην λείπει το σουπιοκόκκαλο από το κλουβί.
 
Ευχαριστώ πολύ. Αφού με το καλό φτάσω να τα βάλω στο ίδιο κλουβι εκεί; Τι πρέπει να κάνω;
 
Αφού με το καλό φτάσω να τα βάλω στο ίδιο κλουβι εκεί; Τι πρέπει να κάνω;
Από την ώρα που θα το πάρεις, θα έχεις τρεις μήνες μπροστά σου. Εν τω μεταξύ θα διαβάζεις και θα παρατηρείς. Εφόσον θα έχει προηγηθεί η σωστή προετοιμασία, αυτά που θα πρέπει να κάνεις την στιγμή της ένωσης θα είναι λίγα. Βασικά τίποτα. Θα παρακολουθείς μην υπάρξουν αψιμαχίες που δεν υπάρχουν όταν έχουν γνωριστεί πιο πριν. Ιδανικό θα ήταν η ένωση να γίνει σε τρίτο καινούργιο κλουβί. Αλλά αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πριν την τελική συγκατοίκηση, θα πρέπει να φροντίσεις να αλλάξεις τελείως την διακόσμηση σ' αυτό που θα ζήσουν, ώστε αυτό που είναι το δικό του, να μην θεωρήσει εισβολέα το άλλο και υπάρξουν τσακωμοί. Έχουμε καιρό γι' αυτά.
Σε καμία περίπτωση μην τα πάρεις και τα ρίξεις μαζί σ' ένα κλουβί. Θα έχεις εξασφαλίσει ταλαιπωρία για μεγάλο διάστημα και δική σου και των πουλιών.
 
Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα... Μπορώ να τα βάλω σε ζευγαρωστρα με πλαστικό χωρισμα για να μην βλέπει το ένα το άλλο.
 
Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα... Μπορώ να τα βάλω σε ζευγαρωστρα με πλαστικό χωρισμα για να μην βλέπει το ένα το άλλο.
Τώρα αμέσως; Όχι. Πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία που είπαμε. Παρακάμπτοντας τα στάδια, το ρισκάρεις πολύ. Μπορεί και να σου πετύχει, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αρνητικό. Πρόσεχε για να μην ταλαιπωρείσαι στην συνέχεια.
 
Αφού ζευγαρωσουν και με το καλό μικρά και μεγαλώσουν κτλ πρέπει να βγάλω την φωλιά ή όχι. Να γίνει το επόμενο ζευγαρωμα μέσα σε 12 μήνες; Θα μπορέσουν να ζήσουν στο ίδιο κλουβι για τα επόμενα χρόνια;
 
Τι ηλικία θα έχουν τα πουλιά; Μιλάς για βάθος χρόνου τώρα. Γενικά οι παπαγάλοι ζουν σε ζευγάρια. Κάποιος που αγαπά και έχει τα πουλιά του για κατοικίδια και όχι για εκμετάλλευση δεν κάνει πάνω από μία γέννα τον χρόνο. Όταν ολοκληρωθεί η γέννα και απογαλακτιστούν οι νεοσσοί εννοείται αφαιρείς καθαρίζεις την φωλιά και την κρατάς για επόμενη γέννα.
 
Εάν ζευγαρωσουν πολλές φορές πχ 2τον χρόνο (πράγμα που δε θα κάνω) υπάρχει περίπτωση να κουραστουν και να ψηφίσουν γιατί διάβασα κάτι τέτοιο.
 
Πουλιά καλά ταϊσμένα, με καλή υγεία, μπορούν να κάνουν δύο αναπαραγωγές τον χρόνο. Μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν τα θηλυκά.
Αλλά εσύ ένας ιδιώτης, γιατί να κάνεις δύο γέννες τον χρόνο; Τι θα τα κάνεις τα μωρά;
 
Τα πουλιά ή θα τα κρατήσω (αλλά μάλλον όχι λόγω έλλειψης χώρου) ή θα τα χαρίσω σε φίλους και συγγενείς που θέλουν και που μπορούν να τα φροντίζουν
 
Ε πόσα να χαρίσεις. Με μια γέννα τον χρόνο θα καλύψεις όλα τα σόγια. Μην νομίζεις, τα ζώα δεν πρέπει να χαρίζονται γιατί πολλοί τα παίρνουν επιπολαίως και μετά τα παραμελούν.
 
Λογικά άμα είναι λιγότερα από δύο θα τα κρατήσω αλλά μετά θα τα δώσω σε ανθρώπο που δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να ασχολείται με αυτό
 
Αυτοί είναι προβληματισμοί από φθινόπωρο και μετά. Ακόμα ψάχνεις το θηλυκό, ώσπου να κάνεις τα διάφορα, τι ηλικία θα έχει; Πέφτει και το καλοκαίρι. Πας για πολύ αργότερα.
 
Και αφού έχει τέτοια ηλικία γιατί αν επιτρέπεται περιμένεις και δεν το παίρνεις; Βρίσκεται σε αναπαραγωγή αυτή την στιγμή;
 
Back
Top