Ασθένειες Καινουριο θηλυκο budgie ομως αυτο που ειχα φαινεται αρρωστο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sucre
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sucre

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
εκτος απο το Budgie που μου ηρθε ξαφνικά στο μπαλκονι τωρα μου πηραν τωρα και ενα θηλυκο πολυ ωραιο.. Ελπιζω να ταιριαξουν! Μονο που ο αρσενικος μου(το πρασινο) αναπνεει λιγο γρηγορα και ανοιγοκλεινει το στομα. Μηπως εχει ασθμα.?

δειτε τα κιολας. 🙂 πειτε μου τη γνωμη σας για το θηλυκο(κιτρινο
 

Συνημμένα

  • Image087.webp
    Image087.webp
    65 KB · Προβολές: 113
  • Image088.webp
    Image088.webp
    62,8 KB · Προβολές: 115
Τα εβαλες στο ιδιο κλουβι αμεσως;Να το βγαλεις το ενα και να ακολουθησεις την καραντιναΚαραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
Ειναι απαραιτητη η καραντινα! Αν αυτο που πηρες εχει καποια αρρωστια και κολλησει το αλλο;Να τα χαιρεσαι! Ειναι και τα δυο πολυ ομορφα!
 
Να σου ζησει, ειναι πολυ ομορφο, φαινεται νεαρο πουλακι, εισαι σιγουρη για το φυλο του;

Αν κ δεν επρεπε να τα βαλεις αμεσως μαζι, καλο ειναι οταν παιρνουμε ενα νεο πουλακι να το κραταμε πρωτα σε καραντινα για να βεβαιωθουμε οτι δεν ειναι αρρωστο

Κ η κουζινα δεν ειναι το καταλληλο μερος!
 
Παρα πολυ ομορφο παπαγαλακι! Να το χαιρεσαι! Θα συμφωνησω με την Ανατολη, εισαι σιγουρη για το φυλο του; Κατι μου λεει και μενα οτι ειναι αγορακι... Μπορει ομως να κανω και λαθος. Καλυτερα να σου πουν πιο ειδικοι.
 
σας ευχαριστω!1. Το αγορι μου που μου το φερε κοιταξε τις μασχαλες του,την ουρα του κια το ακουσε για να δει αν εχει ασθμα. Ειδε και τις κουτσουλιες του. Και ειναι ολα μια χαρα..
2. Ειναι στη κουζινα προσωρινα για να το εβαζα στο κλουβι, αλλιως τα χω καπου ησυχα
 
δεν ειμαι σιγουρη για το φυλο αλλα κατι τετοιο νομιζω.
 
νομιζω ειναι λιγο νωρις για να ξεχωρισεις με σιγουρια το φυλο του!
Οπως κ να χει ειναι ομορφο, να σου ζησει!
 
Η κιτρινη ειναι απο τα ομορφοτερα που εχω δει
Ο πρασινος ειναι τοσο ημερος;
Ρωταω γιατι πολυ χαλαρος ειναι αν και τον πλησιασες κι αυτο καμια φορα δηλωνει αδυναμια
 
Πολυ σπανιος χρωματικος συνδιασμος! Πενταμορφο ειναι το κιτρινο.:)Ουτε γω εχω ξαναδει παρομοιο.. Πρεπει ομως να τα χωρισεις για να τα προφυλλαξεις και τα δυο! Να τα χαιρεσαι!
 
μηπως οταν ανοιγοκλεινει το στομα του ζεστενεται κ λαχανιαζει;το κανει συνεχεια; Αν ειναι απο την ζεστη βαλτου μια μπανιερα... Το αλλο φενεται μικρουλι ακομα για να ξερεις με συγουρια το φυλο του! Επισης στην πρωτη φωτο η καρδουλα που κρεμεται ειναι καθρεπτακι; Καλητερα να το βγαλεις.
 
Η καραντινα ειναι απαραιτητη και οχι προαιρετικη αν θελουμε να φερομαστε υπευθυνα με τα πουλια μας και δεν πρεπει τα νεα πουλια να ερχονται καθολου σε επαφη με αυτα που ηδη εχουμε. Το αρσενικο ομως δεν μου φαινεται φυσιολογικο και ενας λογος παραπανω που κακως εβαλες το νεο πουλακι μαζι του. Αρα το να τα χωρισεις ακομη και τωρα ειναι σωστο μεχρι να δεις τι γινεται.

Το νεο πουλακι ειναι πολυ μικρο σε ηλικια και ειναι ακομη νωρις να πουμε με σιγουρια για το φυλο του πιστευω αν και, αν ειναι να μαντεψουμε θα συμφωνησω με τους υπολοιπους. 😉
 
σας ευχαριστω!1.το αγορι μου που μου το φερε κοιταξε τις μασχαλες του,την ουρα του κια το ακουσε για να δει αν εχει ασθμα. Ειδε και τις κουτσουλιες του. Και ειναι ολα μια χαρα..
2. Ειναι στη κουζινα προσωρινα για να το εβαζα στο κλουβι, αλλιως τα χω καπου ησυχα

Το αγορι που αναφερεις προφανως ειναι ο πετσοπας. Οι πετσοπαδες δεν ειναι πτηνιατροι για να καταλαβουν αν ενα πουλακι ειναι αρρωστο και ποσο μαλλον να δουν και τις κουτσουλιες του και να βγαλουν συμπερασμα. Με την πρωτη ευκαιρια μιας κι εισαι και Αθηνα πηγαινε τα πουλακια σ ενα πτηνιατρο να τα δει. Να σου ζησουν παντως. Το γαλαζο ασπρο κιτρινο ειναι πανεμορφο.
 
Η κιτρινη ειναι απο τα ομορφοτερα που εχω δει
Ο πρασινος ειναι τοσο ημερος;
Ρωταω γιατι πολυ χαλαρος ειναι αν και τον πλησιασες κι αυτο καμια φορα δηλωνει αδυναμια
αν ειναι ημερο απ την αρχη δηλαδη μπορει αυτο να σημαινει πως ειναι αρρωστο;το δικο μου δε θα το ελεγα ημερο απλα δε με φοβαται οσο το αλλο οταν το πλησιαζω και γενικα οταν περναω κοντα απο το κλουβι..
 
Κοιτα... Αν πλησιασες τοσο πολυ τον φακο κι αυτο κοιμοτανε δεν μου φαινεται φυσιολογικο..
Εξαλλου κι εσυ εχεις υποψιες οτι κατι μπορει να εχει...
Πηγαινε να του ριξει μια ματια ενας πτηνιατρος
Γιατι κι εδω στο φορουμ υποθεσεις και γνωμες συζηταμε και κανουμε...
 
καλημερα φρανια! Μια χαρα ειναι. Το ακουσε και το αγορι μου να δει αν εχει ασθμα αλλα ειναι οκ. Το μονο που πρεπει να κοιταξω ειναι αν εχει προβλημα με το εντερο του γιατι καμια φορα καθε φουσκωμενος
 
Παρατήρησε τις κενώσεις του και να εχεις υπόψην σου οτι η σύστασή τους και το χρωμα των κενώσεων επηρεάζεται πολλές φορές από τη ποιότητα της τροφής αλλα και το είδος της διατροφής που κάνουμε στα πουλιά μας!

Αν το πουλάκι σου καθεται με φουσκωμένο φτέρωμα για λιγες στιγμές, κλλά παρόλα αυτά την υπόλοιπη μερα είναι ζωηρό και κινητικό με χαρούμενη διάθεση, τρώει και πινει κανονικά, παιζει και ασχολείται με τα παιχνίδια του, είναι μάλλον επειδη έχει ανάγκη να χαλαρώσει και να χουζουρέψει λιγο. Οποτε δεν νομιζω να ειναι κατι ανησυχητικό. Αν ομως δεις να καθεται πολλες ωρες φουσκωμένο, ειναι ιδιαιτερα ησυχο και υποτονικό, δεν τρωει και δεν παιζει., οι κενώσεις του ειναι υδαρές... Ε τότε να ανησυχησεις και να προβληματιστείς και οπωσδηποτε να επισκεφτείς εναν γιατρο
 
οκ σ ευχαριστω... Παιζει κανονικα τις αλλες ωρες και δεν ειναι υποτονικο.. Τωρα ειδικα που εχει και παρεα
 
Back
Top