Αναπαραγωγή Καινούργια θηλυκιά στην ζευγαρώστρα

Αλεξία

PB Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2007
Μηνύματα
359
Πόλη
Γλυφάδα
Επεδή έβλεπα οτι η θηλυκιά μου μπορεί να μην ήταν σε θέση να πυρώσει για λόγους που δεν έχω την εμπειρία να ξέρω αποφάσισα να βάλω μια άλλη θηλυκιά στην ζευγαρώστρα, και θέλω να μάθω πόσες μέρες κάνει να πυρώσει η θηλυκιά; (Της δίνω φυσικά αυγουλάκι φρουτάκι βιταμίνες ( ferti-vit) ασβέστιο). Και θέλω να αναφέρω οτι ο αρσενικός είναι είδη πυρωμένος σε σημείο που πολλές φορές κρέμεται απο το χώρισμα τον λυπάμε τον κακομοίρη.
Και κάτι ακόμα βλέπω πολλές φορές τον αρσενικό να της τιτιβίζει και ανοίγει τα φτερά σαν ενα μικρό αεροπλανάκι.
 
Αλεξία απο αυτά που περιγράφεις ο αρσενικός είναι πυρωμένος. Τώρα για το θηλυκό δεν νομίζω πως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος πυρώματος. Αλλωστε νομίζω πως λόγο εποχής θα έπρεπε να είναι έτοιμη για ζευγάρωμα. Ακόμη θα ήθελα να σου πώ οτι ίσως είναι λίγο αργά για ζευγάρωμα. Θα αρχίσουν οι ζέστες (ήδη έχουν αρχίσει) και θα είναι πρόβλημα.
 
Το ξέρω οτι μπορεί να έχεις δίκιο αλλά το έχω καημό που δεν μπορώ να ζευγαρώσω γιατι καμία θηλυκιά δεν μου πυρώνει αυτή βέβαια την έβαλα την Δευτέρα το βράδυ και ίσως είναι νωρίς ακόμα για την θηλυκιά, αλλά λυπάμε και τον αρσενικό που κάνει σαν τρελό για να ζευγαρώσει.
 
Ναι Αλεξια. Καλα λεει! Μη τα βαζεις τα καημενα με αυτη την ζεστη. Θα σκασουν αμα βγουν μικρα. Και εμενα το ζευγαρακι μου, εχει λυσαξει. Κοιταζονται απο μακρια κ τσιτσιριζουν. Αλλα δε τα βαζω, τα λυπαμαι.
 
kimi το ξέρω οτι έχεις και εσύ δίκιο θα του αφήσω την καινούργια θηλυκιά για μι βδομάδα ακόμα και άμα δεν γίνει τίποτα θα την βγάλω αλλά προσπαθώ να τα έχω εκεί
που έχει περισσότερη δροσιά και οχι μέσα στον ήλιο.
 
Σε καταλαβαινω. Ο δικος μου ο ασενικος απο τοτε που τον χωρισα απο την γυναικα του, εχει μουλαρωσει. Ουτε κελαηδαει, τιποτα. Μονο αμα την βλεπει τσιτσιριζει. Αλλα κ αυτη δε παει πισω. Υπαρχει μεγαλη αγαπη. Μααρι να ειναι ετσι ολα τα ζευγαρια. :)
 
Αλεξια μου καλησπερα... Νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει κατι.. Βεβαια ειναι δικαιωμα σου αλλα εγω θα σου πω τη γνωμη μου... Ειναι αμαρτια να βαλεις τα πουλια να ζευγαρωσουν με τετοιες ζεστες.. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να τα ταλαιπωρησεις αφανταστα... Και ειμαι και πολυ σιγουρη οτι δεν θα εχεις αποτελεσμα, γιατι ειναι πολυ δυσκολο με αυτη τη ζεστη να καταφερουν τα μικρα να μεγαλωσουν. Η αναπαραγωγη θελει υπομονη και την αναλογη προετημασια.
Δεν ειναι κριμα λοιπον να ταλαιπωρησεις τοσο τα πουλια. Για ενα καημο... Και για την ευχαριστηση σου;και ειδικα σε περιοδο πτεροροιας;θα σου προτεινα να κανεις υπομονη και να αρχισεις παλι απο Σεπτεμβριο... Οσο για τον αρσενικουλη σου που ειναι πυρωμενος, βαζε του συχνα μπανιερα με καθαρο νερακι... Και απολαυσε το κελαηδημα του.Αυτο θα τον βοηθησει να κανει υπομονη.

Μην εκμεταλευομαστε τα πουλακια για τη δικη μας ικανοποιηση!

ΥΓ.η επιλογη δικη σου!
 
Back
Top