Φροντίδα Καινούρια "μαμά" παπαγάλου κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Letkoy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Letkoy

PB New Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2019
Μηνύματα
220
Καλησπέρα στην όμορφη σας παρέα πριν από 3 μέρες αγοράσαμε ένα παπάγαλο κοκατιλ . Το μαγαζί απ όπου το αγοράσαμε μας είπε ότι είναι μέτρια εκπαιδευμένο και δεν πετάει έντονα σε περίπτωση που του μιλήσει κάποιος. Η ηλικία του είναι 1 1/2 χρονων
Δεν ξέρω τίποτα από παπάγαλους και ο μικρός μου γιος έχει βαλθεί να τον μάθει να βγαίνει έξω χωρίς να φοβάται. Θα ήθελα πολύ με κατευθύνετε όσον αφορά την διατροφή αλλά και με ποιο τρόπο μπορεί να εκπαιδευτεί και πως θα το μάθουμε να βγαίνει εκτός κλούβιου. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα προκαταβολικά. Θα περιμένω να διαβάσω νέα σας
 
Καλησπερα και καλως ηρθες!
Να τα χαιρεσαι τα παιδακια σου φτερωτα και μη 😛

Θα χρειαστεις διαβασμα στην παρουσα φαση και για να μην σε κουραζω με πολλες κουβεντες σε αυτο εδω το θεμα θα βρεις ολες τις παραπομπες που χρειαζεσαι για αρχη.
Εν ταχει θα σου πω οτι παντα στα πουλακια προσφερουμε επωνυμο συσκευασμενο μειγμα που να ειναι καταλληλο για το ειδος τους.
Στην δικη σου περιπτωση μια απο τις πολυ καλες προτασεις ειναι και αυτη εδω.

Οταν θα μπορεσεις ανεβαζεις και καποιες φωτο απο το ιδιο το πουλακι αλλα και απο το κλουβακι του.
Επισης πες μας αν φοραει δαχτυλιδι ή οχι και αν φοραει τι γραφει επανω.


Στην παρουσα φαση το πιο σημαντικο απο ολα ειναι να του δωσετε τον απαραιτητο χρονο ωστε να εγκλιματιστει στο νεο του περιβαλλον και αυτο προυποθετει να μην υπαρξει καμια κινηση να βγει το πουλακι απο το κλουβι του μεχρι να νιωσει ανετα και με εσας και με τον χωρο.
Οποτε του δινεται ενα σταθερο σημειο χωρις μετακινησεις στο κλουβι του για αρχη παρα μονο για τα βασικα και φυσικα να τηρειται το ωραριο ανατολης-δυσης κατι το οποιο ειναι πολυ βασικο!

Καλη αρχη!

*Ποσο ετων ειναι το παιδακι σου;
 
λοιπόν το παπαγαλάκι δεν εχει δακτυλίδι αρα ουσιαστικά απο το petshop που το πήραμε δεν μπορούμε να ξέρουμε ποσο πραγματικά είναι. Έϊναι γενικά ήμερο. Γιατι παρόλο που έχουμε και ένα πανέμορφο ασπρο καναρίνι (δεν βλέπονται μεταξύ τους απλά ακούει το ένα το άλλο ) όταν αρχίζει να φωνάζει δυνατά ( το μεσημέρι ) του λέμε ησυχία σσσσσσ και κατεβαίνει στο κλαράκι του και κάθεται ήσυχος.

Κατα τ άλλα το βραδάκι προτού πάμε να κοιμηθούμε το σκεπάζουμε με ενα πανάκι. Νεράκι του βάζω καθημερινα και παπαγαλίνι. Δεν ξέρω τι άλλο να του βάλω γι αρχή. Δεν θέλω να το έχω μέσα στο κλουβάκι του θέλω να του έχουμε ανοιχτή την πορτούλα του και να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει εκεινος... (δύσκολο ε; )

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και την αμεση ανταπόκριση σας. Περιμένω οπωσδήποτε νεα σας ώστε να είναι ευτυχισμένο το παπαγαλάκι μας.
 
ναι ναι χυμα μου τα εδωσε τα τρωει ομως. Πρέπει να του δώσω κάποια λιχουδια για να το προσελκύσω;
[automerge]1569311324[/automerge]
προσπαθώ να ανεβάσω και φωτογραφια αλλα μου βγάζει συνέχεια ότι το αρχείο είναι μεγάλο
 
Πέρα από ένα καλό μείγμα συσκευασμένη τροφής(του 1 κιλου) για το είδος του... Να του προσφέρετε σπανάκι φρέσκο, φύλλα από παντζάρια, γλιστρίδα(αντράκλα), μπρόκολο,όλα καλά πλυμένα και στεγνωμένα. Επίσης ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα, αφου τα αποψύξετε και τα τοποθετήσετε σε ένα μπωλάκι. Τα λαχανικά που ανέφερα παραπάνω μπορείτε να τα πιάνετε με ένα μανταλάκι στην οροφή του κλούβιου του ώστε να κρέμονται μέσα σε αυτό και να τσιμπολογάει.
Επειδή όλα αυτά να μη τα έχει ξαναδοκιμάσει να μη τα πλησιάσει εξ αρχής γιατί δε τα γνωρίζει. Οι παπαγάλοι είναι διστακτικά ζώα και χρειάζεται υπομονή και επιμονή σε ότι καινούριο τους προσφέρουμε.
Αυγό σφικτό (12-13 λεπτα βράσιμο) κομμένο μπορειτε να προσφέρετε και να υπάρχει στο κλουβι του κόκκαλο σουπιάς ώς πηγή ασβεστίου.

Η έξοδος από του κλουβι θα πάρει χρόνο και καλό είναι να έχει πρώτα προχωρήσει η εξημέρωση του και η επαφή μεταξύ σας. Και αυτό θα γίνει εφόσον έχετε λάβει όλα τα απαραιτητα μέτρα(κλειστά παράθυρα, τραβηγμένες κουρτινες, απομακρυνση επικύνδινων αντικειμένων, κλειστά μάτια εστιών, σκεπασμένες κατσαρόλες, ανεμιστήρες όχι σε λειτουργιά, κλπ) και έχετε δημιουργησει ένα ασφαλές δωμάτιο για τη πρώτη του αναγνωριστική πτηση που δε θα είναι και τόσο ευκολη, γιατι δε γνωρίζει τα σημεία και το χώρο καλά.
 
τα λαχανικά θα είναι βρασμένα ή ωμα;
[automerge]1569312199[/automerge]
μπορω να του πάρω καμια λιχουδιά για να το προσελκύσω; ρωτάω πολλα αλλα θέλω πανω απο όλα να είναι χαρούμενο.
μπάνιο κάνουν οι παπαγάλοι;
 
Καλημέρα. Πριν γίνουν όλα αυτά που θέλεις, σκέψου πως θα είναι η καθημερινότητα σου αν γίνουν. Για παράδειγμα τα δύο τα τερατάκια που έχω εγώ, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Κρύβω τσιγάρα, κινητά, καλώδια και έχω αποδεχτεί ότι τα έπιπλα θα έχουν πλέον σημάδια. Τέλος εκεί που ήθελα όπως κι εσύ να βγαίνουν έξω από το κλουβί και να με πλησιάζουν, πλέον έχω φτάσει στο σημείο να μην φεύγουν από πάνω μου.

Για να μάθει να βγαίνει και να μπαίνει στο κλουβί το μόνο που χρειάζεται είναι όταν θα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, να αφήσεις την πόρτα του κλουβιού ανοιχτή και θα βγει και θα μπει μόνος του. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να έχει περάσει κάποιος καιρός ώστε να γνωρίσει το καινούργιο του σπίτι. Αν τώρα γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να έχεις και κάποια τροφή ή φρούτο που τρελαίνεται ώστε όταν έρθει η ώρα να μπει στο κλουβί να μπορείς να τον ξεγελάσεις με το φαγητό.
 
μπορω να του πάρω καμια λιχουδιά για να το προσελκύσω;
Μπορείς ναι. Μιλλετ κεχρί σε τσαμπί. Το λατρεύουν...
Συσκευασμένη τροφή, σουπιοκοκαλο, λαχανικά και αν θες δοκίμασε και με πέλλετς συμπληρωματικά.
Αργά ή γρήγορα θα βγει.. Τα κοκατιλ είναι απίστευτα πουλάκια. Μην αγχώνεσαι και απόλαυσέ το. Και οι πρώτες μέρες της προσέγγισης έχουν τη δική τους γλύκα:)
Να το χαίρεσαι!
 
Για ποιο λόγο;

για να κοιμηθει ποιο ήσυχα και μη ξεσηκώσει τον κόσμο ( μενουμε σε πολυκατοικία και απο κάτω μένει μια οικογένεια με μωράκι νεογέννητο
 
τα λαχανικά θα είναι βρασμένα ή ωμα;

Τα λαχανικα πλυμενα καλα και ωμα.
Για το καροτο και το μπροκολο μπορεις να ακολουθησεις την οδηγια που δινει ο @Φοίβος

Το καρότο μπορείς να δοκιμάσεις βρασμένο για να είναι μαλακό αρχικά (επίσης η διαθέσιμη προβιταμίνη Α είναι αρκετά περισσότερη στο βρασμένο) και το μπρόκολο μπορείς να το ζεματίσεις αφενώς για να μαλακώσει λίγο, αφετέρου για να διαλυθεί το οξαλικό οξύ που δεν ωφελεί. Κι ωμά να τα δώσεις βέβαια δεν θα πάθουν τίποτα.
 
Καλησπέρα... Αργά και σταθερά θα γίνουν όλα ίσως πιο σύντομα από ότι περιμένεις ή ίσως να πάρει κ αρκετό χρόνο... Θέλει υπομονή, επιμονή. Θα του μιλάς γλυκά πάντα. Για αρχή. Όταν φτάσει στο σημείο να έρχεται στην μεριά του κλουβιού που θα βρισκεσαι κι εσύ θα συνεχίσεις Το επόμενο βήμα... Θα σας ξετρελάνει σίγουρα.. Επίσης ξέχνα το να έχεις την πόρτα συνέχεια ανοιχτή.. Θα βάλεις πρόγραμμα γιατί με παιδιά κ παπαγάλο θα το χρειαστείς 😋😉
 
καλημέρα και πάλι. Η ερώτηση μου είναι η εξής... Του εχω βάλει ενα μπανιερο καναρινιου το οποιο εχω βάλει μέσα την τροφή του γιατί είδα μεσα απο το μπανιερο τρωει πιο ευκολα ( προφανώς τον βολεύει). Παρατήρησα όμως ότι απο εχθές που του το εβαλα κάθεται μέσα στο μπανιερό σαν να κλοσάει. Βρε παιδιά μπας και Μήτσος να είναι Μήτσι και να είναι θηλυκό; 🤔
 
Να χαίρεσαι τον / την νέο/α σου φίλο/η.
Παρατηρώ ότι στο θέμα σου ανακύπτουν πολλά ερωτηματικά...
Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο και για εμάς και για εσένα, να βάλεις μερικές φωτογραφίες του κοκατίλ, αλλά και του κλουβιού ώστε να δούμε την εσωτερική του διάταξη και να σου προτείνουμε ίσως βελτιώσεις.
Μέχρι τώρα σου έχουν αναφερθεί οι αναγκαιότητες επώνυμης τροφής, συσκευασμένης σε κλειστή συσκευασία την οποία θα ανοίξεις εσύ η ίδια αφού την αγοράσεις και αφού πριν έχεις δει την ημερομηνία λήξεως. Οι χύμα τροφές συχνά είναι αμφιβόλου ποιότητας, καθαρότητας, συντήρησης, σύστασης, και μπορεί να ενέχουν και κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, οπότε πρέπει πάση θυσία να τις αποφεύγουμε.
Επίσης σου έχει αναφερθεί κόκκαλο σουπιάς (όχι την πέτρα που πωλείται σε πετσοπ), λαχανικά, φρούτα, αυγό και συμπληρώνω... Βότανα (π.χ. τον άνηθο άκουσα ότι τον λατρεύουν, ομοίως και η ρίγανη, βασιλικός, δυόσμος κλπ θα το ωφελήσουν)
Η μπανιέρα και γενικά τα σκεύη του ενός πουλιού, θα πρέπει να μην μπερδεύονται με άλλου, για τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ουσιών. Επιπρόσθετα υπάρχουν και κατάλληλες ταΐστρες για τα κοκατίλ, αλλά καλό θα ήταν όπως σου ανέφερα να μας δείξεις σε φωτογραφία το κλουβί, ώστε να δούμε και τις διαστάσεις, την ποτίστρα, τις πατήθρες κλπ.
 
καλό θα ήταν όπως σου ανέφερα να μας δείξεις σε φωτογραφία το κλουβί, ώστε να δούμε και τις διαστάσεις, την ποτίστρα, τις πατήθρες κλπ.
[automerge]1569473254[/automerge]
 

Συνημμένα

  • IMG_20190926_073538_resize_11.webp
    IMG_20190926_073538_resize_11.webp
    49,2 KB · Προβολές: 28
  • IMG_20190926_073501_compress95_resize_62.webp
    IMG_20190926_073501_compress95_resize_62.webp
    5,5 KB · Προβολές: 30
Τελευταία επεξεργασία:
Καλή μέρα να χαίρεσαι το πουλάκι σου
και το παιδάκι σου.
Η αλήθεια είναι ότι έχεις ένα πολύ όμορφο πουλάκι αλλά από αυτές τις φωτογραφίες δεν μπορούμε να δούμε το περιβάλλον του κλουβιού εκτός από τής πατήθρες που καλό θα ήταν να αντικατασταθούν με ξύλινες.
Καλω θα ήταν να ανεβάσεις φωτογραφίες με περισσότερες λεπτομέρειες του κλουβιού.
 
Back
Top