Φροντίδα Κακαρίκι προσωρινή αλλαγή κλουβιού

christavros

PB New Member
Εγγραφή
2 Αυγ 2018
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!
Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξης:
Πρόκειται να μεταφερω το 2 ετων κακαρικι μου σε νεο σπιτι, οπου λογω χωρου θα πρεπει να μπει σε μικροτερο κλουβι, για περιπου 1 μηνα. Πιστευετε οτι θα εχει προβλημα; Κατα τα λοιπα, η φροντιδα του θα ειναι η ιδια.

Ευχαριστω
 
Η συγχρονισμένη αλλαγή χώρου και κλουβιού (μάλιστα μικρότερου αυτού που ζει μέχρι πρότινος) είναι πιθανότατο να το ενοχλήσουν. Τουλάχιστον ξεκίνα άλλαξε του από τώρα το κλουβί, ώστε οι αλλαγές να γίνουν μία μία και να παρακολουθείς αντιδράσεις...
 
Όσο θα "ενοχλούσε" εμάς η μετακόμιση σε ένα μικρότερο σπίτι, τόσο θα ενοχλήσει και αυτό η αλλαγή κλουβιού. Νομίζω πως οι αντιδράσεις τους και οι δικές μας δε διαφέρουν, για τα περισσότερα αρκεί να σκεφτούμε πως θα αισθανόμασταν εμείς.
Η Σισσυ έχει δίκιο, ξεκίνα του όσο το δυνατόν νωρίτερα την "εκμάθηση" του νέου κλουβιού για να συνηθίσει πριν βρεθεί και σε νεο χώρο.
 
Δεν θα συμβεί τίποτα κακό αν η ρουτίνα του, εκτος του θέματος του κλουβιού, μείνει σχετικά αδιατάρακτη και μείνεις "κοντά του" είτε εσύ είτε κάποιος άλλος για να το φροντίζει και να του δώσει να καταλάβει ότι δεν συμβαίνει κάτι άσχημο. Ολα θα πάνε καλά πιστεύω μέχρι να επανέλθει η "κανονικότητα".
 
Το κακό ειναι οτι η ανάγκη της μεταφορας προεκυψε εκτακτως και δεν υπαρχει εναλλακτικη.
Ελπιζω να μην παθει τιποτα!

Δεν θα παθει τιποτε, μην ανησυχεις.
Ειναι απο την φυση τους μαθημενα να προσαρμοζονται στο περιβάλλον
 
Back
Top