Καλημέρα έχω δύο κακαρικι και το αρσενικό τραβάει και τρώει το χαρτί που τους έχω στον δίσκο.. Τι θα μπορούσα να κάνω για να το σταματήσει?.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Τα κακαρίκι είναι πολύ δραστήρια και συχνά μπαίνουν στη διαδικασία να ροκανίζουν ό,τι βρουν. Το χαρτί στον πάτο του κλουβιού τους είναι εύκολος στόχος, οπότε δεν είναι παράξενο να το τραβάει και να το μασάει. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να καταπιεί κομμάτια και να του δημιουργήσουν θέμα στο στομάχι.
Αντί για χαρτί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο υπόστρωμα που να μην έχει τέτοιο κίνδυνο. Επίσης, καλό είναι να έχει αρκετά ασφαλή παιχνίδια για μάσημα μέσα στο κλουβί, ώστε να εκτονώνει εκεί την ανάγκη του για ροκάνισμα.
@Georgelap το σκανταλιαρικο! Ε, τότε η αλλαγή υποστρώματος που προτείνει ο @Stavros είναι μονόδρομος.
Εδώ θα βρεις προτιμήσεις μελών. Νομίζω η sanibird αναφέρεται πιο συχνά.
Το θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής των πουλιών είναι κάτι που απασχολεί όλους μας. Ποιο όμως από τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για το σκοπό αυτό είναι πιο αποτελεσματικό; Ποια είναι τα προτερήματα και ποια τα μειονεκτήματα του καθενός; Ποιο από όλα συνδυάζει καλύτερα: Την πρακτικότητα (χρόνος εφαρμογής), την υγιεινή (οσμές, μικρόβια), το κόστος;
Μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από την ψήφο σας, θα είχε και η άποψή σας για το θέμα.
Υποστρώματα κορυφαίων εταιριών στο PetBirds! Βρείτε ποιοτικά Υποστρώματα άμεσα διαθέσιμα και αποκτήστε αυτά που χρειάζονται τα πουλιά σας στις καλύτερες τιμές!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.