Ασθένειες Κακαρίκι χάνει φτερά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikos Z
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikos Z

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2015
Μηνύματα
46
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα. Το κακαρικι μου το τελευταιο διαστημα χανει πουπουλα, κυριως στην περιοχη του κεφαλιου , του λαιμου και των φτερων. Επισης στα φτερα του εκει που το λειπουν πουπουλα εχει κοκκινο σημαδι σαν αιμα. Γνωριζει κανεις τι μπορει να ειναι? Ο κτηνιατρος ειπε οτι μπορει να ειναι ψειρες η ψωρα.
 

Συνημμένα

  • 242251163_861234594519777_2071979276135328533_n.webp
    242251163_861234594519777_2071979276135328533_n.webp
    70,2 KB · Προβολές: 49
  • δσαασ.webp
    δσαασ.webp
    63,7 KB · Προβολές: 48
  • δσα.webp
    δσα.webp
    66,4 KB · Προβολές: 49
Ο κτηνιατρος ειπε οτι μπορει να ειναι ψειρες η ψωρα.

Ποιος κτηνίατρος το είδε? To εξέτασε και το είπε ή απο φωτογραφίες? Επίσης τι είναι η ψώρα στα πουλιά? Σου πρότεινεκάποια θεραπεία για αυτά που είπε?

Το πουλάκι δείχνει να αυτοτραυματίζεται εκτός απο την απώλεια φτερών που έχει. Ζει μόνο του;
 
το εξετασε ναι..το εδωσε κατι να πιει και με ειπε να ξαναπαω σε 15 μερες... για την ψωρα με ειπε...εχει παρεα ενα του ειδος του και επισης βγαινουν καθε μερα εξω απο το κλουβι..
 
το εδωσε κατι να πιει
Tι ακριβώς του έδωσε?

Το πουλάκι δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα που δεν σχετίζεται με εξωπαράσιτα, κρίνοντας απο τη γενική του εικόνα. Το άλλο σε τι κατάσταση είναι;
 
Το αλλο ειναι σε πολυ καλη κατασταση... ειχα και πιο παλια ενα του ιδιου ειδους που ειχε το ιδιο προβλημα, και το ειχα παει σε αλλο κτηνιατρο και μου ειπε για ψειρες και το πουλακι την επομενη μερα κατελειξε. Δεν με ειπε τι ακριβως του εδωσε..
 
εχει παρεα ενα του ειδος του και επισης βγαινουν καθε μερα εξω απο το κλουβι..
Νίκο έχει τύχει να παρατηρήσεις ποτέ τη συμπεριφορά τους όταν είναι μαζί στο κλουβί; Πώς είναι, ζουν αρμονικά;

Ο κτηνίατρος που το είδε ποιος είναι, θέλεις να μας πεις;
 
ζουν σε διαφορετικο κλουβι απλα βρισκονται οταν βγαινουν για πεταγμα. θα μπορουσε κανεις να πει οτι ειναι φιλοι δεν μαλωνουν και κανουν πεταγματα μαζι. Δεν θα ηθελα να δωσω ονομα .
 
Δεν θα ηθελα να δωσω ονομα .
Βεβαίως και είναι απόλυτα σεβαστό.

Κατά τα άλλα, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, από την εικόνα που βλέπω νομίζω κι εγώ ότι το πουλάκι αυτοτραυματίζεται. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρόκειται για μία προβληματική συμπεριφορά που δεν διορθώνεται με φάρμακα.
 
Εδώ είναι καλύτερα να περιμένεις κάποιο από τα παιδιά που έχει περισσότερη εμπειρία στα θέματα συμπεριφοράς των παπαγάλων.
 
Η γνώμη μου είναι και βάσει των λίγων στοιχείων που γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την συμπεριφορά του παπαγάλου και κατά συνέπεια τον αυτοτραυματισμοό του.
Οι φωτογραφίες που βλέπουμε δείχνουν απώλεια φτερών γύρω από τα μάτια κάτι αδύνατον να γίνει από το ίδιο το πουλάκι.
Υπάρχει ασθένεια και ο πιο κατάλληλος να το διαβεβαιώσει είναι ένας έμπειρος γιατρός.
Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορείς να επισκεφθείς τον Σαντοριναίο, έχει καλές κριτικές.
 
απώλεια φτερών γύρω από τα μάτια κάτι αδύνατον να γίνει από το ίδιο το πουλάκι.

Bάιο, μερικά πουλιά ξύνουν το κεφάλι τους στις πατήθρες και φτάνουν στην κατάσταση που παρουσιάζει αυτός ο παπαγάλος. Επίσης μερικά άλλα μαδάνε μόνα τους το πρόσωπο και το κεφάλι με το πόδι τους. Δεν λέω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά ελλείψει διεξοδικής παρακολούθησης απο κάποιον λίγο πιο έμπειρο ισως που να μπορεί να εντοπίσει κάποιες πιθανές αιτίες.

Αν προσέξετε τα νύχια του είναι αφύσικα μακριά, πράγμα που πιθανόν να οφείλεται σε πρόβλημα στο συκώτι που θα εξηγούσε και τη γενικότερη εικόνα κατ'επέκταση. Μόνο εικασίες όμως μπορούμε να κάνουμε. Χρειάζονται εξετάσεις και δεν ξέρω ποιος μπορεί να τις κάνει στη Θεσσαλονίκη. Ίσως η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ να είναι μια καλή επιλογή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα, απλα επειδή έχω δει πως έχετε βάλει αγγελία για να χαρισεται το συγκεκριμένο κακαρίκι και δεν εβρεθη κανενας μέχρι τώρα, θα σας πρότεινα να το πάτε σε έναν πτηνίατρο για τελευταία φορά πριν το δώσετε, και να το περιποιηθεί λιγάκι όπως παραδειγμα να του κόψει λίγο τα τεράστια νύχια, μετά αν σας προτείνει κάποιο φάρμακο για την αραίωση στα πούπουλα να του το δώσετε για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να επανέλθει κάπως το πτέρωμα του η αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα έστω να αναφέρετε στον επόμενο κάτοχο το τι φάρμακο να αγοράσει για το πτερομα του αν και εσείς πρέπει να το κάνετε αλλά οκ. Και το σημαντικότερο από όλα πρέπει να πάει οπωσδήποτε στον πτηνιατρο μήπως έχει κάποια ασθένεια όπου μπορεί να μεταφερθεί και στον άνθρωπο γιατί ποτέ δε ξέρεις. Έτσι πάντως αποκλείεται να το πάρει κανείς. Φιλικά και καλοπροαίρετα τα λέω.
 
@marapo όπα, ναι έχεις δίκιο έκανα λάθος νόμιζα ήταν ο ίδιος. Για τον χρήστη cnom
αναφερομαι για την ακρίβεια και έγινε μπέρδεμα, επειδή και το δικό του κακαρίκι είχε κάποια θέματα και είχε ρωτήσει κιόλας μήπως είχε κολλήσει κάποια ασθενεια από το μπάντζι του όταν απεβίωσε.
 
Τελικα το πουλακι ειχε ακαρεα του αναπνευστικου. Μετα απο θεραπεια το προβλημα αποκατασταθηκε! Το αναφερω για αλλους που μπορει να αντιμετοπισουν ιδια συμπτωματα
 
Back
Top