Γενικά Καλογερος στη φωλια του

Πόλη
Αγρίνιο
να και φωτο απο καλογερο στη φωλια του η οποια ειναι το καγκελο στο σπιτι του χωριου.

Συνημμένα

• DSC00698.webp
    DSC00698.webp
    35,8 KB · Προβολές: 166
  • ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ.webp
    ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ.webp
    31,2 KB · Προβολές: 128
απιστευτο ειναι πολυ περιεργο το μερος που διαλεξε για να χτισει φωλια οι νεοσσοι πως θα φυγουν απο εκει περα μεσα οταν μεγαλωσουν και η θηλυκια πως μπαινει μεσα στην φωλια πολυ περιεργο.

θεωρησε οτι ειναι ενα ασφαλες μερος για να κανει τα μωρα της...
τα ζωα εχουν ανεπτυγμενο το αισθημα της επιβιωσης... Κανουν οτι μπορουν για να προστατευσουν τα μικρα τους απο διαφορους εχθρους...
κι αυτο το μερος επειδη ειναι σαν φωλια ας το πουμε θεωρησε οτι ειναι το καταλληλο μερος.

ελα ντε παντως βγαινουν εξω ειναι πολυ δυνατα πουλια το μονο κακο ειναι οτι το μερος που διαλεξαν ειναι ασχημο οταν βρεχει γιατι σε ενα αλλο καγκελο που ειχαν κανει πιο νωρις φετος φωλια τοτε με τις βροχοπτωσεις μονο ενα επιβιωσε.

τωρα ομως δεν διατρεχουν κανενα κινδυνο γιατι ειναι καλοκαιρι...

Ακομα ειναι στα 5 αυγουλακια βλεπω. Ετοιμασου για αλλα τοσα! Εχω μετρησει 11 πουλια σε μια φωλια. Παντως εισαι πολυ τυχερος. Ελπιζω να μην εχεις καραξες εκει στην περιοχη σου γιατι τα μικρα θα εχουν προβλημα...

Εδω μια αναλογη "εμπνευση" των καλογερων στο χωριο μου με 9(μονο) νεοσσους μεσα. Η φωλια ηταν σε πανω απο μισο μετρο βαθος(!) οπου δεν εφτανε το φλας της φωτογραφικης και τα ειδα μονο με φακο. Στην μια φαινεται ο αρσενικος που φερνει φαγητο

Συνημμένα

• IMG_5312.webp
    IMG_5312.webp
    71,1 KB · Προβολές: 101
  • IMG_5314.webp
    IMG_5314.webp
    77,5 KB · Προβολές: 96
εκει που ειναι η φωλια ουτε οι καρακαξες δεν μπανουν αλλα και ποντικι η φιδι να μπει δεν προκειται να ξαναβγει γιατι γλυστραει και ειναι περιπου 1 μετρο το καγκελο για να βγαλω την φωτο εκανα φουλ ζουμ για να δω εκει κατω τι εχει. Δεν νομιζω να γεμιζει παντως απο τις πρωτες βροχοπτωσεις ενα μονο εζησε αρα τα επηρεαζει η βροχη.

Kαταπληκτικες οι επιλογες τους! Μπραβο που τις εντοπισατε αλλα και που καταφερατε να μας τις δειξετε!

Γιαννη προβλημα ενοοω να εχουν οταν βγουνε απο την φωλια. Τα μικρα καλογερακια τις πρωτες μερες που θα βγουν απο την φωλια ειναι πολυ ευαλωτα. Εχω δει μπροστα μου ενα μικρο που εκανε τα πρωτα βηματα του στο εδαφος στην κηπο μου, να σκαει καρακαξα απο το πουθενα, το αρπαζει σε χρονο μηδεν και εξαφανιζεται. Μπορει να ακουγεται πολυ κακο και να φαινεται ακομα περισσοτερο. Αλλα αυτη ειναι η φυση τους. Ισως γιαυτο και να κανουν τοσα πολλα μικρα σε καθε γεννα τους

Λοιπόν το ίδιο πουλάκι (ή κάποιο που του μοιάζει πολύ) έχει κάνει φωλιά στα κάγκελα και του δικού μου σπιτιού! Μάλιστα έχει και μικρά μέσα! Προσπαθώ να το βγάλω φωτογραφία αλλά δε το προλαβαίνω... Επίσης έχω καλύψει το κάτω μέρος του σιδερένιου στύλου επειδή τις μεσημεριανές ώρες καίει πολύ και τα πουλάκια που είναι μέσα κινδυνεύουν να ψηθούν...😱

Μπραβο Εφη. Αν ειχαν μιλιά θα σε ευχαριστουσαν! Οταν πλησιαζει η μερα που θα βγουνε απο την φωλια τοτε τα δρομολογια του ζευγαριου θα πολλαπλασιαστουν. Θα ερχονται συνεχεια οποτε θα τα προλαβεις για φωτογραφια

Μπράβο σε όλους σας παιδιά για τις πανέμορφες φωτογραφίες που μουραστήκατε μαζί μας!

Οπως αναφέρεται και εδώ... https://community.petbirds.gr/threads/Καλόγερος-parus-major.2966/ οι καλόγεροι χρησιμοποιούν πολύ συχνά τεχνητές φωλιές και με τις ακροβατικές τους ικανότητες καταφέρνουν και επιβιώνουν. Είναι πράγματι καταπληκτικό πως πετούν κατακόρυφα για να βγούν απο το κάγκελο...

Και δύο φρέσκα βιντεάκια από τις παπαδίτσες που έκαναν τη φωλιά τους στο σπίτι μου!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
Δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου αλλά έκανα ότι μπορούσα...

Back