Γενικά Καλοκαιρινές διακοπές με τους παπαγάλους

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους σας! Χρειάζομαι τη γνώμη σας γιατί αρχίζω να απελπίζομαι.
Τα τελευταία τρία χρόνια φτιάξαμε το εξοχικό μας στην Άνδρο και πηγαίνουμε. Εγώ ξεκίνησα από πέρυσι που σταμάτησα τη δουλειά. Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Τον Ιούλιο θα φύγουμε για περίπου 2 μήνες και δεν έχω κανέναν να προσέχει και να φτιάχνει τους παπαγάλους μου. Σκέφτηκα να τους πάρω στην Άνδρο μαζί μου. Έχω βρει μια μεγάλη ζευγαρωστρα όπου θα μπορούν οι δυο να μείνουν μέσα με διαχωριστικό και να πάρω άλλο ένα μικρό για τον τρίτο παπαγάλο . Έχουμε ένα caique, ένα ringneck και ένα parrotlet. Οκ,δεν είναι και ο,τι καλύτερο σαν μέγεθος αλλά δεν έχω καθόλου χώρο για να πάρω μεγάλα κλουβιά,ενώ αυτό που έχω βρει το βολευω δίπλα στο τζάκι. Και άντε και τα παίρνω,στο καράβι δε θα μπορώ να τα ανεβάσω μαζί μου πάνω και να εξηγήσω το γιατί. Θα έχω μαζί μου ένα 5χρονο και το καλαθάκι με το σκυλάκι μας. Δε θα μπορώ να έχω άλλα 3 καλαθάκια με τα πουλιά στο χέρι. Πείτε μου τη γνώμη σας,τι να κάνω. Έχω πελαγωσει!

@melagio80 Δεν νομίζω ότι θα χωρέσει το caique και το ringneck στην ζευγαρώστρα. Μπορείς να μας πεις ποια είναι? Εάν δεν μπορείς να τα κρατήσεις και έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς να τα αφήσεις σε έναν έμπιστο pet sitter να τα κρατάει γι' αυτό το διάστημα. Δες αυτό το άρθρο μήπως σε βοηθήσει https://community.petbirds.gr/threads/Ταξιδεύοντας-με-τον-παπαγάλο-μας.33307/.

Πείτε μου τη γνώμη σας,τι να κάνω. Έχω πελαγωσει!
Στην θέση σου θα έπαιρνα 3 εκθεσιακά κλουβιά ανάλογα το μέγεθος κάθε πουλιού και μια μεγάλη τσάντα του jumbo.
Το καλαθάκι με το σκυλάκι κρεμαστό, το παιδί στο ένα χέρι και η τσάντα του jumbo στο άλλο.
Στο εξοχικό βέβαια θα πρέπει να έχεις κλουβιά άνετα για το κάθε είδος.
Προσωπικά στο χωριό έχω ένα σετ κλουβιών για τα καναρίνια και φυσικά άλλο ένα σετ εδώ στην Αθήνα.

Εάν είχα άτομο στο σπίτι δε θα τα έπαιρνα μαζί μου να σας πω την αλήθεια. Για μεγάλα κλουβιά δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος. Ειλικρινά έχω πελαγωσει

Εάν έχεις χώρο για Ζευγαρώστρα μπορείς να πάρεις κ δεύτερη πάνω στην πρώτη. Δεν ξέρω εάν είναι το ιδανικό για τα συγκεκριμένα πουλάκια αλλά είναι μια λύση. Χρησιμοποίησε το χώρο προς τα πάνω. Τώρα για την μεταφορά, η λύση του ΙΩΑΝΝΗΣ@ είναι πολύ καλή για την περίπτωσή σου.

Ιωάννα, η ιδέα του πολυόροφου που είπε η Μαρία δεν είναι άσχημη. Επίσης αφού θα είναι καλοκαίρι, τα πουλιά θα μπορούν να μείνουν κι έξω στην αυλή αν τα κλουβιά τους είναι εμπιστοσύνης και βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο.

Αλλιώς δεν ρωτάς κι εδώ μήπως κάποια απο τα πιο ενεργά και πιο έμπιστα μέλη δεχτούν να φιλοξενήσουν απο ένα?

@melagio80 Λογικό. Κι εγώ έτσι σκέφτομαι, αναγκάζομαι όμως να κάνω το ίδιο καθώς λείπω κι εγώ τα καλοκαίρια εκτός χώρας. Φέτος μάλιστα, η Γουίντερ θα πάει σε φίλους που δεν ξαναείχαν πουλιά πόσο μάλλον κοκατου αλλά την ξέρουν και έχουν τη διάθεση να μας βοηθήσουν. Δεν έχω άλλη λύση οπότε θα πω κι ευχαριστώ που δέχτηκαν και θα ευχηθώ να πάνε όλα καλά. Θα είμαστε επίσης σε ανοιχτή επικοινωνία και ο κτηνίατρος είναι 10 λεπτά απο το σπίτι τους. Σε μερικά μέλη που ξέρω χρόνια απο εδώ μέσα θα τα έδινα με κλειστά μάτια. Να κάνεις βέβαια αυτό που σε κάνει εσένα να νιώθεις πιο άνετα. ☺️

Ιωάννα μου, επειδή έχω μια "ιδιαιτερότητα" σε σχέση με την άνετη διαμονή των πουλιών και αφού το σπίτι είναι δικό σας οπότε θα
α) πάτε και γενικότερα θα πηγαίνετε...
β) θα μένετε για αρκετό διάστημα ...

Εγώ διαχωρίζω το "πρόβλημα" σε δύο μέρη
1) η μεταφορά όλων τους
και
2) η άνετη παραμονή τους
γιατί δύο μήνες δεν είναι μικρό διάστημα.
Είμαι και της...πατέντας, οπότε προτείνω
για την όσο πιο άνετη μεταφορά και διαμονή τα εξής
α)
Αγόρασε ένα σιδερένιο καροτσάκι λαϊκής με χώρισμα στη μέση (κατ'ύψος) και ρόδες, δεν κοστίζουν ακριβά.
Δες αν χρειάζεται ενίσχυση ώστε να μικρύνουν τα διάκενα (με σίτα-πλέγμα ή κάγκελα από παλιά κλουβιά) και κατασκεύασε δύο κλουβιά προσθέτοντας πάτους.
Έναν στο κάτω μέρος του καροτσιού και εναν άλλον στο ύψος του χωρίσματος
(σκληρό πλαστικό-δίσκο σερβιρίσματος ή ότι άλλο). Το ίδιο θα κάνεις ώστε να κλείσεις το πάνω μέρος του καροτσιού και να δημιουργήσεις έναν ασφαλή χώρο για το πουλί.
Βάλε πατήθρες, μπολ για νερό και φαγητό.
Στο πάνω μέρος μπορεί να "πατήσει" στερεωθεί το καλαθάκι του σκύλου ώστε να μην κρατάς το βάρος του.
Μπορείς να έχεις τυλιγμένο με πανί το καρότσι για να μην φοβηθούν τα πουλιά (καλό θα είναι ν' ακούν τη φωνή σου).
β) Στο κλουβάκι του πάροτλετ βάλε ιμάντα βαλίτσας (με κλιπς) ώστε να κρεμάς το κλουβάκι στον ώμο σου ή διαγώνια...
γ)
Αγόρασε και κάνε παραλαβή στο νησί (για να μην κουβαλάς) 2 crate σε λογικό μέγεθος για τα πουλιά, δέσε τα το ένα πάνω στο άλλο ώστε να μην πιάνουν χώρο, δημιούργησε δύο κλουβιά (βάλε από πάνω και το κλουβάκι του πάροτλετ).
😁(και "ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη" δεν γίνεται...θα ξοδέψεις κάποια χρήματα αλλά θα λύσεις μόνιμα τα θέματα μεταφοράς και διαμονής τους).
Screenshot_20220605-222747_Chrome.jpg
Screenshot_20220605-223957_Chrome.jpg

@Sissy πολύ ωραίες οι ιδέες σου αλλά το καρότσι μου φαίνεται και αυτό δύσκολο και να εξηγήσω γιατί
Το κακό με τα καράβια της Άνδρου είναι ότι τα αμάξια στο γκαράζ είναι κολλητά το ένα με το άλλο και για να μπεις περιμένεις να βγει ο μπροστά και ο δίπλα σου. Οκ,όταν πάω έχω χρόνο να τα βγάλω και να τα φτιάξω όλα,παιδί,σκυλί,πουλιά. Όταν είναι να κατέβω στο νησί δεν υπάρχει χρόνος. Σκέψου πως το παιδί δεν το δένω καν στο καρεκλακι του,τη βάζω δίπλα μου με ζώνη ασφαλείας και βγαίνοντας έξω σταματάω και τη φτιάχνω.

Έτσι όπως περιγράφεις τα πράγματα (και είναι, δεν αμφιβάλλω), αυτή η μεταφορά φαίνεται υπερβολικά δύσκολη, μέχρι που αρχίζει και "βαραίνει" έως και μένα!
Μόνο αν σε συνοδεύσει κάποιος δικός σου και περιμένει με όλα τα ζωντανά (δίποδα-τετράποδακαι φτερωτά) να παρκάρεις, να βγεις από το γκαράζ και να τα πάρεις για ν'ανέβετε επάνω...τι να πω!
.Για ρώτα και τον @Φοίβο (Ανέστη)
@melagio80 ...Σε μερικά μέλη που ξέρω χρόνια απο εδώ μέσα θα τα έδινα με κλειστά μάτια. Να κάνεις βέβαια αυτό που σε κάνει εσένα να νιώθεις πιο άνετα. ☺️
να σου συστήσει κάποιους απ' αυτούς που αναφέρει διότι εγώ δεν βλέπω λύση.

Να πάω Άνδρο να αφήσω το παιδί και να γυρίσω πίσω να πάρω σκυλί πουλιά; Χονδρικά, 22 το ατομικό εισιτήριο συν 45 το αμάξι επί 4; Δε νομίζω σε καμία περίπτωση να συμφέρει κάτι τέτοιο
[automerge]1654529878[/automerge]
@Sissy Έτσι είναι δυστυχώς και έχουμε παραπονεθεί άπειρες φορές για τον τρόπο που φορτώνουν το γκαράζ. Το ίδιο κάνουν ακόμα και με το καράβι άδειο,έχω τύχει σε αμάξια που το ένα έχει ακουμπήσει το άλλο και τρεχανε για ασφάλειες κλπ

@melagio80 αφού πρέπει να γίνουν όλα ταυτόχρονα τότε μόνη λύση φαίνεται να είναι να σε συνοδεύσει ένας δικός σου άνθρωπος για βοήθεια. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Καλό θα ήταν αφού θα πηγαίνετε (κ να το χαρείτε κ να ευχαριστηθείτε διακοπές ), να οργανώσεις τον χώρο των πτηνών στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Προφανώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται κ γι'αυτό έχεις κ πελαγωσει. Θέλει λίγο προγραμματισμό κ όλα θα γίνουν. Είτε Ζευγαρώστρες είτε τα crate πρέπει να το οργανώσεις. Για την μετακόμιση δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Να πάω Άνδρο να αφήσω το παιδί και να γυρίσω πίσω να πάρω σκυλί πουλιά;
Για την ιστορία κ μόνο, σου είπα το αντίθετο.

έχεις άνθρωπο να σου κρατήσει το παιδί κ να το έκανες το ταξίδι πρώτα με τα πουλιά κ την επομένη με το παιδί;
Πρώτα να πας τα πουλιά αφού αφήσεις σε ένα δικό σου άνθρωπο το παιδί κ μετά να γυρίσεις να πάρεις το παιδί, αφήνοντας μόνα τα πουλιά. Προς Θεού όχι το αντίθετο! Σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

Επανήλθα με νέα
Τελικά μίλησα με μια κοπέλα στη γειτονιά,θα πηγαίνει σπίτι δύο φορές την εβδομάδα. Έχουμε βάλει έξτρα μπολ φαγητού και νερού. Μας είπε κι όλας πως επειδή μένει δίπλα,θα πηγαίνει και ενδιάμεσα να τα κοιτάζει. Φυσικά επί πληρωμή

@MARY58 ναι την εμπιστεύομαι! Για τα πουλιά τη φέραμε 4 φορές στο σπίτι να δει πως τα φτιάχνουμε κλπ. Για θέμα εμπιστοσύνης στο σπίτι,έχει δύο στη γειτονιά που τα καθαρίζει,μάλιστα έχει άλλο ένα στη νέα Σμύρνη όπου εκτός από καθαρισμό,τώρα τον Αύγουστο θα ποτίζει λουλούδια και θα καθαρίζει 20 κλουβιά καναρίνια και 4 κλουβιά με παπαγαλάκια

Back