Φροντίδα Καλοκαιρινή φιλοξενία παπαγάλου

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Καλημερα στο φορουμ ! Καλοκαιριαζει σιγα σιγα και λογω διακοπων σκεπτομαι να ρωτησω αν μπορει καποιος να φιλοξενησει στην Αθηνα, απο τις 1 Ιουλιου εως τις 12 Ιουλιου το πρωι που ερχομαι, τον Αλεξανδρινο μου παπαγαλο τον Τουκη! Θα ηθελα αν υπαρχει καποιος διαθεσιμος, να εχει την αναλογη εμπειρια και να εχει καποιο χρονικο διαστημα στο φορουμ !

Δεν θελει καποια ιδιαιτερη φροντιδα μονο καθαριοτητα καθε μερα, νερακι, την τροφη του κανα φρουτακι και κανα λαχανικο! Εχει συνηθίσει να βγαινει 2 φορες την ημερα αλλα αυτο εχει σχεση με την διαμορφωση του δωματιου και το αν θα ερθει στο χερι μετα η θα τον κυνηγας να τον πιασεις! Με δολωμα ομως λιγο τυρακι για τοστ ερχεται κατευθειαν !

Οταν θελει να προκαλεσει την προσοχη κραζει ειδικα πρωι και απογευμα η παρλαρει τις λεξουλες που εχει μαθει!

Απλά να προσθέσω ότι οποίο μέλος έχει αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να έχει σκεφτεί ότι θα χρειάζεται διαφορετικός χώρος από εκεί που έχει το/τα δικό του/δικά του πτηνά για τους γνωστούς λόγους

IMG_20161113_092016m.webp
 
Εκτος της ταλαιπωριας του πουλιου βαλε και την δικια μας, γιατι αλλο ειναι να φευγεις και να μην σε νοιαζει ποτε θα γυρισεις κ αλλο να σκεφτεσαι τι να κανει κλεισμενος στο δωματιο!
Επισης οταν φωναζει, το λογικο ειναι ο τουριστας να μην θελει να τον ακουει, γι αυτο και πληρωνει αρα θα εχω θεμα με το ξενοδοχειο! Ακομα κ η Μαρια μου ειπε :δικο σου ειναι το πουλι και δες τι θα κανεις η πουλα τον και η αδελφη της μας ειπε οτι αν φερουμε πουλι δεν ερχετε μαζι μας!
H λυση αναγκης μπαμπας στα 97 του, που την σκεφτομουνα στην αρχη απορριφθηκε λογω του οτι ολη μερα εχουν κλειστα παραθυρα και αντικουνουπικα γιατι η Λουτσα εχει πολυ κουνουπι λογω πρασινου στον κηπο και η αλλοδαπη που εχουμε αλλα της λεμε και αλλα κανει! Εκτος των αλλων δεν υπαρχει χωρος και θαναι ως τις 12 που κοιμουνται ολοι στο σαλονι!
Απ οτι καταλαβατε ζω σε ενα φιλικο περιβαλλον για ζωα!
 
Αλεξη Κρητη θα παω! Ποιο φτηνα ερχεται με το πλοιο πλεον παρα οδικως, συν την ταλαιπωρια! Γενικα στις διακοπες θελω μπες βγες!

Το ευχάριστο ειναι οτι βρηκα σημερα μεσω φβ μια δραστηρια κοπέλα, μελος ομαδας, που εχει ζευγαρι Αλεξανδρινων κ ειναι και ερασιτεχνης εκτροφεας κ θα αναλαβει να τον κρατησει για τις επιμαχες μερες! Οποτε ηρεμισα!
 
Ο Τουκη φιλοξενειται στο νεο του σπιτι κ μετρω τις μερες της επιστροφης,ξεροντας οτι ο μικρος θαχει παθει ψυχοπλακωμα! Η αλλαγη κλουβιου το οτι δεν πεταει καθοτι σε ξενο σπιτι και το οτι δεν εχει βγαλει κιχ απο ομιλια με κανει να πιστευω οτι δεν θαναι ευτυχισμενος! Δυστυχώς δεν υπηρχε αλλη λυση στις διακοπες! Ευελπιστω οταν τον παρω την Τεταρτη το πρωι, να αλλαξει η διαθεση του!
 
Τελος καλο ολα καλα, ο Τουκη γυρισε σπιτι! Ηδη απο το αυτοκινητο ηταν χαλαρος κ περιεργος! Μετα απο καμμια ωριτσα σπιτι μας αρχισε τα Τουκη Μουκη Ξουκη! Εδω ειμαστε λεω, επανηλθε! Μουκοψε κ μια δαγκωνια για να μην ξεχνιομαστε!:D
 
Παντως διαπιστωσαμε οτι ο Τουκη εγινε λιιιγο ποιο γλυκος :D απο πριν, μαλλον ειδε κ επαθε που λεμε στην φιλοξενια και εγινε λιγο ποιο ανθρωπος! 😛
👍Κοινωνικοποίηση θέλει το παιδί!:DΈτσι, για να χάσει τον μπούσουλα (σας έχει πάρει τον αέρα μου φαίνεται) και να μην ξέρει 😛τι ''περνάει'' σε ποιόν😛
 
Back
Top