Φροντίδα Καμιά ιδέα για τη διαρρύθμιση του κλουβιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης HxC
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

HxC

PB Member
Εγγραφή
18 Απρ 2021
Μηνύματα
920
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα παιδιά καμια ιδέα για την διαρρύθμιση του κλουβιου; Κάτι δεν μου κάθεται καλά στη κούνια είναι η αλήθεια , μήπως να την έβαζα άλλου η ακόμα και να την έβγαζα; η μεσαία μεγάλη πατηθρα είναι καλά εκεί η να την έκανα αλλαγή με την μπροστά μικρή αριστερά που είναι οριζόντια; Ίσως να έβαζα μια ακόμα πατηθρα πίσω δεξιά οριζόντια (μικρή)όπως η μπροστά αριστερά; Δεκτές όλες οι ιδέες!

 

Συνημμένα

  • 20210519_104439.webp
    20210519_104439.webp
    116,5 KB · Προβολές: 49
  • 20210519_105411.webp
    20210519_105411.webp
    111,9 KB · Προβολές: 48
Τελευταία επεξεργασία:
Φοβερό κλουβί. Αλλά νομίζω πως με τη διαρυθμιση που έχεις κανεις το έχεις "κάψει".
Όταν υπάρχουν πολλες πατηθρες έχουν την τάση να μην πετανε αλλά να πηδουν.
Φρόντισε οι πατηθρες να έχουν την απόσταση του μήκους του κλουβιου.
 
@PantelisTs να αφαιρέσω την μεσαία δηλαδή δεν γίνεται να κάνω κάτι άλλο πάνω σε αυτό που λες. 3 πατηθρες σε 74 εκατοστά μήκος είναι αυτή τη στιγμή. 17 εκατοστά απτις άκρες η κάθε μία για να μην χτυπάει η ουρά τους.
 
Τι διαστάσεις έχει το κλουβί? Η κούνια που λες ίσως θα μπορούσε να έρθει στο κέντρο. Την δική μου την έχω σχεδόν στο κέντρο (βέβαια η δική μου έχει 5 βαθμούς ελευθερίας, όχι δύο) και η Ίρις την λατρεύει, κοιμάται εκεί κάθε βράδυ και παίζει με αυτήν, κυρίως αν κουνηθεί και της έρθει στο πρόσωπο, οπότε θα πρότεινα να τγν βάλεις κάπου που το παπαγαλάκι το φτάνει. Επίσης θα συμφωνήσω ότι έχει πολλές πατήθρες. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτές που διατρέχουν όλο το μήκος του κλουβιού, αλλά θα πρότεινα μια από τις μεσαίες να αφαιρεθεί. Μπορείς να βάλεις μια ξύλινη σκάλα αντί για κλαδί, ώστε και να έχουν κάπου να σταθούν, και να παίζουν.

Μιας και μιλάμε για πατήθρες, γενικά οι παπαγάλοι προτιμούν κλαδιά που στηρίζονται στις στενές ή μακρές πλευρές? Γιατί σκεφτόμουν κι εγώ μήπως βάλω τα κλαδιά όπως εσύ, ενώ μέχρι τώρα τα έχω στην στενή πλευρά, όπως το έδειχνε το κουτί.
[automerge]1621425965[/automerge]
Κάτι τελευταίο. Δεν φαίνεται στις φωτογραφίες η απόσταση μεταξύ παιχνιδιών και πατήθρας. Ρωτάω γιατί τα παιχνίδια που υπάρχουν είναι καταστροφής και ο παπαγάλος πρέπει κάπου να στηρίζεται καλά για να τα δαγκώνει. Μπορεί φυσικά να το κάνει αυτό στά κάγκελα, αλλά στην αρχή θα φοβάται/δεν θα αναγνωρίζει τα παιχνίδια ως παιχνίδια, οπότε καλό είναι να έχει την ξύλινη κορυφή του παιχνιδιού στο ύψος της μέσης του. (αν καταλαβαίνω καλά το/τα παπαγαλάκι(α) δεν έχει έρθει ακόμα, οπότε δεν μπορείς κι εσύ να δεις τι το βολεύει και τι όχι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Back
Top