Αναπαραγωγή Κανάρα έκανε αυγό πρόωρα σε ζευγαρώστρα με χώρισμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sissym
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sissym

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2021
Μηνύματα
11
Πόλη
Πειραιάς
καλησπέρα, σας είχα πει για την προσπαθεια που θα έκανα για ζευγάρωμα του αρσενικού καναρινιού μου! Πηρα λοιπον μια καναρα την έβαλα καραντινα και έχουν συμβεί τα εξης:
α). το αρσενικό από την μέρα που ειναι στον ίδιο χώρο και την ακούει σταμάτησε να κελαδαει!
β) το πρωι βρήκα ένα αυγό στον πάτο του κλουβιού, εννοείται δεν της έχω βάλει ούτε φωλια, ούτε νημα, τιποτα,ούτε έχουν οπτική επαφή.
Στην φουρια μου πανω θεώρησα σωστό να τα βαλω να βλέπονται!
για πείτε τι γίνεται τωρα? θα αρχίσει να γεννάει η καναρα μονη της?
 
Βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο ?
Είναι σε ατομικά κλουβιά ή σε ζευγαρώστρα ?
Διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει ?
Το θηλυκό έχει συνέχεια σουπιοκόκκαλο στο κλουβί ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σε ζευγαρωστρα είναι αλλα δεν βλέπονται, την διατροφη την έχω κάνει και σουπιοκοκκαλο εχει η καναρα, ναι είναι σε,εσωτερικό χώρο.
 
σε ζευγαρωστρα είναι αλλα δεν βλέπονται,
Αφού είναι σε ζευγαρώστρα είναι σαν να βλέπονται, σίγουρα θα παρατήρησες ότι πολλές φορές κάθονται στο ίδιο σημείο του διαχωριστικού, ο καθένας στην μεριά του.
Η κανάρα έιναι σίγουρα πυρωμένη αφού έκανε και το πρώτο αυγό.
Αφαίρεσε το αδιαφανές διαχωριστικό και άφησε μόνο το διαχωριστικό κάγκελο, παρατήρησε την συμπεριφορά του αρσενικού, αν την ταΐζει και δείχνει ενδιαφέρον για την κανάρα.
Αν συμβαίνουν τα παραπάνω βάλε φωλιά και δώσε νήμα στο θηλυκό για να φτιάξει την φωλιά της, όταν έχει μισοφτιάξει την φωλιά βγάλε τελείως το διαχωριστικό.
Προληπτικά δώσε υγρό ασβέστιο στο νερό για 3-4 ημέρες.
Αν όλα πάνε καλά θα προλάβεις να έχεις κάποια (2-3) ένσπορα αυγουλάκια.
 
όταν έχει μισοφτιάξει την φωλιά βγάλε τελείως το διαχωριστικό

Καλησπέρα @sissym. Συμφωνώ απόλυτα με τον @ΙΩΑΝΝΗΣ@.Επιτρέψτε μου μόνο μια διαπίστωση εκ πείρας. Όσες φορές ένωσα ζευγάρια, όπου θηλυκό είχε μισοφτιαξει ή ολοκληρώσει την φωλιά του, το αρσενικό την κατέστρεφε. Πλέον τα ενώνω, με το που δω το θηλυκό να ξεκινάει την κατασκευή της φωλιάς. Καλή επιτυχία.
 
Κάνε αυτά που σου λένε τα παιδιά παραπάνω και διάβασε και το άρθρο που σου επισυνάπτω και γράψε μας όποια άλλη απορία σου προκύψει. Πόσο καιρό την έβαλες καραντίνα;
 
Back
Top