Ασθένειες Κανάρα έχει διάρροια και δεν είναι πολύ ζωηρή

kopriniotis

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδια εχω ενα θηλυκο καναρινι το οποιο παρατηρω οτι εχεο διαρροιακαι δεν ειναι πολυ ζωηρη,της δινω αντιβιωση Aviomycine, ειναι καλο αυτο η να δωσω κατι αλλο; Τι αλλο μπορω να κάνω;

Κατ ' αρχας κοψε την αντ/ωση ΑΜΕΣΩΣ . Απο ποτε της την δινεις και γιατι; . Δωσε της για αρχη λιγο μαυρο τσαι και παρακολουθα την αν συνεχιζει. Απο ποτε κανει διαροια, μηπως της εδωσες καποιο φρεσκο λαχανικο πολυ υγρο, η τελος παντων εχεις ιδεα για το τι μπορει να φταιει;

• Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
Γενικά πήρες κάποια πτηνιάτρικη άποψη από κάποιον εξιδικευμένο γιατρό ή έγινες απο μόνος σου γιατρός; Μην παιρνετε τέτοια ρίσκα απο μόνοι σας, δεν κάνετε καλό στα πουλάκια, παρά μόνο κακό.

Αντιβιωση εδωσα γιατι μου την εδωσε ο ανθρωπος του pet shop που την αγορασα, εχει εδω και 4 μερες που την δινω τωρα οσο καιρο εχει και διαρροια δηλαδη, δεν ξερω γιατι ισως επειδη την αγορασα προσφατα και την ειχα συνεχεια εξω να κρυωσε επειδη κανει ψυχρα τις τελευταιες μερες. Δηλαδη προτεινετε στοπ την ατιβιωση και να τις δωσω τσαι; Τσαι κανονικο κιτρινο η μαυρο η δεν παιζει ρολο; Ποσο ζεστο να ειναι δηλαδη;

https://community.petbirds.gr/threads/Συνοπτικός-οδηγός-Γενικές-αρχές-φροντίδας-πουλιών.2393/

πρώτα διάβασε αυτό.
Μετά, κόψε όλα τα εξτρά της διατροφής, δηλαδή αυγοτροφές, φρούτα, λαχανικά.
Δώσε μόνο, σπόρους και αλλαγή νερού καθε μέρα.
Το νερό πρέπει να είναι αποχλωριομένο, δηλαδή σε μια κανάτα από το βράδυ, ωστε να εξατμιστεί το χλώριο και να κατακάτσουν οι ακαθαρσίες.

Επίσης, για να είσαι σίγουρος, διάβασε το άρθρο του Σταύρου για τη διάρροια.

Τo τι μπορεί να σου είπε πετσοπάς δεν σημαίνει ότι είναι και γνώστης! Τέλος πάντων όμως διάβασε το link που σου έδωσε ο redcanary για να μπείς καλύτερα στο πρόβλημα.

Ενταξει το διαβασα θα κοψω την αντιβιωση, αλλα απο τι προκαλειται η διαρροια δεν μπορω να καταλαβω, αυτο που ειπε παραπανω ενας φιλος για τσαι ειναι σωστο;

Είστε σίγουροι αν είναι σωστό;

Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος για το εάν το τσάι περιέχει καφεΐνη. Γι' αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι η καφεΐνη μπορεί ακόμη και να σκοτώσει τα πουλιά.

Ας μας πει κάποιος εάν το τσάι περιέχει καφεΐνη.

Το μαύρο τσάι είναι ντεκαφε'ι'νέ και επίσης φαρμακευτικό.

δες αυτό tsai.gr αναφέρεται σε ποικιλίες τσαγιού

Ωραια οποτε βαζω μαυρο τσαι;Υποθετω χλιαρο ετσι; Τι ποσοτητα να βαλω;

Πρίν προχωρήσομε παρακάτω, δεν μας είπες ποιό είναι το ημερήσιο σισίτιο του πουλιού,τι το τα'ί'ζεις;

σπορους και νερο βιταμινες κλπ μετα το προβλημα αυτο τα εκοψα και οπως ειπα παραπανω του δινω αντιβιωση εδω και καποιες μερες την οποια μαλλον θα κοψω

Ωραια οποτε βαζω μαυρο τσαι;Υποθετω χλιαρο ετσι; Τι ποσοτητα να βαλω;
Αν εχεις φακελακια το βουτας ολοκληρο στο νερο, αν ειναι χυμα/τριμμενο παιρνεις λιγο με τις ακρες των δακτυλων. Σε καθε περιπτωση το βαζεις στο νερο αφου αρχιζει να κοχλαζει ( στο βρασιμο ). Αφου κρυωσει γεμισε την ποτιστρα σου τωρα, ξανα το βραδυ κι αυριο απ' την αρχη με φρεσκο. Ρε 'συ αυτα τα λενε πιο μπροστα οχι Σαββατο απογευμα. Παρακολουθα το συνεχως, κν δεν του κανει δουλεια το τσαι, Δευτερα βουρ στο γιατρο.Αν μπορεις να βρεις γιατρο νωριτερα μην καθεσε καθολου.

Ενταξει το διαβασα θα κοψω την αντιβιωση,αλλα απο τι προκαλειται η διαρροια δεν μπορω να καταλαβω, αυτο που ειπε παραπανω ενας φιλος για τσαι ειναι σωστο;

Αφού διάβασες το άρθρο, θα είδες κιόλας ότι λέει ότι όταν έρχεται νέο πουλάκι στο σπίτι μας και αλλάζει η διατροφή του, τότε είναι πολύ πιθανό να προκληθεί διάρροια.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι χρειάζεται να εφαρμόσεις τη συντηριτική δίαιτα που προανέφερα και να μας ενημερώσεις για την εξέλιξή του.

Είναι σίγουρα διάρροια; Το διασταύρωσες με το άρθρο του Σταύρου;

Ναι εχει σιγουρακαι δεν αλλαξα καμια διατροφη απλα οταν αρχισε να εχει διαρροια του εδωσα αντιβιωση τωρα την εκοψα, πριν λιγο εβαλα και μαυρο τσαι, τωρα επεσε για υπνο,θα σας ενημερωσω απο αυριο για οποιες εξελιξεις

Ναι εχει σιγουρακαι δεν αλλαξα καμια διατροφη απλα οταν αρχισε να εχει διαρροια του εδωσα αντιβιωση τωρα την εκοψα, πριν λιγο εβαλα και μαυρο τσαι, τωρα επεσε για υπνο,θα σας ενημερωσω απο αυριο για οποιες εξελιξεις

Δηλαδή του δίνεις το ίδιο μείγμα σπόρων που έτρωγε και στο μαγαζί και φρούτα, λαχανικά και αυγό στην ίδια συχνότητα;

Δεν επιμένω άδικα, είχα πάρει πουλάκι που εμφάνισε διάρροια, που οφειλόταν στην αλλαγή διατροφής και την ξεπεράσε με τη σταδιακή χορήγηση πολύ μικρής ποσότητας από τα "νέα" τρόφιμα.

Σκοπός του μηνύματός μου είναι, αφού μας διαβάζουν και άλλοι, να δώσουμε όσο το δυνατόν ορθότερη απάντηση για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και από τα άλλα μέλη, ώστε να μην ταλαιπωρούνταιο άδικα τα πουλάκια που φροντίζουμε.

Nα προσθεσω και εγω τη γνωμη μου χρησιμοποιω το τσαι σε πρωτο σταδιο διαρροιας ως εξεις σε ενα μπρικι βραζω νερο στη συνεχεια τοποθετο το νερο σε ενα φλυτζανη προσθετο λιγο τσαι και το αφηνω για 10 λεπτα αφου σκεπασω το φλυτζανη με ενα πιατελακη επιτα το σουρωνο και το ριχνω σε μια μπουκαλα1.5l με νερο μετα γεμιζω την ποτιστρα και το δινω στο πουλακι για 2-3 μερες συνεχομενα

Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι αυτά τα λέμε από την πρώτη στιγμή. Όχι πως είμαστε γιατροί αλλά ίσως κάποιος φίλος να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και λέγοντάς το θα βοηθηθούμε όλοι.
Η γνώμη μου είναι αύριο πρωί πρωί στον γιατρό.
Εγώ κατά της διάρροιας χρησιμοποιώ το χαμομήλι και την φρασκομηλιά.Χορηγώ στο πουλί και θρυματισμένη φρυγανιά.
Για το μάυρο τσάι που λένε τα παιδιά δεν ξέρω να σου πω.Από την στιγμή που το χρησιμοποιούν έτσι θα είναι. Όμως για το τσάι το κοινό μακρυά. Το τσάι για το στομάχι του ανθρώπου είναι δυναμίτης πόσο μάλλον για τα πουλιά.

Ολα αυτά που περιγράφουν οι φίλοι μας παραπάνω
έχουν αφετηρία την γνώση για παρόμοιες καταστάσεις
στον άνθρωπο. Στα πουλιά εχουν μόνο μία συσχαίτιση,
την ελαφρά "διάρροια" απο κάποια τροφή. Μόνο που αυτό δεν είναι
ΔΙΑΡΡΟΙΑ στα πουλιά, είναι πολλά υγρά, ούρα στο σύνολον της μείωσης.
Διάρροια για να υπάρχει, δεν πρέπει να βλέπουμε στις μειώσεις καθόλου
στερεό μέρος, και τότε αυτό είναι ένδειξη, σύμπτωμα, κάποιας ασθένειας
που δεν αντιμετοπίζεται με αφεψήματα και στηπτικά.
- Επειδή μάλιστα είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών και προερχόμενο
απο διάφορες αιτίες ΜΟΝΟΝ η μικροβιακή, μικροσκοπική ανάλυση
δίνει απαντήσεις με ουσία.
-Αρα τα πολλά ούρα στις μειώσεις δεν είναι πρόβλημα και δεν χρήζει
κάποιας αντιμετώπησης. Η δε ΔΙΑΡΡΟΙΑ είναι ένα μύνημα για κάτι
πολύ σοβαρότερο που συμβαίνει και θέλει ΓΙΑΤΡΟ και άμεση επέμβαση
με το σωστό φάρμακο.

Διάρροια στα Πτηνά

Back