Αναπαραγωγή Κανάρα έχει ζευγαρώσει πολλές φορές αλλά δεν μπαίνει στη φωλιά

kalliopemariatsamaid

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιαν 2021
Μηνύματα
21
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα σας! Η καναρα μου έχει ζευγαρώσει πάρα πολλές φορές και την έχω δεί. Έχει φτιάξει φωλιά από 27 Ιανουαρίου αλλά από αυγά τίποτα και μέσα στην φωλιά δεν μπαίνει σχεδόν καθόλου κι αν μπει αυτό θα είναι για 2-3 λεπτά μόνο και θα βγεί! Να σημειώσω ότι μέχρι και τώρα που γράφω ταιζονται.Έχω κάνει όλη την απαραίτητη προετοιμασία και τους χορηγω όλα τα απαραίτητα και σωστά που πρέπει!
 
Η καναρα είναι του 19 πρώτη της αναπαραγωγή υγιεσταστη και σε εσωτερικούς χώρο! Έχω κάνει όλα τα απαραίτητα προετοιμασίας ζευγαρώματος καθώς της έχω και όλα τα απαραίτητα από διατροφή.
[automerge]1612896628[/automerge]
@Tony Forpus δηλαδή μπορεί να ζευγαρώνει να έχει έτοιμη την φωλιά της και να μην είναι ακόμη έτοιμη να κάνει αυγά;
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ η καναρα είναι του 19 πρώτη της αναπαραγωγή υγιεσταστη και με όλη την απαραίτητη προετοιμασία ζευγαρώματος. Καθώς της έχω και όλα όσα πρέπει στην διατροφή σουπιοκοκαλο κλπ
[automerge]1612900302[/automerge]
@Tony Forpus ωραία γιατί αγχώθηκα μήπως έχει κάτι η καναρα
 
@ianos προσπαθώ να ανεβάσω αλλά μου λέει μεγάλο αρχείο! Έχω ζευγαρωστρα κατάλληλη για ζευγάρωμα νήμα λινατσας και το φώς που έχω δεν ξεπερνά τις 13 το πολύ 14 ώρες! Τα έχω σε εσωτερικό ήσυχο χώρο με την κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία! Τα τηρώ όλα με κάθε λεπτομέρεια καθώς είμαι πολύ σχολαστική με τα πουλιά! Το ζευγάρι μου είναι η θυληκια κόκκινη χιονε και ο αρσενικός κόκκινο λιποχρωμικο έντονο! Έχω ακόμα ένα ζευγάρι τιμπραντο το οποίο ότι έκανα στα λιποχρωμικά έκανα και σε αυτό με αποτέλεσμα να έχει φτιάξει φωλιά στις 25 Ιανουαρίου 29 Ιανουαρίου να μου έχει δώσει το πρώτο αυγό καθημερινά και ένα 4 στο σύνολο (το τελευταίο 1 Φεβρουαρίου) και η καναρα τιμπραντο κλωσαει κανονικά!ωοσκοπηση δεν έχω κάνει γιατί φοβάμαι μην στραβωσει η καναρα και δεν ξανά κάτσει. Την αφήνω έτσι κι όπως έχει. Εκεί έχω αγχωθει εγώ βλέποντας τα τριμπαντο να έχουν αυγά και λιποχρωμικά τίποτα ακόμα!
 
Τα θηλυκά δεν κάνουν αυγά κατά την βούλησή μας. Οταν οι συνθήκες απο απόψεως φωτισμού είναι κατάλληλες θα κατεβάσουν μια σειρά αυγών ή τουλάχιστον μια ατελή σειρά ή κάποια μεμονομένα. Αν δεν έχει δώσει καθόλου αυγά ,δεν είναι και ότι πιο αισιόδοξο για την συνέχεια.
 
Αυγά δεν μου έδωσε το 20 γιατί δεν την είχα για ζευγάρωμα και δεν είχε και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μου δώσει αυγά την είχα σε χώρο που ούτε κρύο ούτε ζέστη είχε και γενικά δεν υπήρχε και ο κατάλληλος φωτισμός λόγο το ότι δεν είχα αρσενικό τότε για να την προετοιμάσω! Τον αρσενικό τον πήρα φέτος! Έκανα όλα όσα έπρεπε και για τα δύο πουλάκια! Τα ένωσα την κατάλληλη στιγμή! Το θέμα όμως είναι αφού ο αρσενικός την ζευγαρώνει συνέχεια αυτή για την δεν κάνει αυγά! Να σημειώσω πώς δεν είναι καθόλου νοχελικη ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα! Ανταποκρίνεται κάθε φορά που κελαηδαει ο αρσενικός και παίρνει και θέση πριν την ζευγαρώσει! Ακάρεα, ψείρες, ποδάγρα, αναπνευστικό κτλ δεν έχει καθώς δύο σχεδόν χρόνια που την έχω τις παρέχω τα πάντα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μάλλον δεν κατάλαβες. Αν δεν την είχες σε "ψυγείο με σκοτάδι" και πέρισυ την Ανοιξη θα σου έκανε αυγά όπως σου περιγράφω. Το πουλάκι φυσικά απο την στιγμή που κτίζει φωλιά και ζευγαρώνει ΣΙΓΟΥΡΑ έχει την επιθυμία,το ένστικτο. Ξέρει οτι ήλθε η ώρα .Το θέμα είναι αν μπορεί. Το γεγονός οτι πέρισυ δεν έδωσε δείγματα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτό λέω. Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός απο υπομονή ...μήπως και!
 
@mgerom μάλιστα! Μάλλον ορμονικό είναι το θέμα! Ίσως τότε να είναι και καλύτερα να τα χωρίσω μην ταλαιπωρούνται άδικα!
 
Ίσως τότε να είναι και καλύτερα να τα χωρίσω μην ταλαιπωρούνται άδικα!
Καλύτερα να τα αφήσεις μαζί και να συνεχίσεις να τους παρέχεις πλούσια διατροφή.
 
Back
Top