Αναπαραγωγή Κανάρα έχει κάνει 2 γέννες αλλά δεν θέλω να κάνει 3η

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sotos82
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sotos82

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2020
Μηνύματα
92
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα! Η καναρα έχει κάνει 2 γέννες κ δεν θέλω να κανει 3η γέννα...ποια είναι η σωστη διαδικασία για να την διακόψο? ( έχει 2 μέρες που κλωσσάει τα αυγά απο την δεύτερη γέννα)
 
Όταν τα μικρά που θα επωαστούν φτάσουν περίπου στην 12η - 14η ημέρα ζωής τους, και θα έχεις ήδη παρατηρήσει ότι ο πατέρας τους τα ταΐζει, τότε μπορείς να βάλεις το θηλυκό σε άλλο κλουβί (καλό θα ήταν να έχει οπτική επαφή με τους νεοσσούς) ώστε να μην προλάβει να ζευγαρώσει πάλι. Βέβαια, το ζήτημα είναι ότι η εγγύτητα του αρσενικού, η οπτική και ακουστική επαφή μαζί του, ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια επόμενη διέγερση για γέννα του θηλυκού η οποία όμως θα μπορούσε να γίνει και χωρίς τα αντίστοιχα ερεθίσματα. Εναλλακτικά βάζεις το θηλυκό σε άλλο σημείο μακριά με χαμηλότερη ένταση φωτός και ει δυνατό μικρότερη διάρκεια φωτός, αλλά τότε αν κάτι στραβώσει με τον αρσενικό και δεν ταΐζει, η επαναφορά του θηλυκού στο κλουβί ως τροφός, ίσως να μην έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Εναλλακτικά χωρίζεις τον αρσενικό και ταΐζει η μάνα, αλλά έτσι και μπει σε επόμενο αναπαραγωγικό κύκλο ενδέχεται να διακόψει την επαρκή σίτιση των νεοσσών. Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτεις τον πατέρα στο κλουβί, αλλά και πάλι, προκειμένου να ταΐζει τους νεοσσούς θα πρέπει να μην διακοπεί η οπτική του επαφή με τα παιδιά του.
Οι ημέρες που σου γράφω στην αρχή δεν είναι τόσο καθορισμένες για όλα τα θηλυκά, οπότε θα πρέπει να παρατηρείς τη συμπεριφορά της κανάρας, ώστε να δεις πότε θα μπει σε ετοιμότητα.
 
Κατά την γνώμη μου ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να μείνουν όπως είναι και όταν προχωρήσει η κανάρα στην 3η ωοτοκία να γίνει αντικατάσταση αυγών με πλαστικά ομοιώματα.
Αφού ολοκληρωθεί ο απογαλακτισμός των νεοσσών της 2ης γέννας μπορεί ο κάναρος να επιστρέψει σε ατομικό κλουβί και μετά να αρχίσει η αφαίρεση των πλαστικών αυγών, ένα την ημέρα και όταν αφαιρεθεί το τελευταίο αυγό αφαιρείται και η φωλιά.
 
Και εγώ το ίδιο θέμα είχα, γιατί δεν ξέρω τι θα τα κανω τοσα μικρά, αλλά αφου απ ότι μου εξήγησαν δε θα γλιτωσει κατά πασα πιθανοτητα την ταλαιπωρία του να γεννήσει τα αυγά, είπα να την αφήσω και για την 3η γεννά, αφου ο άλλος προλαβε και τη βατεψε, δε θέλω να πεταξω τα αυγά, παρ όλο που διάβασα ότι αν δεν επωαστουν, ουσιαστικά δεν υπάρχει πουλακι!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αν τα αφήσω στη ζευγαρωστρα χωριστά με το χώρισμα το οποίο δεν βλεπονται κ να αφαιρω σιγά σιγά τα αυγά υπάρχει πρόβλημα?
 
αν τα αφήσω στη ζευγαρωστρα χωριστά με το χώρισμα το οποίο δεν βλεπονται
Θα είναι μικρός ο χώρος, τα μικρά καλό είναι να μπαίνουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κλουβιά (κλούβα πτήσης) για να γυμνάζονται.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Οχι άλλο λέω αν αφήσω μονο την καναρα κ τον καναρο στη ζευγαρωστρα με το χώρισμα? Τα μικρά θα τα βάλω σε μεγαλύτερη κλούβα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Nikolina γιαυτό τα παίρνεις το πρωι που γεννάει κ βάζεις ψεύτικα ώστε να μη προλάβει να κλωσσησει αυτό που λένε η επώαση.την αφήνεις λιγες μέρες με τα ψεύτικα αυγά να τα κλωσσάει κ μετά σιγά σιγά τα αφαιρεις, αυτό κατάλαβα αν κατάλαβα σωστά
[automerge]1620399230[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ πειράζει να τα βάζω όλα τα μικρά αρσενικά κ θηλυκά μαζι σε μια κλούβα απο διαφορετικά ζευγάρια?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ πειράζει να τα βάζω όλα τα μικρά αρσενικά κ θηλυκά μαζι σε μια κλούβα απο διαφορετικά ζευγάρια?
Δε βρίσκω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, πέραν του ότι αν πρόκειται για διαφορετικές γέννες, ενδεχομένως πουλιά που είναι σε πολύ μικρότερη ηλικία να υφίστανται bullying από τα μεγαλύτερα, ειδικά όσον αφορά τις θέσεις ύπνου και την τροφή, και να ανακύψουν προβλήματα άγχους, υποσιτισμού κλπ
 
αν αφήσω μονο την καναρα κ τον καναρο στη ζευγαρωστρα με το χώρισμα?
Τα πουλιά πρέπει να μπουν σε ξεχωριστά κλουβιά, ακόμα και με το τυφλό χώρισμα καταλαβαίνουν το ένα την παρουσία του άλλου και αυτό θα δυσκολέψει την κανάρα να ξεπυρώσει.
πειράζει να τα βάζω όλα τα μικρά αρσενικά κ θηλυκά μαζι σε μια κλούβα απο διαφορετικά ζευγάρια?
Θα πρέπει να φροντίσεις να υπάρχουν αρκετές ταΐστρες και ποτίστρες και οι πατήθρες της κλούβας να βρίσκονται στο ίδιο ύψος, έτσι θα μειωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ τους.
 
Back
Top