Αναπαραγωγή Κανάρα έχει φτιαξει φωλιά, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα αυγά

ΒΙΒΙΚΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2009
Μηνύματα
18
Πόλη
Νέα Πέραμος
μια απορια βρε παιδια... Εχω ενα ζευγαρι και η θυληκια εδω και 1,5 ευδομαδα εχει κανει τη φωλια τησ αλλα ακομη δεν εχει κανει αυγα... Τι παιζει σε αθτην την περιπτωση;
 
1,5 εβδομαδα δεν ειναι μεγαλο διαστημα ειδικα αν τα πουλια ειναι εξω. Γραψε περισσοτερες πληροφοριες για την συμπεριφορα των πουλιων.Αντιμετωπιζω και εγω παρομοιο προβλημα με ενα απο τα ζευγαρια που ειναι και το μοναδικο που επειχηρησε να κανει κατι.Βεβαια εχω τα πουλια εξω και ακομα στη Λαρισα δεν εχει ζεστανει ο καιρος.
Εγω εκανα ενα πειραμα. Εβγαλα τη φωλια χθες και την επανεφερα σημερα δινοντας καινουριο υλικο
 
καλησπερα σας. τα πουλια εχουνε φυσιολογικη συμπεριφορα και ειναι ζωηροτατα, η θηλυκια καθεται μεσα στην φωλια και κλωσσαει χωρις αυγα και ο αρσενικος την ταιζει καθε λιγο και λιγακι. Επισης ζουνε μεσα στο σπιτι να τονισω ομως πως η θηλυκια ειναι πρωταρα.
 
δεν είναι κάτι ανησυχητικό αυτό! Και εμένα μια κανάρα που ήταν πρωτάρα τα ίδια έκανε πριν κάνει την πρώτη γέννα είχε 2 εβδομάδες στρωμένη φωλιά και δεν είχε γεννήσει!
 
Το ίδιο και εγώ με μία κανάρα. Είναι και πρησμένη απο πίσω. Την άλληψα δύο φορές μα χλιαρό λάδι. Όταν κουτσιλάει βγάζει πολύ πράγμα αλλά αυγό τίποτα. Να την ξεχωρίσω απο τον αρσενικό και να την βάλω ασβέστιο;
 
Απόστολε διάβασε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει! Δυστοκία των πτηνών

το ότι κάνει μεγάλες κουτσουλιές είναι δείγμα δυστοκίας! Καλό είναι να της δώσεις ασβέστιο! Τώρα όσο για το λάδι στην αμάρα οι απόψεις διίστανται! Το να τη χωρίσεις από τον αρσενικό δεν υπάρχει λόγος!
 
Δεν θα πέθενε μία βδομάδα τώρα; Την βάζω ασβέστιο στο νερό της TABERNIL. Να το βάλω απευθείας στο στόμα;
 
καλά κάνεις που της βάζεις TABERNIL CALCIO θα μπορούσες να δώσεις και Calci-Lux και αυτό είναι καλό! Νομίζω πως μία εβδομάδα είναι πολύ! Μία εβδομάδα κάνει μεγάλες κουτσουλιές ή λιγότερες μέρες; Κάθεται στη φωλιά συνέχεια;
 
Δεν κάθετε συνέχεια στην φωλιά. Το πρωϊ που φεύγω είναι μέσα. Το απόγευμα που γυρίζω δεν είναι. Το φάρμακο είναι το ΑD3E.
 
Το AD3E δεν κάνει είναι βιταμινούχο σκεύασμα! Το TABERNIL CALCIO πρέπει να της δώσεις ή το Calci-Lux! Ρίξε μια ματιά στον πίνακα σκευασμάτων της TABERNIL Πίνακας φαρμακευτικών σκευασμάτων Tabernil
 
Aποστολε δεν ειναι δυστοκια αυτο που γραφεις.Αν ηταν σε τοσο διαστημα θα ειχες χασει το πουλι. Ετσι συμπεριφεροταν και η δικια μου μεγαλες κουτσουλιες. Πιστευω οτι ειοναι απο την ενισχυμενη διατροφη αυτο.
 
Τι λετε ρε παιδια; τι δυστοκια; Πουλι με δυστοκια αν δεν ειμαστε εκει να το βοηθησουμε (με λιγες πιθανοτητες επιτυχιας) δεν παει πανω απο 2-3 ωρες. ΠΑΝΤΑ πουλι (θες καναρινι,θες κοτα, θες αγριο) που κλωσαει και περναει 22-23 ωρες την ημερα στη φωλια του τις λιγες φορες που θα βγει, θα το κανει γι' αυτον ακριβως το λογο, για να αφοδευσει και να μη σκασει απο αυτα που εχει μαζεμενα για ωρες, εξου και οι μεγαλες κουτσουλιες. Αφηστε τα πουλια ησυχα απο τα φαρμακα... λεω 'γω, καθενας ειναι υπευθηνος για το κουμασι του.
ΥΓ Ειμαστε ηδη off topic κυριοι...
 
καλησπέρα σε όλους! Κοίταξε μήπως τα πουλιά είναι πολύ παχιά από το φαγητό και δεν έχουν διάθεση για γεννητούρια, μη δίνεις φάρμακα και ταλαιπορούνται, βάλε σουπιοκόκαλο, μήλο και αυγό. Κάνε υπομονή και όλα θα πάνε καλά, μην ξεχνάς ότι και οκαιρός ακόμα είναι κάπως ανόμαλος. Υ π ο μ ο ν η!
 
Back
Top