Αναπαραγωγή Κανάρα έχτισε φωλιά αλλά αποφεύγει τον αρσενικό

Sofiachr97

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2021
Μηνύματα
124
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά , πριν 3μιση μήνες περίπου εχασα ένα θηλυκό απο επίθεση αρπακτικού και επειδή το ζευγάρι της ο αρσενικός εκανε σαν τρελός μόλις την εχασε αγόρασα ένα καινούργιο θηλυκό το οποίο μου ειπαν ότι ειναι γεννημένο τον Αύγουστο του 2020. Το έβαλα αρχικά καραντίνα περίπου 20 μέρες ενώ παράλληλα έκανα διατροφική προετοιμασία και μετά το έβαλα στην ζευγαρωστρα με το χώρισμα να γνωρίσει τον αρσενικό μου. Τα πήγαιναν πολύ καλά στον 1μιση μήνα περίπου άρχισαν να ταιζονται από το χώρισμα κλπ. Εγω πριν 20 μέρες έβαλα φωλιά και νήμα. Αρχικά τα πεταγε όλα κάτω. Ωστόσο πριν 5 6 μέρες άρχισε να την φτιάχνει. Ο αρσενικός της κελαηδάει ολη την ώρα. Την δεύτερη μέρα, όταν είχε φτιάξει την μισή φωλιά έβγαλα το χώρισμα. Με τον αρσενικό όλα καλά ταισματα συνέχεια, το βράδυ κοιμούνται δίπλα δίπλα αλλά μόλις ο αρσενικός επιχειρήσει να την βατεψει αυτή κάνει σαν τρελή και φεύγει. Εκείνος την κυνηγάει όλη την ώρα και εκείνη μπαίνει στην φωλιά για να γλιτώσει. Εντωμεταξύ συνέχισε να χτιζει την φωλιά και την έχει μπουκωσει μέχρι πάνω με νήμα και βαμβάκι. Απο τότε που την τελείωσε έχουν περάσει 4 μέρες και ούτε αυγό έχει κάνει ούτε καθεται στον αρσενικό. Παρολα αυτά καμια φορά την βλέπω να καθεται στην φωλιά. Τι να κάνω; να τα αφήσω μαζί και ότι γίνει η να τα χωρίσω; υπάρχει περίπτωση να μην κάνει καθόλου αυγά Η να εχει τρομάξει με τον αρσενικό; μου κάνει εντύπωση γιατί τα άλλα δύο θηλυκά μου στην δεύτερη η τρίτη μέρα από την στιγμή που ξεκίνησαν φωλιά είχαν κάνει αυγό.
 
Εντωμεταξύ συνέχισε να χτιζει την φωλιά και την έχει μπουκωσει μέχρι πάνω με νήμα και βαμβάκι.
Ανέβασε μια φωτογραφία της φωλιάς.
θηλυκό το οποίο μου ειπαν ότι ειναι γεννημένο τον Αύγουστο του 2020
Είναι οριακά μικρή σε ηλικία.
ούτε καθεται στον αρσενικό.
Συνήθως ζευγαρώνουν πρωί και απόγευμα, μπορεί να έχουν ζευγαρώσει και να μην το έχεις δει.
Τι να κάνω; να τα αφήσω μαζί
Ναι, να τα αφήσεις μαζί και να περιμένεις.
 
Απλά σκέφτομαι θα εχτιζε φωλιά αν δεν ήταν έτοιμη;
Για να φτιάξει την φωλιά μάλλον είναι έτοιμη, αλλά το γεγονός ότι είναι περίπου 9 μηνών αποτελεί μειονέκτημα.
Εντωμεταξύ συνέχισε να χτιζει την φωλιά και την έχει μπουκωσει μέχρι πάνω με νήμα και βαμβάκι.
Η φωλιά πρέπει να έχει βάθος, αν είναι ρηχή υπάρχει κίνδυνος να πέσουν τα αυγά ή οι νεοσσοί, μπορείς να μορφοποιήσεις εσύ την φωλιά με ένα λεμόνι έτσι ώστε να αποκτήσει βάθος.
Δες μια φωλιά για να καταλάβεις το βάθος που πρέπει να έχει.

PICT0138 (3).webp
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ ναι γνωρίζω για το βάθος. Η δικιά μου το έχει γεμίσει περισσότερο οπότε θα κάνω αυτό με το λεμόνι. Και εγω δεν περίμενα λόγω ηλικίας να προλάβει φέτος αλλά επειδή έβλεπα την αλληλεπιδραση με το αρσενικό τα ταισματα κλπ έβαλα φωλιά και νήμα μπας και. Και παραδόξως έχτισε. Τώρα θα περιμένω και ότι γίνει. Ευχαριστώ πάντως.!
 
Πολύ όμορφη η κανάρα σου. Το προσωπάκι της είναι σαν ζωγραφισμένο με πινέλο.
Συχνά τα θηλυκά κοντά στην ολοκλήρωση της φωλιάς κάνουν διορθώσεις ή πιέζουν με το στήθος τους και δημιουργούν τη γούβα. Όντως η φωλιά της είναι σχετικά "ψηλή" προς το παρόν, αλλά ίσως στην πορεία τη διαμορφώσει καλύτερα.
Στη θέση σου, και εάν αυτό είναι δυνατό, θα περιέβαλα τη φωλιά με δύο πατήθρες, σε ελάχιστα μεγαλύτερο ύψος από το χείλος της φωλιάς, και κολλητά σε αυτήν, ώστε να δυσκολευτεί να παρασυρθεί νεοσσός σε απότομη έξοδο της κανάρας από τη φωλιά.
 
@ianos σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Γενικά προτιμούσα εξωτερική φωλιά αλλά διάλεξε την εσωτερική. βαζω 2 συνήθως για να διαλέξουν μόνα τους. Θα δω μήπως κάνω κάτι με τις πατηθρες.!
 
Παιδιά είναι φυσιολογικό ο αρσενικός να κλωσσαει τα αυγά όταν σηκώνεται η θηλυκια και να κάθεται σχεδόν πάνω της όταν κάθεται εκείνη πάλι πίσω; είναι συνεχώς πάνω από τα αυγά αυτός. μου κάνει εντύπωση γιατί είναι η πρώτη τους γέννα.
[automerge]1622107719[/automerge]
20210527_122339_800x593.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νταξει δεν νομίζω να είναι ανησυχητικό αλλά να μην ενοχλεί την καναρα που κάθεται πάνω της όλη την ώρα.
[automerge]1622108613[/automerge]
20210527_122421_800x584.webp
[automerge]1622108839[/automerge]
Νομίζω ότι ψάχνομαι πολύ ε; πρέπει να χαλαρώσω λιγο χαχα. Ωστόσο δεν τα ενοχλώ καθόλου από μακριά τσ βγάζω γισ αυτό κανω τόσο ζουμ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sofiachr97 μια συμβουλη,ειχα καναρια παλια και ειχαν γεννησει,εγω δεν ηξερα εκανα το λαθος να ειμαι συνεχεια απο πανω τους,αυτος απο το μαγαζι μου ειχε πει τα αφηνεις σε ενα ησυχο μερος και απλα τα επιβλεπεις.Το να ειμαι συνεχεια απο πανω οδηγησε την καναρα να τα παρατησει και μετα βρεθηκα εγω να τα ταιζω με σταγονομετρο.
Ξερω οτι δεν επεμβαινεις απλα σα συμβουλη το λεω επειδη την επαθα,μην τα ζαλιζεις απο πανω ολη την ωρα.
Να σου ζησουν και μακαρι να βγουν υπεροχα πουλακια οπως και οι γονεις!
[automerge]1622114929[/automerge]
@Sofiachr97 εσενα ειναι μικρη η καναρα που δεν καθεται αν καταλαβα καλα,ισως θα πρεπει να τα αφησεις να γνωριστουν ακομα κι αλλο,για παραδειγμα εγω ειχα ενα ζευγαρι τετοιο κυνηγιοντουσαν και τα αφησα να γνωριστουν μετα ειδα μου εκαναν ενα αβγο στην ταιστρα και εβαλα φωλια και τα αφησα.
 
@LillyW Σε ευχαριστώ και μακάρι να πάνε όλα καλά. Δεν ξέρω αν διάβασες τα προηγούμενα μηνύματα η καναρα μου έχει 4 αυγουλακια μέχρι στιγμής και έχω δεί αρκετά βατεματα τις τελευταίες μέρες. Απλά άργησε λίγο και είχα αγχωθεί. Έκανε το πρώτο αυγό μετά από 6 μέρες από τότε που έχτισε την φωλιά. Για αυτό ρώτησα εδώ την ομάδα. Τώρα όλα πάνε καλά και από ότι φαίνεται είναι πολύ αγαπημένα. Συμφωνώ ότι πρέπει να τα αφήνουμε ήσυχα. Και εγω μόνο το νεράκι τούς αλλάζω κάθε μέρα και δεν τα ενοχλώ. Τα έχω στο μπαλκόνι μού ψηλά και τα παρατηρώ από μακριά. Και όλη μου την αγωνία την μεταφέρω εδώ στην ομάδα χαχα.
 
@Sofiachr97 Ωραια ναι το ειδα μετα την απαντηση μου οτι οντως εκανε αβγα.Να πανε ολα καλα και να βγουν τρομερα μωρα και να τα χαιρεσαι! 🥰
 
Καλησπερα σας! Εγώ θα σας πω για τη δική μου εμπειρία, που φέτος πρώτη φορά έβαλα τα καναρίνια μου για αναπαραγωγή!
Είναι τώρα στην 3η γεννά! Στην 1η βγάλαμε 4 στα 4 , στη 2η 5 στα 5 και τώρα από τα 5 αυγά έχουν σκάσει τα 4 και λογικά αυριο και το τελευταίο.
Δηλαδή στα 14 αυγά, σίγουρα μου βγήκαν 13 πουλια, αυτό που θέλω να σας πω, επειδή τα χω στο παραθυρο της δουλειας μου όποτε τα παρακολουθω κάθε μέρα όλη μέρα, είναι ότι και η δικιά μου ποτε δεν του στήθηκε, αυτός την κυνηγουσε (κυρίως με το που άρχισε να νυχτώνει, είναι ερωτιαρης)!αλλά αυτή χτυπιόταν για να μην κάτσει! Παρ ολα αυτα τη δουλειά του την έκανε!
Από εκεί και περα και εμένα, κάθε φορά που αυτή έβγαινε από τη φωλιά να φαει, έμπαινε ο αρσενικός μέσα και τα ζεσταινε!
Όποτε και στις 2 απορίες που έχετε, στα δικά μου που εκαναν το ίδιο, πηγαν όλα τέλεια!
Μην αγχώνεστε!
Με το καλό!
 
Back
Top