Αναπαραγωγή Κανάρα γέννησε 2 αυγά σε μια μέρα

xristos ntavaris

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2016
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
σας έχει τύχει καναρα να γεννά 2 αυγά σε μια μέρα; ένα το πρωί κι ένα το απόγευμα...
 
σας έχει τύχει καναρα να γεννά 2 αυγά σε μια μέρα;
Ανήκει στα απίθανα.
Και προφανώς θα καταγραφεί ως μοναδική περίπτωση.
Για μένα... ή δεν είδες καλά χτες... ή ο αρσενικός τελικά... είναι θηλυκό!
 
οχι οχι ειναι αρσενικος τον εχω 2 χρονια... Και η θηλυκια το πρωι τσεκαρα και ειχε ενα αυγο... Και πριν λιγο την ειδα στην φωλια και εβγαζε ηχους γεννας μόλις σηκώθηκε πήγα κοίταξα και ειχε κανει κι αλλο... Τι να πω..
 
Πας για ρεκόρ στο βιβλίο γκίνες...
Είναι αδύνατο αυτό που περιγράφεις...
Τα πουλιά χρειάζονται αρκετές ώρες για να προετοιμάσουν ένα αυγό... κι αυτές δε φτάνουν για να το κάνει την ίδια μέρα...
Ακόμη κι αν βρίσκεται σε κατακράτηση του αυγού (ας πούμε από δυστοκία) και το βγάλει μετά τις 10:.. Πμ. τότε αναβάλει την επόμενη μέρα την ωοτοκία του.. και γεννά, αν γεννήσει την επόμενη.
 
και πριν λιγο την ειδα στην φωλια και εβγαζε ηχους γεννας μόλις σηκώθηκε πήγα κοίταξα και ειχε κανει κι αλλο..
Όχι ότι σε αμφισβητώ, αλλά είσαι σίγουρος ότι την ώρα που γεννούσε, έκανε και ήχους; Οι δικές μου ποτέ δεν έχουν ακουστεί.
 
Συμβαίνει καμιά φορά.
Φίλος που εκτρέφει τιμπραντο είδε μια θηλυκή να του κάνει 4 αυγά σε μια μέρα...
Τα παράξενα της φύσης.


To 2 να το χωνέψουμε ως απίθανο. Το 4 δεν είναι ούτε καν απίθανο. Είναι λάθος ανθρώπινο, καθαρά.
 
δεν ξερω ρε παιδια. Δεν νομιζω οτι εκανα λαθος το ενα το γεννησε στις 7.30 το πρωι και το αλλο στης 6 το απογευμα. Για μενα δεν χωράει αμφισβητήσει αυτο που λέω . Γιατι εψαξα την φωλια επειδη ειχε αργησει την γεννα... Τελικα ολα συμβαίνουν στο κόσμο που ζούμε... Ισως αυτο καλημερα σε ολους!
 
Χρήστο, εφόσον ξέρεις και τι ώρα τα γέννησε, παράξενο το γεγονός, αλλά δεν νομίζω ότι χωρά οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Για να δούμε σήμερα... Θα κάνει αυγό; (ελπίζω ένα)
 
Tην ίδια περιγραφή μου έκανε εδώ και χρόνια φίλος και άρχισε να με προβληματίζει. Γι' αυτό πήγα για καφέ απο τον χώρο του. Να σχολιάσουμε, να πούμε τα δικά του ο καθένας κλπ. Πρόσεξα μια λάμπα πυρακτώσεως που είχε στην πρίζα πάνω σε χρονοδιακόπτη. Η απάντηση ήταν "λαμπάκι νυκτός". Ξέρετε πόσα βατ ήταν; 40 ! Τα πουλιά έμεναν ξύπνια 24 ώρες το 24ωρο. και εκείνος άρχισε να βλέπει "διάφορα". Φυσικά κάποιες φορές, η φύση κάνει τα δικά της και μας εκπλήσσει (εξαιρέσεις), αλλά για να φτάσουμε να λέμε το ένα ή το άλλο πρέπει να έχουμε απόλυτη και πέραν πάσης αμφιβολίας προσωπική γνώμη.
 
Back
Top