Φροντίδα Κανάρα γεμίζει την ποτίστρα της με σπόρους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης meniam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

meniam

PB Member
Εγγραφή
28 Οκτ 2020
Μηνύματα
1.130
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, η μικρή μου έχει την τάση να γεμίζει την ποτίστρα της με σπόρους, προχθές της έβαλα σε μια εσωτερική τροφοθηκη λίγη ρίγανη και αφού την έφαγε άρχισε να βγάζει τα σπόρια από το νερό και να τα βάζει εκεί, και σήμερα την βλέπω παίρνει σπόρια τα βουτάει στο νερό και τα βάζει στο μπολακι σαν να τα φυτεύει. Σκεφτόμουν να της έβαζα λίγο χώμα για να τα φυτεύει στα αλήθεια, είναι καλή ιδέα; Αν φυτρώσει κάποιος σπόρος πειράζει να το φάει;
 
@meniam ,νομίζω ότι χώμα μέσα στο κλουβί δεν είναι πολύ καλή ιδέα, μπορείς όμως περιμετρικά του κλουβιού,άν σου το επιτρέπει ο χώρος σου, να βάλεις μικρές γλάστρες,με διάφορα βότανα (ρίγανη,βασιλικό,θυμάρι μέντα και άλλα) ,δημιουργώντας ένα ωραίο και χρήσιμο περιβάλλον για το καναρίνι σου. Επίσης μπορείς να φτιάξεις εσύ φύτρα . Δες εδώ: Thread 'Φύτρα σπόρων στα πουλιά' https://petbirds.gr/article/sprouted-seeds-birds/.
 
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, η μικρή μου έχει την τάση να γεμίζει την ποτίστρα της με σπόρους
Είναι κακή συνήθεια και πρέπει να σταματήσει. Το νερό πρέπει να είναι πεντακάθαρο συνέχεια, γι' αυτό και πρέπει να αλλάζει συχνά. Στο στάσιμο νερό η ανάπτυξη των βακτηριδίων γίνεται γρήγορα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν στερεά υπολείμματα τροφής που αλλοιώνονται μέσα του.

Στη θέση σου, θα άλλαζα την ποτίστρα με μια αυτόματη (με μπίλια ή υποπίεσης) για να τελειώνει το θέμα το συντομότερο.
 
Όμως οι ποτίστρες με μπίλια καμιά φορά κολλάνε...δλδ κολλά η μπίλια (δεν μου έχει συμβεί, μα το έχω ακούσει) και δεν καθαρίζονται τόσο εύκολα, οπότε θα σου προτείνω να πάρεις ποτίστρα κενού δλδ υποπίεσης.
Επίσης σε γλάστρες θα μπορούσες να βάλεις σπόρους και να δίνεις τα φυτά που θα μεγαλώνουν, αρκεί όμως να μην πηγαίνουν εκεί άλλα πουλιά (π.χ. σπουργίτια) διότι θα τους μολύνουν ίσως και θα έχεις τρεχάματα σε γιατρούς μετά.
 
υπάρχουν ειδικές ποτίστρες με μπίλια για πουλιά ή θα πάρω τρωκτικών;
Υπάρχουν ναι.

Όμως οι ποτίστρες με μπίλια καμιά φορά κολλάνε...δλδ κολλά η μπίλια (δεν μου έχει συμβεί, μα το έχω ακούσει) και δεν καθαρίζονται τόσο εύκολα
Δεν μου έχει τύχει ούτε εμένα. Όσο για την καθαριότητα, λογικά μπορεί να υπάρξει θέμα αν κάποιος δεν είναι πολύ σχολαστικός.

οπότε θα σου προτείνω να πάρεις ποτίστρα κενού δλδ υποπίεσης
Ναι, είναι αυτές https://community.petbirds.gr/media/Ποτίστρες-υποπίεσης-κενού-αέρος.22231/

Και μία σχετική συζήτηση:
 
η μικρή μου έχει την τάση να γεμίζει την ποτίστρα της με σπόρους,

Επειδή είμαι ομοιοπαθής, μπορείς να βάλεις την ποτίστρα μακριά από την πατήθρα. Θα σκαρφαλώνει μεν για να πιει νερό, αλλά χωρίς να έχει την πολυτέλεια να ρίχνει σπόρους.
 
@Stfns το σκέφτηκα... μακριά την έχω αλλά παρόλα αυτά επιμένει...καμία φορά βάζει και χαρτί μέσα🙄 αναγκαστικά το καθαρίζω αρκετές φορές

@ianos η αλήθεια είναι ότι της δίνω ρίγανη από την γλάστρα αλλά έχουμε σπουργίτια που μαζεύονται γιατί έχουν να φάνε τα ψίχουλα... βέβαια δεν τα έχω δει ποτέ να μπαίνουν στην γλάστρα... εννοείται ότι πάντα πλένω σχολαστικά τα φιλαράκια πριν της το δώσω ομως, αρκεί αυτό;
 
εννοείται ότι πάντα πλένω σχολαστικά τα φιλαράκια πριν της το δώσω ομως, αρκεί αυτό;
Δεν ξέρω να σου απαντήσω.εξαρτάται από το κατά πόσο κάθονται πάνω ή τσιμπούν το φυτό άγρια πουλιά. Βέβαια με το πλύσιμο οπωσδήποτε μειώνεται η πιθανότητα να παραμείνουν στα κλαδάκια κάποια παράσιτα, αλλά ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος.
 
Να πω και εγω την εμπειρία μου. Το κακο με τις ποτίστρες με μπίλια ειναι και το κοστος διοτι ειναι απο πλαστικό που σπάει εύκολα.
Εναλλακτικά λοιπον για μικρα πουλια μπορει να χρησιμοποιηθεί ποτιστρα με πιπίλα φτιαγμένη απο ανθεκτικό υλικο. Εμένα με βολεψαν.
 

Συνημμένα

  • 2013-3.webp
    2013-3.webp
    1,7 KB · Προβολές: 25
Μήπως άλλαξες τροφή; Καμιά φορά, όταν είναι σκληροί οι σπόροι, μπορεί να τους βάζει μέσα για να μαλακώσουν ...
Κάποια στιγμή το έκανε κι ο δικός μου, αλλά τώρα έχει σταματήσει να το κάνει (1-2 φορές την εβδομάδα, να βάζει κανένα σποράκι στο νερό, αλλά αυτό είναι τελείως περιστασιακό)
Εμείς χρησιμοποιούμε την κλασική ποτίστρα, αλλά επειδή του αλλάζω το νερό 2 φορές τη μέρα, δεν με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το θέμα ...
Σχετικά με τον κίνδυνο να κολλήσει το πουλάκι σου κάτι από τα σπουργίτια: να είσαι πολύ σχολαστική! ... ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ Σχολαστική .
Εμείς την έχουμε "πατήσει" ήδη δυο φορές (μια φορά κόλλησε ακάρεα πτερώματος και μια φορά τριχομονάδες - πιθανόν από σπουργιτάκι που κάθισε στο κλουβί του) και ταλαιπωρήθηκε ο κακομοιρούλης μου με τις θεραπείες ...
Τώρα είμαστε καλύτερα, αλλά ... προσπαθώ πολύ για να τον βλέπει λίγο ο ήλιος και να μην έχει καμία επαφή με τα ελεύθερα πουλάκια που ανυπομονούν πάντα για ένα σποράκι που θα πέσει από το κλουβί του .
Κάποια παιδιά, προτείνουν πλύσιμο των βοτάνων με μηλόξιδο. Ίσως αυτό να είναι πιο ασφαλές για να μπορείς να του δίνεις από τα βότανα που έχεις στη γλάστρα σου.
 
Back
Top