Αναπαραγωγή Κανάρα γεννάει αλλά δεν κάθεται στη φωλιά καθόλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Filologos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Filologos

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2022
Μηνύματα
1
Πόλη
Λιβαδειά
Καλησπέρα σας! Θα σας παρουσιάσω την περίεργη περίπτωσή μου, για να μου πείτε τη γνώμη σας! Είχα ένα αρσενικό καναρίνι και πριν 1,5 μήνα πήρα και ένα θηλυκό. Τα δύο καναρίνια τα είχα χωριστά σε ζευγαρώστρα για 12 μέρες περίπου και μετά τα έβαλα μαζί. Πριν 10 μέρες το θηλυκό έκανε δύο αυγά αλλά δεν καθόταν καθόλου στη φωλιά. Μόνο το αρσενικό καθόταν για λίγο, ώσπου την παράτησαν. Αφού τα άφησα για λίγες μέρες και είδα πως δεν γινόταν κάτι, χάλασα τη φωλιά, την οποία την ξανάφτιαξαν και από χθες η κανάρα γέννησε εκ νέου. Και πάλι όμως δεν κάθεται στη φωλιά, ενώ όταν την πλησιάζει ο αρσενικός τον φοβίζει λίγο. Γενικότερα η κανάρα δεν έχει τη συμπεριφορά μάνας που θα έπρεπε να έχει, όπως βλέπω και διαβάζω σε ομάδες! Έχει τύχει σε κανέναν; Ξέρετε τι πρέπει να κάνω;
 
Πριν 10 μέρες το θηλυκό έκανε δύο αυγά αλλά δεν καθόταν καθόλου στη φωλιά
Αυτό δείχνει ότι η κανάρα δεν είναι 100% έτοιμη.
όταν την πλησιάζει ο αρσενικός τον φοβίζει λίγο. Γενικότερα η κανάρα δεν έχει τη συμπεριφορά μάνας που θα έπρεπε να έχει, όπως βλέπω και διαβάζω σε ομάδες!
Το ζευγάρι δεν δείχνει αρκετά δεμένο, βιάστηκες να τα ενώσεις και για αυτό βλέπεις αυτές τις συμπεριφορές, μακάρι να τα πάνε καλύτερα στο μέλλον.
Ξέρετε τι πρέπει να κάνω;
Παρακολούθησε την εξέλιξη, αν δεις πάλι τα ίδια θα πρέπει να τα χωρίσεις και να τα προετοιμάσεις καλύτερα.
 
Back
Top