Αναπαραγωγή Κανάρα γεννάει στο πάτωμα και όχι στη φωλιά

TheAggSanto

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2022
Μηνύματα
10
Πόλη
Σαντορινη
Χαίρεται!! Έχω ενα θέμα σε ενα απο τα τρία ζευγάρια που έχω και δε ξέρω τι έχω κάνει λάθος. Η καναρα δεν είναι πρωτάρα πέρυσι μου έβγαλε 3 πουλάκια αλλά ο Καναρος είναι πρωτάρης. Τους εβαλα να φτιάξουν φωλια και απο ότι παρατήρησα την έφτιαχνε ο καναρος μόνος του. Αφού ήταν έτοιμη η φώλια η θυληκια έκανε δυο αυγά κάτω τα οποία ήταν σπασμένα.την άφησα την φωλια περίπου μια εβδομάδα μπας και αλλά τίποτα. Δε ξαναέκανε αυγό ούτε μέσα ούτε έξω. Χάλασα την φωλια και την ξανά εβαλα απο την άλλη μεριά. Την ξανά έφτιαξαν και για τέσσερις μέρες δεν είχε κάνει αυγό. Μετά η θυληκια καθόταν στην φωλια όλη μέρα για πέντε μέρες αλλά χωρις να είχε κάνει αυγό. Δε ξέρω αν έκανα καλά αλλά την εβγαλα τελείως και τους ξανά εβαλα χώρισμα για να ξεκινήσω πάλι την διαδικασία απο την αρχή. Τι λάθη έχω κάνει και τι πρέπει να κάνω απο εδώ και πέρα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
Καλησπέρα.
ο Καναρος είναι πρωτάρης
Τους εβαλα να φτιάξουν φωλια και απο ότι παρατήρησα την έφτιαχνε ο καναρος μόνος του.
Αν η φωλιά φτιάχτηκε αποκλειστικά από τον κάναρο θα είχα πολλές αμφιβολίες αν όντως είναι αρσενικό.
Τον έχεις ακούσει να κελαηδάει ?
Αφού ήταν έτοιμη η φώλια η θυληκια έκανε δυο αυγά κάτω τα οποία ήταν σπασμένα.
Τα 2 αυγά δείχνουν ότι η θηλυκιά δεν είναι έτοιμη 100% για αναπαραγωγή, επίσης το γεγονός ότι βρέθηκαν στο πάτωμα δείχνει ότι η κανάρα δεν είχε αποδεχτεί την φωλιά.
τους ξανά εβαλα χώρισμα για να ξεκινήσω πάλι την διαδικασία απο την αρχή. Τι λάθη έχω κάνει και τι πρέπει να κάνω απο εδώ και πέρα;
Στην θέση σου θα τα χώριζα και θα ξαναπροσπαθούσα την επόμενη χρονιά.
Η καλή διατροφική προετοιμασία είναι πολύ βασική προϋπόθεση, επίσης η στιγμή της ένωσης των πουλιών παίζει μεγάλο ρόλο, τα ενώνουμε αφού δούμε ότι η κανάρα έχει αρχίσει να φτιάχνει την φωλιά και ο κάναρος της κελαηδάει και την ταΐζει μέσα από το κάγκελο.
Ακόμα και όταν έχουμε κάνει τα πάντα σωστά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το ζευγάρι να μην ταιριάξει και να μην έχουμε την αναμενόμενη επιτυχία στην αναπαραγωγή.

Στα άρθρα θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την αναπαραγωγή, την διατροφή και πολλά άλλα.
 
Back
Top