Αναπαραγωγή Κανάρα γεννά έξω από τη φωλιά

Εγγραφή
20 Μαρ 2007
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλου,
Εχτές η κανάρα μου έκανε το πρώτο της αυγό, αλλά αντί για την φωλιά της το έκανε στο πάτο του κλουβιού. Όταν το είδα το πείρα και το έβαλα στην φωλιά και πήγε
η κανάρα και κάθησε πάνω του. Το βράδυ κοιμήθηκε στην φωλιά της. Σήμερα το πρωί βρήκα πάλι στο πάτο του κλουβιού άλλο ενα αυγό στο ίδιο σήμειο.Φυσικά και τα δύο αυγά ήταν το ένα ραγιζμένο και το άλλο σπασμένο και σποριασμένο. Είναι η πρώτη φορά που ενω έχει φωλιά γεννά σε άλλο σημείο. Μάλλον την τρόμαξε ο γιος μου, είναι 3,5 χρονών και του αρέσουν πολλή τα πουλιά, τα έχω βάλει έξω στο μπαλκόνι σε τέτοιο σημείο που να κάθεται στο παράθυρο και να τα βλέπει χωρις να μπορεί να τα πιάσει ή να τα ενοχλήσει όσπου ένα βράδυ τον βρήκα έξω στο μπαλκόνι στις 4:30 το πρωϊ σκαρφαλομένο και να πειράζει τα πουλιά τρελάθηκα. Τι να κάνω για να μην χάσω τα άλλα αυγά; Να βάλω στο σημείο που γεννά τα αυγά μια τσόχα ή χαρτόνι για να μην σπάσουν και μετα να τα μεταφέρω στην φωλιά ή να φτίαξω μια άλλη φωλιά και να την βάλω στο σημείο αυτό?
 
Φιλη Λουλουδη Καλημερα.
Στο σημειο που γεννα η καναρα σου βαλε μια εσωτερικη φωλια και φτιαχτην εσυ
με νημα, στρωσε την λιγο, αν εχεις και τσοχα βαλε σαν υποστρωμα.
Αφησε την καναρα στην ησυχια της και ασε τελικα να διαλεξει αυτην την νεα φωλια
που θα της βαλλεις στην θεση που γεννα, η την αλλη που ηδη εχεις.
Οπου γεννησει θα την αφησεις δεν θα μεταφερεις τα αυγα απο την μια φωλια στην αλλη.
Τωρα απο την δευτερη ημερα, που λες οτι το αυγο ηταν σποριασμενο, αυτο δεν στεκει.
Αυτο το κυτταμε μετα απο 6-7 ημερες απο την γεννηση του τελευταιου αυγου, (εφ οσον δεν θα αλλαζεις τα αυγα με πλαστικα) με ωοσκοπηση, απο την ημερα που η καναρα εχει καθησει για επωαση.
 
Λουλουδη καλημερα και απο εμενα, αν και δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια, υπαρχει περιπτωση το βραδυ η καναρα σου να σηκωθηκε απο τη φωλια και μετα να μην την εβρισκε λογω σκοτους. Εμενα μου προτειναν να βαζω ενα φωτακι νυκτος για να βλεπουν και το βραδυ. Αυτο θα βοηθησει και οταν ταιζει τα μικρα της. Ευχομαι να βοηθησα.
Και καλα γεννητουρια.
 
Να κάνεις αυτό που λέει ο Αντώνης ποιό πάνω, και να φροντίσεις να μην
ανησυχεί κανένας τα πουλιά σ' αυτήν την φάση.
 
To δοκίμασα αλλά η κανάρα δεν έκανε άλλο αυγό και το αρσενικό συνέχεια την ενοχλεί.
Τώρα δεν μπάει καθόλου στην φωλιά και το αρσενικό έσπασε το ραγισμένο αυγο και το
έκανε κομματάκια. Θα χαλάσω τις φωλιές και θα ξαναβάλω νήμα, μπορεί να θέλει αζβέστιο επιδεί έκανε μόνο 2 αυγά;Ευχαρηστώ πολλή.
 
Τωρα απο την δευτερη ημερα, που λες οτι το αυγο ηταν σποριασμενο, αυτο δεν στεκει.
Μέσα στην ιστοσελίδα kanarini.com σε ένα θέμα έδειχνε δύο σπασμένα αυγά και σου εξηγούσε πως φένεται το γονιμοποιημένο από το άσπορο αυγό.
Στο γονιμοποιημένο αυγό βλέπεις μια μικρή μαύρη μάζα! Δεν ξέρω αν μπόρεσα να σου δώσω να καταλάβεις αν όχι μπες μέσα στην ιστοσελίδα που σου είπα παραπάνω.
 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΚΑΝΑΡΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΑΥΤΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΞΩ ….
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΟ ΑΥΓΟ ΑΣΤΟ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΟ ΕΞΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΛΟΥΒΙ . ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΙΑΣΜΕΝΟ Η ΟΧΙ .
ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕ ΜΑΝΟ
ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΑΡΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ 13 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ .

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ ΜΟΛΙΣ Η ΚΑΝΑΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 1 ΑΥΓΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ Κ ΒΑΖΕΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ . ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΞΩ
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΛΙΑ Κ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΟ ΜΕΣΑ .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΞΩ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΟΤΑΝ Η ΚΑΝΑΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ 3-4 ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΑ ΕΞΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Κ ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΑΡΑ ΝΑ ΚΛΩΣΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ .

ΑΥΤΑ
 
Back
Top