Αναπαραγωγή Κανάρα γεννά χωρίς να ζευγαρώσει

Γιώργος 2014

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2014
Μηνύματα
53
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα!Έχω δυο ζευγαρακια σε εξωτερικό χώρο και η θερμοκρασια αυτην την εποχή με το ζόρι φτανει τους 5-6 βαθμους το μεσημέρι. Τα ξημερώματα μπορει να πεφτει και στους -4. Παρολα αυτα η μια καναρα χωρις να βλεπει τα αρσενικσ αλλα να τα ακουει μονο, γεννησε τρια αυγα στην αυγοθηκη.. Επισης απο διατροφη τους εχω μονο σπορους. Τι ενδείκνυται να κανω;Να εμπλουτισω τροφη και να της βαλω φωλια κ νημα και να βλεπονται μπας και ζευγαρωσουν ή να προτιμησω να την παω σε αλλο χωρο για να μην εχουν καθολου οπτικη ή ακουστικη επαφη και να ξεπυρωσει ώστε να τα ξεκινησω σωστα τη σωστη περιοδο;
 
Γιώργο, βλέπω ότι μένεις στον Πειραιά, και αυτήν την περίοδο η θερμοκρασία δεν είναι όπως την θέτεις, αλλά μεγαλύτερη. Επιπρόσθετα ήδη η ημέρα είναι σε αύξηση ως προς τη διάρκειά της και υπάρχουν συχνά πλέον ιδιαίτερα φωτεινές μέρες. Η διάρκεια λοιπόν του φωτός (κι ενδεχομένως και η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας) είναι ας πούμε ο βασικότερος ίσως παράγοντας που οδηγεί τα καναρίνια σε ωοτοκία.
Επομένως,
  1. δώσε στο πουλάκι για 2 ημέρες λίγο υγρό ασβέστιο (σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος) στο νερό του
  2. άφησέ το να κλωσσήσει έως και 14 ημέρες
  3. Εντωμεταξύ, δίνε του τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και ποικιλλία σπόρων και χορταρικών, ώστε να αναπληρώσει τα συστατικά που έχασε με τη γέννα
  4. Ταυτόχρονα κάνε διατροφική προετοιμασία μειώνοντας τους χρόνους και αυξάνοντας τη συχνότητα παροχής στον αρσενικό σου. Δες εδώ, αλλά κάνε τροποποίηση των χρόνων όπως σου είπα, για να τους συμπυκνώσεις στις 2 εβδομάδες
  5. Όταν το θηλυκό σηκωθεί από τα αυγά, με την έννοια ότι πάψει να κλωσάει, βάλε φωλιά, τον αρσενικο με χώρισμα και οπωσδήποτε βγάλε την αυγοθήκη, αν μάλιστα της αλλάξεις και θέση ή κλουβί θα είναι καλύτερα.
  6. Και όταν ξεκινήσει να στρώνει τη φωλιά βγάλε και το διαχωριστικό
  7. Τέλος, οπωσδήποτε αν δεν έχεις, χρειάζεσαι να έχεις μόνιμα μέσα στο κλουβί κόκκαλο σουπιάς
Λες ότι τα πουλιά τα έχεις έξω. Προστασία για τα αρπακτικά, ιπτάμενα και μη έχεις; Αν όχι, αυτή σε παρακαλώ να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα.
Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σου.
Και, αν θέλεις, ενημέρωνέ μας για την πορεία σας. Θα μας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μαθαίνουμε τα νέα σας.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα έχω στην Αρκαδία τα πουλιά. Δε μένω πια στον Πειραιά. Οπότε καταλαβαίνετε για θερμοκρασίες.. Έχω υποχρεωτικά προστασια από τα αρπακτικά αφού έχω χάσει ήδη δύο πουλάκια από αυτά. Της άλλαξα κλουβί και την έχω να βλέπεται με τον αρσενικό ο οποίος έκοψε κατευθείαν το κελαηδισμα.. Τους ενισχύω τροφή και θα δω πώς θα πάνε. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή!
 
Της άλλαξα κλουβί και την έχω να βλέπεται με τον αρσενικό ο οποίος έκοψε κατευθείαν το κελαηδισμα.
Μα δεν είπα αυτό, σου είπα να την αφήσεις να κλωσήσε... Τώρα σε λίγες ημέρες θα γεννήσει άλλα αυγά και θα χάσεις κι αυτήν τη γέννα, χωρίς να έχεις δώσει χρόνο στον αρσενικό να προετοιμαστεί κατάλληληα διατροφικά.
 
Τα έχω στην Αρκαδία τα πουλιά. Δε μένω πια στον Πειραιά. Οπότε καταλαβαίνετε για θερμοκρασίες.
Από την ώρα που τα πουλιά κρίνουν πως μπορούν να μπουν σε αναπαραγωγή η γνώμες οι δικές μας περισσεύουν.
Όπως περισσεύουν και οι απόψεις μας για τις συνθήκες του χώρου διαβίωσης.
Μπήκε λοιπόν σε αναπαραγωγικό οίστρο και έτσι αυτό το θηλυκό γέννησε αυγά... και θα γεννήσει και τα επόμενα όποτε πρέπει.
Τώρα αν εσύ θέλεις τα αυγά αυτά να είναι γονιμοποιημένα και να δεις να εκκολάπτονται νεοσσοί θα πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές του ianos που σε παραπέμπει να επιτρέψεις να κλωσήσει λίγες μέρες τα αυγά αυτά... ευελπιστώντας πως στο χρόνο αυτό ο αρσενικός θα προετοιμαστεί και θα παρουσιαστεί έτοιμος στην επόμενη σειρά αυγών.
Εγώ θα σου πρότεινα. σήμερα... Να βάλεις τον αρσενικό στο ίδιο κλουβί.
 
Εγώ θα σου πρότεινα. σήμερα... Να βάλεις τον αρσενικό στο ίδιο κλουβί

Και εγω το ιδιο θα εκανα θα εβαζα τον αρσενικο αμμεσα στο κλουβι κ νομιζω οτι στην επομενη ωοτοκια θα ηταν μια χαρα γονιμα τα αυγα, η φυση ξερη απο μονη της.
 
Καλησπέρα στην παρέα.. Είμαι στην ευχάριστη θεση να σας ενημερώσω οτι μετά τις συμβουλές σας ένωσα το ζευγαρι και είχαμε πέντε αυγα εκ των οποιων ήδη εκκολαφθηκαν τα τρια και ελπίζω και τα υπολοιπα τις επόμενες ημέρες. Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!
 
Μπράβο, τι ωραία... Να τα χαίρεσαι!
Τώρα θα πρέπει να δίνεις καθημερινά αυγό (λίγες ώρες την ημέρα και αντικατάσταση), αυγοτροφή, καθόλου φρούτα, χόρτα, λαχανικά για το 1ο δεκαήμερο, κία, καμελίνα, περίλα, καναβούρι, νίζερ, άντε και λίγο σουσαμάκι.
 
Back
Top