Γενικά Κανάρα δαγκώνει την ουρά και βγάζει τα φτερά της

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chris1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chris1

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2022
Μηνύματα
10
Πόλη
Patra
Γεια σας και από εμένα.Θελω να παραθέσω εδώ το πρόβλημα μου σχετικά με μια κανάρα.Η καναρα μου λοιπόν εδώ και λίγο καιρό δαγκώνει την ουρά της και βγάζει τα φτερά της πλάτης της,εκεί που βάζει το κεφάλι για να κοιμηθεί και τα μασουλαει...Υπάρχει κάτι που μπορω να κάνω για αυτό; Διότι έτσι όπως πάει δεν θα αφήσει πούπουλο ήδη είναι γυμνό στην πλατουλα της
 
Η κανάρα σου έχει πυρωσει και ψάχνει υλικό για φωλιά. Εφ όσον δε βρισκει μαδιέται. Εχω ακριβώς το ίδιο προβλημα. Αν την έχεις σε εξωτερικό χώρο φρόντισε να μην τη βλέπει ο ήλιος καθολου, κοψε αυγά και συμπληρώματα και μείνε μόνο με το μίγμα της τροφής. Αν έχεις κοντά αρσενικό απομάκρυνε τον γτ ειναι νωρίς ακόμα.
 
@PantelisTs
Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο,αλλά νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος 100% ότι τα καναρίνια, συνήθως βγάζουν τα φτερά από τη περιοχή του στήθους για να φτιάξουν τη φωλιά, όχι από την πλάτη τους.
Επίσης μπορεί να υπάρχει και κάποια παρασιτική ασθένεια (ψείρες, ακάρεα).
 
Παιδιά δεν ξέρω την έχω ψάξει για ακάρεα ψείρες κλπ δεν έχει.Την ψεκάζω κιόλας προληπτικά για τέτοια πράγματα.Επισης πρέπει να πω πως είναι πρωτάρα της έβαλα φωλιά και δεν έβαζε εκεί το νήμα αλλά μέσα στο νερό
 
@PantelisTs Αυτό ήταν είδα στο πάτωμα του κλουβιου ένα αυγό σήμερα το πρωί της έβαλα φωλιά δεν την έφτιαξε και το έκανα εγώ για αυτή. Κάθησε για λίγο αλλά μετά άρχισε να την χαλάει και να πετάει το νήμα κάτω
 
@Chris1 σταμάτα αυγά αυγοτροφες και όλα τα συμπληρώματα. Βάλε σουπιοκοκκαλο καινουργιο στο κλουβί.
Μείνε μόνο με το μίγμα τροφής και αν την έχεις μόνιμα σε εξωτερικό χώρο προσθεσε 2 φορές τη βδομάδα στην αυγοθήκη λίγο καναβουρι και νίζερ.
Τέλος κάλυψε το κλουβί να μην το βλέπει σχεδόν καθόλου ο ήλιος για ανά αποφυγεις τα πυρωματα αυτή την λάθος εποχή.
Να μην βλέπει άλλο αρσενικό καθόλου(το καλυτερο θα ήταν να μην ακουει κιόλας).
Βάλε ένα νήμα antistress για να την ξεγελάσεις λίγο με την μονοτονια που έχει.
Μπάνιο σε καθημερινή δόση και αν ξαναδείς την ίδια διαδικασία αλλάζεις όοολη τη διαρηθμηση μέσα στο κλουβί (πατηθρες κλπ) ώστε να αποσυντονιστει τελείως και να αλλάξει διάθεση. Σε εμένα πετυχε παντως και γλύτωσα από δευτερη ωοτοκία (την έβγαλα καθαρή μόνο με ένα άσπορο αυγό).
Αυτή είναι η δική μου ρουτίνα με βάσει το δικό μου διάβασμα και τις δικές μου γνώσεις.
 
@ianos όχι είναι θυληκο τελικά έκανε μια γέννα στην οποία 4-5 ήταν άσπορα και το ένα πουλάκι πέθανε από μαύρη τελεία.Τωρα έχει αρχίσει και τρώει τις κουτσουλιές από το πάτωμα υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό; Έχει περάσει λίγος χρόνος από την γέννα αυτή
 
Προφανώς το κλουβί δεν έχει σχάρα, έτσι δεν είναι; και φτάνει να φάει τις κουτσουλιές της. Αυτό όμως, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να συνεχιστεί ή για την ακρίβεια δεν έπρεπε να έχει πρόσβαση στις κουτσουλιές, διότι έτσι μπορεί να κολλήσει κάποια ασθένεια.
Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι της λείπει κάποιο στοιχείο από τον οργανισμό της, π.χ. ασβέστιο, το οποίο προσπαθεί να αναπληρώσει τρώγοντας τα κόπρανά της.
 
Αγόρασε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου και δώσε στο κορίτσι.
Προσοχή στην ημερομηνία λήξης γιατί υπάρχουν και "επιτήδειοι" που προσπαθουν να πουλήσουν αυτά που λήγουν συντομα λόγο της αναπαραγωγικής περιοδου.
 
Back
Top