Αναπαραγωγή Κανάρα δε γεννάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tassos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tassos

PB Member
Εγγραφή
6 Απρ 2008
Μηνύματα
215
Πόλη
Ρόδος
Καλημέρα σε όλους!Έχω ένα ζευγάρι καναρίνια πυρωμένα μαζί εδώ και 10 μέρες. Τα έχω δει πολλές φορές σ'αυτό το 10ήμερο να ζευγαρώνουν. Η κανάρα έχει φτιάξει τη φωλιά της κανονικά και κάθεται συνέχεια μέσα.Αλλά δε γεννάει ρε παιδιά. Την κοίταξα για δυστοκία γιατί το έχω ξαναπάθει αλλά δεν είναι αυτό αυτήν τη φορά. Εξάλλου τόσες μέρες θα είχε πεθάνει αν ήταν αυτό. Έχουν αυγό βραστό για ασβέστιο αλλά και υδατοδιαλυτο ασβέστιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γεννήσει ακόμα ούτε ένα αυγό.Ασχολούμαι χρόνια με καναρίνια αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο...Αν κάποιος υποψιάζεται κάτι, πείτε μου σας παρακαλώ.
 
Που τα έχεις τα καναρίνια σου; Μέσα ή έξω; Σε τι θερμοκρασία και υγρασία; Και για πόσες ώρες έχουν φως; Κάθε πότε δίνεις αυγό και υδατοδιαλυτο ασβέστιο; Και αν μπορείς πες μας αναλυτικά τι διατροφή τους παρέχεις..

Πάντως εφόσον της δίνεις ασβέστιο ίσως να είναι πρωταρα και να χρειάζεται το χρόνο της.. Ή μπορεί να μην έχει πυρωσει ακόμα. Εγώ αυτό που θα σου πω είναι ότι το χόμπι αυτό δε θέλει στρες και άγχος. Αλλά υπομονή! Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι! Ακόμη έχουμε 10 Φεβρουαρίου.. Κάποια στιγμή όταν θα είναι έτοιμη θα το. Κάνει το αυγουλακι της! Μήπως την ενοχλείς που πας και κοιτάς συνέχεια;
 
Τάσο Μην δίνεις ασβέστιο σε μεγάλες ποσότητες γιατί το κέλυφος του αυγού θα είναι υπερβολικά σκληρό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το σπάσουν οι νεοσσοί.
Το ηλικία έχει η καναρα σου; Τυχαίνει κάποιες φορές ίσως να μην έχει έρθει ο κύκλος της ακόμα. Υπομονή!
 
H κανάρα φίλε μου Γιάννη είναι 2 ετών. Πέρυσι μου έβγαλε κανονικά... Θ'αφαιρέσω το υδατοδιαλυτο ασβέστιο τότε. Ευχαριστώ.
 
Όσο αναφορά το ασβέστιο γνώμη μου είναι ότι ένα σουπιοκοκαλο και το αυγό με το τσόφλι είναι μια χαρά. Πιστεύω σε λίγες μέρες θα δεις αυγό.
Είχα μια καναρα η οποία καθόταν στην φωλιά και δεν γέννησε ποτέ, ήταν όμως μεγάλης ηλικίας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tassos
Η κανάρα είναι φουλ πυρωμένη. Και κάθεται στον αρσενικό.Φως έχουν 13 ώρες τη μέρα. Τα έχω μέσα σε θερμοκρασία 21 βαθμούς. Τέλος πάντων,υπομονή!
 
Μην τα ενοχλείς Τάσο. Μην ανησυχείς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tassos
Σας ρώτησα γιατί τα έχω 10 μέρες μαζί και μου φάνηκε μεγάλο το διάστημα. Σας ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να δω αυγό σύντομα!
 
Συγγνώμη για τη ερώτηση λόγω άγνοιας. Δέκα μέρες είναι πολλές, να ταιριάξει το ζευγάρι και να βγάλει και αυγά γονιμοποιημένα; Συνήθως πόσες μέρες μετά το πρώτο ζευγάρωμα βγαίνει γόνιμο αυγό;
 
Πιστεύω 10 μέρες είναι πολλές γιατί το ζευγάρι έχει ήδη ταιριάξει πριν αφαιρεθεί το χώρισμα. Το άλλο μου ζευγάρι Σάββατο τα έβαλα μαζί,Τρίτη έσκασε το πρώτο αυγό. Τι να πω, δεν ξέρω. Θα κάνω υπομονή, δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο τώρα.
 
10 μέρες πιστεύω πως είναι ακόμη καλά... Αν ξεπεράσει μήνα θα έπρεπε να ανησυχείς...

Γνώμη μου μην κόψεις το υδατοδιαλυτό ασβέστιο απλά δίνε το με μέτρο με βάση τις οδηγίες στη συσκευασία... Μέτρον άριστον!
 
κάπου έχω διαβάσει ότι δεν το κόβουμε μπαμ και κάτω :/
 
Μόλις είδα και το άλλο τώρα!Έχει φύγει η κανάρα απο τη φωλιά και αράζει εκεί ο "μπαμπάς".. Σε μία άδεια φωλιά! Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο!
 
Εεε τότε μάλλον είναι πολύ πυρωμενος... Το κάθε καναρίνι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικό χαρακτήρα και αντιδράσεις..

Τον έχεις τσεκάρει από κάτω στην κοιλίτσα για λίπος ή καρίνα; Γιατί μπορεί να πονάει και να κάθεται μέσα στη φωλιά... Υποθέσεις κάνω! Μπορεί να μην έχει και καμιά σχέση αλλά τσέκαρε το για να είσαι σίγουρος! 😉
 
Συμφωνώ με τους προλαλίσαντες...υπομονή. Διαφορετικά πουλιά, διαφορετικοί χαρακτήρες και οργανισμοί, διαφορετικές συμπεριφορές!
10 Φλεβάρη ακόμα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
 
Και το πρώτο αυγό γεννήθηκε!Ήθελε υπομονή, είχατε δίκιο!
 
Back
Top