Αναπαραγωγή Κανάρα κάθεται πάνω στον νεοσσό

Stelios21

PB New Member
Εγγραφή
1 Νοε 2020
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην ομάδα. Είναι φυσιολογικό να κάθεται η κανάρα μόνιμα πάνω στον νεοσσό χωρίς να τον έχει ταΐσει ούτε μια φορά;
Το αυγό εκκολαφθη χθες, το πουλάκι φαίνεται μέσα από τις τρύπες που έχει από κάτω η εξωτερική φωλιά. Δεν έχει σηκωθεί στιγμή, ούτε για να φάει ούτε για να το ταΐσει. Πρέπει να κάνω κάτι; (Η κανάρα ειναι άπειρη είναι η πρώτη της γεννα).
 
@Tony Forpus ο αρσενικός ήταν όλη μέρα απομακρυσμένος από τη φωλιά, πηγαινε που και που να δει τι γίνεται αλλά δεν παρατήρησα να την ταΐζει, κάτι που έκανε μερικές φορές κατά τις μέρες της επώασης. Τους έβαλα τώρα προσωρινά το χώρισμα, μήπως και φοβάται η καναρα να βγει λόγω του αρσενικού. Φοβάμαι μην πεθάνει ο νεοσσός, σίγουρα δεν πρέπει να επέμβω;
 
Στην παρουσα φαση εγω δεν θα εβαζα χωρισμα,αν τον φοβοταν θα το εκδηλωνε θα τον "μαλωνε".

Για την πρωτη ημερα οι νεοσσοι καλυπτονται διατροφικα απο τα υπολείμματα του αυγου.

Δωσε χρονο και δες αυριο τι γινεται.
Αν χρειαστει θς παρεμβεις αλλα μονο αν ειναι σιγουρο οτι υπαρχει προβλημα.
 
@Tony Forpus δεν υπάρχουν υπολείμματα του αυγού, πέταξε το τσόφλι εκτός φωλιάς η κανάρα. Επίσης η φωλιά δεν έχει καθόλου νήμα, το πέταξε και αυτό. Υπάρχει μόνο το πλαστικό υλικό της φωλιάς, ο νεοσσός χύμα πάνω σε αυτό και η κανάρα πάνω του.
[automerge]1624039485[/automerge]
Ξεπρόβαλλε και πρόλαβα να το τραβήξω μια φωτογραφία, έχει μόνιμα ανοιχτό το ράμφος και δείχνει να παλεύει να αποδράσει σαν να τον έχει πλακώσει η μάνα.
 

Συνημμένα

  • t5H81O.webp
    t5H81O.webp
    21,6 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus τελικά την έβγαλα με το ζόρι έξω από τη φωλιά να δω τι γίνεται, και είχε ένα νεκρό νεοσσό και έναν ζωντανό να χαροπαλεύει. Αφαίρεσα τη φωλιά με τον νεοσσό και του έδωσα με ένα καλαμάκι ένα πολύ μικρό κομμάτι από κροκο βραστού αυγού, το μάσησε το κατάπιε όλα καλά. Το έβαλα πίσω στη φωλιά και η θηλυκιά πήγε και έκατσε πάλι πάνω του. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να σωθεί το πουλάκι;
 
Αν δεν το ταισει θα πρεπει να το αναλαβεις και να το κανεις εσυ με κάποια κρεμα νεοσσων.
Θελει χρονο και κοπο για να γινει σωστα.

Αν το ταισει τελικα θα πρεπει να μπει στηριξη εσωτερικα της φωλιας αφου ειναι ενας μονο νεοσσος.

Ο νεκρος νεοσσος ποτε εσκασε?
Ειχε τροφή στον προλοβο?
 
@Tony Forpus είχε δύο γονιμοποιημένα αυγά όλα κι όλα (είχα απομακρύνει τα κλούβια την 7η μέρα). Είναι πιθανό να εκκολαφθησαν με διάφορα ωρών. Όχι δεν είχε ίχνος τροφής κανένα από τα δύο. Αν ζει μέχρι αύριο θα φροντίσω να πάω να πάρω μια κρέμα νεοσσών..
 
@Stelios21 εχω ενα κουτι κρεμα νεοσσων της tafarm.λειπει ελαχιστη ποσοτητα.το θεμα ειναι οτι σχολαω μεσημερι.θα αντεξει το μικρουλι?
Αν πανε ολα καλα μπορουμε να βρεθουμε καπου να στην δωσω.
 
Υπάρχει μόνο το πλαστικό υλικό της φωλιάς, ο νεοσσός χύμα πάνω σε αυτό και η κανάρα πάνω του.
Βγάλε την φωλιά, τοποθέτησε τσόχα και νήμα φωλιάς, μορφοποίησε το με ένα πορτοκάλι ή λεμόνι και επανατοποθέτησε την φωλιά με το μικρό στην θέση της.
Επίσης τοποθέτησε 2-3 ψεύτικα αυγά στην φωλιά, θα τα χρησιμοποιήσει το μικρό σαν στήριγμα και θα το προστατέψουν από τυχόν άτσαλες κινήσεις της κανάρας.

Ελπίζω να τα καταφέρει το μικρό.
 
Back
Top