Αναπαραγωγή Κανάρα κάθεται στο κεσεδάκι για βιταμίνες

Nasia Eur

PB New Member
Εγγραφή
1 Απρ 2021
Μηνύματα
11
Πόλη
Πεύκη
Καλησπέρα! Η Καναρα μου κάθεται στο κεσεδάκι για τις βιταμίνες περίπου διλεπτο σηκώνεται φεύγει και μετά πάλι.. Κόβει λωρίδες Χαρτι και έχει ρίξει μερικές μέσα. Πέρυσι έκανε 2 γέννες... Ετοιμάζεται για αυγά?να πω ότι είναι σε ξεχωριστό κλουβί με τον αρσενικό και δεν έχουν οπτική επαφή...φταιει ότι "χτυπούσε " πάνω στο κλουβί το αιρ κοντισιον που το είχα ανοιχτό για μερικές μέρες? Έχω αγχώθει μιας και είναι αρκετά νωρίς για αναπαραγωγή. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
 
Κόβει λωρίδες Χαρτι και έχει ρίξει μερικές μέσα. Πέρυσι έκανε 2 γέννες... Ετοιμάζεται για αυγά
Ναι, έχει πυρώσει.
Η Καναρα μου κάθεται στο κεσεδάκι για τις βιταμίνες
Να βγάλεις το σκεύος από το κλουβί.
Κόβει λωρίδες Χαρτι
Βγάλε το χαρτί και αντικατέστησε το με άμμο ή ζεόλιθο ή κάποιο άλλο υπόστρωμα.
χτυπούσε " πάνω στο κλουβί το αιρ κοντισιον
Αυτό δεν είναι καλό μπορεί να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα όπως πτερόρροια, γενικά τα κλουβιά δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε πηγές θερμότητας.

Είναι πολύ βασικό να ξυπνάει και να κοιμάται με την Ανατολή και Δύση, επίσης η διατροφή της πρέπει να είναι λιτή, αυγοτροφή 1 φορά την εβδομάδα μικρή ποσότητα, σπόρους επώνυμους και λαχανικά.

Μπορείς να της βάζεις μπανάκι πρωινές ώρες και να αλλάξεις την διαρρύθμιση του κλουβιού και την θέση του κλουβιού στον χώρο για να την κάνεις να ηρεμήσει.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σας ευχαριστώ πολύ για τη απάντηση. Ήδη άλλαξα τη θέση και έβγαλα το σκεύος ..το χαρτί το κόβει λωρίδες εδώ και πάρα πολύ καιρό και το πετάει εκτός του κλουβιου.ομως θα το βγαλω και αυτό. Η διατροφή είναι απλή και λιτή επίσης και μπάνιο κάνει κάθε μέρα
 
Οι ώρες του ύπνου παίζουν μεγάλο ρόλο γιατί έτσι καταλαβαίνουν τις εποχές και συμπεριφέρονται ανάλογα.
Αν το πουλί έχει φως για πολλές ώρες μετά την δύση του ήλιου νομίζει ότι είναι καλοκαίρι, η θερμοκρασία του σπιτιού και το κελάηδισμα του αρσενικού την κάνουν να πυρώσει και να θέλει να φτιάξει φωλιά.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ στο δωμάτιο που τα έχω έχουμε φως μέχρι τις 10 το βράδυ αλλά είναι δίπλα σε παράθυρο. Λετε να αποσυντονιστηκε με τα δικά μας φώτα?
 
Εχω ακριβώς το ίδιο προβλημα. Μόνο που εμένα έχει κάνει 3 αυγά στην ταιστρα κ ενα στον πατο. Αλλά παει μια βδομαδα που κλωσαει τα σπόρια παρόλο το κρυο που κάνει. Τα έχω έξω στο μπαλκόνι χωρίς κάποιο αρσενικό καναρίνι κοντά τους. Κάλυψα με μουσαμά το 90% του κλουβιου για τον ήλιο αλλά ακόμη το ένα κορίτσι κλωσαει τα σπόρια. Έβαλα μπάνια κάνει το μπάνιο της κ όταν στεγνώνει ξανακαθεται.
Δίνω Manitoba t3 και κάποιους λιπαρους σπόρους για το κρυο. Περιμένω να ολοκληρώσει τον κυκλο. Αλλά ποσο;
 
@PantelisTs δεν ξέρεις πόσο με ανακουφίζει ότι δεν είναι μόνο η δική μου τρελή με ορεξουλες...😂
 
στο δωμάτιο που τα έχω έχουμε φως μέχρι τις 10 το βράδυ
Λετε να αποσυντονιστηκε με τα δικά μας φώτα?
Είναι μαθηματικά σίγουρο, με 15 ώρες ημερήσιου φωτός, το πουλί νομίζει ότι είναι καλοκαίρι.
είναι δίπλα σε παράθυρο.
Θα βοηθούσε να σκεπάζεις το κλουβί με ένα σκούρο πανί για να μπορεί να κοιμάται με την Δύση του ηλίου.
 
Back
Top