Αναπαραγωγή Κανάρα κάνει αυγά ενώ είναι ακόμη με χώρισμα στη ζευγαρώστρα

Nicholas Marcou

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Λευκωσία
Γεια σας και πάλι, σήμερα έχω δυο θεματάκια:

1) στην καναρινα την κίτρινη έβαλα εξωτερική φωλιά στις 10/1/21 (πριν 6 ημέρες), και ενώ τους έχω χωριστά στη ζευγαρωστρα απο τον αρσενικό, χθες Παρασκευή 15/1 έκανε ένα αυγό και σήμερα Σάββατο 16/1 έκανε ακόμα ένα αυγό και μάλλον θα κάνει και άλλα. Ήδη κάθεται μέσα στη φωλιά να τα ζεστάνει. Πως γίνεται αυτό να γεννά χωρίς να είναι μαζί με τον αρσενικό? Το πιο πιθανό τα αυγά είναι ασπορα, η ερώτηση μου είναι, τι πρέπει να κάνω τώρα, πως προχωρώ? (σημείωση: μόλις τώρα που γράφω αυτές τις ερωτήσεις πρόσεξα ότι ο αρσενικός ταΐζει την καναρινα ανάμεσα απο το πλέγμα, και η καναρινα φτερουγίζει τα φτερά της την ώρα που την ταΐζει, τι σημαίνει αυτό? Μάλλον πρέπει να τους αφαιρέσω το πλέγμα για να ζευγαρώσουν?) (προσπαθώ να επισυναψω φωτογραφία αλλά μου λέει το αρχείο είναι πολύ μεγάλο και δεν με αφήνει)

2) Επίσης, όταν έβαλα την εξωτερική φωλιά στην κίτρινη καναρινα, έβαλα και νήμα, το οποίο απλά το έπιανε και το έβαζε στη φωλιά, αλλά μετά το έριχνε κάτω στο πάτωμα, δηλαδή αυτή η καναρινα γέννησε 2 αυγα χωρίς νήμα στη φωλιά (και αυτό το έκανε ξανά το Δεκέμβριο, γέννησε 4 αυγα χωρίς νήμα), μήπως δεν ξέρει ότι χρειάζεται το νήμα? Τι να κάνω με αυτό το θεματάκι? Μήπως να της βάλω τσόχα για να έχει τουλάχιστον κάτι μέσα στη φωλιά, δηλαδή έστω και αν δεν βάλει νήμα αλλά θα γεννήσει μόνο στη τσόχα, θα εκκολαπτούν τα αυγα? Πείτε μου τη γνώμη σας!

Ευχαριστώ
Νικόλας-Κύπρος
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tώρα, είτε είναι, είτε δεν είναι η εποχή κατα την γνώμη μας, το πουλάκι έχει μπεί σε αναπαραγωγικό κύκλο. Αρα για το ίδιο φαίνεται οτι είναι μια χαρά εποχή. Φυσικά άμεσο ρόλο έπαιξαν οι συνθήκες στον χώρο του. Αφου τα αυγουλάκια είναι άσπορα φυσικά , πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία "απεμπλοκής" απο την τρέχουσα κατάσταση.
-Αφήνεις μέσα στην φωλιά πάντα, μόνον ένα αυγό, αφαιρώντας κάθε πρωί το δεύτερο. Οταν τελειώσει την παραγωγή αυγών την αφήνεις να κάτσει για μερικές μέρες (όχι πάνω απο 3-4) και μετά αφαιρείς και αυτό το ένα. Η συνέχεια είναι απλή. Ράβεις μια τσόχα στην φωλιά (θα βρείς έτοιμες στο εμπόριο), δίνεις κλωστές και τραβάς το χώρισμα ώστε η επόμενη γέννα που θα ακολουθήσει να έχει αποτέλεσμα. Αν δεν θέλεις συνέχεια κρατάς τα πουλιά μακρυά και αλλάζεις τις φωτιστικές συνθήκες στο χώρο.
 
Back
Top