Αναπαραγωγή Κανάρα κάνει αυγά χωρίς αρσενικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eμμα!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eμμα!

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
87
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Η κανάρα μου χτες εκανε το πρώτο της αυγο αλλα αρσενικός δεν υπάρχει παιδιά! Μόνη της το εκανε και τωρα κάθεται όλη την ώρα πάνω του.. Τι να κάνω τωρα; Να την αφησω να φροντίζει το αυγο της μέχρι να περάσει η περίοδος αναπαραγωγής; Αμα της το πάρω πολύ φοβάμαι οτι θα κάνει κι' άλλο. Θα ήθελα να της πήγαινα κατευθείαν εναν αρσενικό αλλα θέλει την διαδικασία του το πράγμα. Να τους έχω χωριστά, να δω αν είναι υγειής και να συνηθίσει το περιβάλλον ωστε να μπορεί να λειτουργήσει, μέχρι τοτε θα έχει τελείωσει η αναπαραγωγική περίοδος. Λέτε να της μείνει τραύμα που δεν θα βγει πουλάκι απο το αυγό της; Ευχαριστώ πολύ! (Επειδή σε προηγούμενο θεμα είχα απορία για το φύλο του καναρινιού μου, τωρα σιγουρεύτικα. Δικιο είχατε.)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Themis
θα κανει κι αλλο αυγο μεχρι 4 και αστην 1 εβδομαδα να τα κλωσσησει, εν τω μεταξυ βρες αρσενικο κα ιετοιμασε το και θα κανεις την δουλεια σου οπως πρεπεικαι ναι οι καναρες εινα ικοτες, οταν ερθει η ωρα θα κανουν το αυγο
 
κανε ότι λεει ο αστραπογιαννος αστην νια βδομάδα και μετα παρτης το αυγο.
βαλτης νημα και φωλια μαζι με αρσενικο και περιμενε να γινουν ολα οπως πρεπει
 
Δεν εχω τη δυνατότητα τωρα για αρσενικο... Αρχες καλοκαιριού θα αρχίσω να ψάχνω.. Δεν γινεται την επόμενη αναπαραγωγικη περιοδο; Θα μελαγχολήσει αν περασει ετσι αυτος ο χρονος;
 
οχι δεν θα μελαγχολήσει τίποτα δεν θα πάθει
γιατί δέν έχεις δυνατοτητα για αρσενικό;
 
Εμμα στο προφίλ σου λες ότι το καναρίνι όλο κοιμάτε ακόμα αυτό γίνετε;
 
Γιατι παιρνω τα καναρινια μου απο εναν θείο μου εκτρωφέα στην Κω. Τωρα ο θείος τα εχει όλα ζευγάρια και γεννάνε. Πηγα πριν 3 βδομάδες και πηρα ενα μωρο θυληκό πάλι, επειδη δεν μπορούσε να χωρήσει τα ζευγάρια. Αρσενικο μου ειπε θα εχει το καλοκαίρι πια! Απο δω δεν ξερω κανένα εκτρωφέα. Στα pet shop αλλα ρωτάω και άλλα απαντάνε. Τα έχω στο δωμάτιο μου και δεν εχω χώρο προς το παρον να πάρω και τρίτο και μάλιστα να μου γεννησουν κι' όλας! Οχι οτι δεν θελω! Θέλω πάρα πολύ απλά πρεπει να ετοιμαστω, να παρω και ενα μεγαλύτερο κλουβι, να φτιάξω και ενα ράφι να χωράνε. Δηλαδη πρέπει οπωσδήποτε τωρα; Μεγάλωσε γρηγορα το μικρό μου...
 
Αυτο γινόταν στο καινουργιο καναρινάκι που ειναι 3,5 μηνών. Οχι τωρα δεν κοιμαται συνεχεια. Δεν ξερω τι είχε. Το ζέστανα σε μια λάμπα του εδωσα βιταμίνες με σταγονομετρο γιατι δεν επινε νερο, του εφτιαχνα αυγουλάκια φρέσκα γενικα προσεχα τη διατροφη του και το παρατηρουσα συνεχεια. Τωρα ειναι πολύ καλύτερα. Ευτυχώς!
 
Μπράβο Έμμα συγχαρητήρια για τον τρόπο που σκέφτεσαι. Χαίρομαι ειληκρινά που αναλογίζεσαι το που θα βάλεις τα πουλιά και δείχνεις τέτοια ωριμότητα. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται μόνο την αναπαραγωγή και όχι τις μετέπειτα συνθήκες για τα πουλιά που θα βγουν. Αυτό το λάθος το έχω κάνει και ο ίδιος μου στο παρελθόν και το μετάνιωσα γιατί δεν είχα την ωριμότητα να σταματήσω όταν έπρεπε. Όσο για την κανάρα σου άστην καμιά εβδομάδα να κλωσσήσει (να συνηθίζει κιόλας 🙂. Και μη φοβάσαι δεν πρόκειται να το πάρει βαριά που δεν θα βγει πουλάκι. Σε 1-2 μέρες θα το έχει ξεχάσει κιόλας και θα συνεχίζει κανονικά. Πάντως γνώμη μου είναι μετά να τις πάρεις τη φωλιά και τα υλικά για να μην ξαναμπει στη διαδικασία αυτή (δεν υπάρχει λόγος άλλωστε). Ελπίζω του χρόνου να σε βοηθήσουν οι συνθήκες και να φτιάξεις ένα πετυχημένο ζευγάρι.
 
Εμμα τα παιδια απαντησαν στην ερωτηση σου με απολυτη σαφηνεια θα συμφωνησω απολυτα με τον Βασιλη για το οτι οι περισσοτεροι βιαζομαστε να παρουμε πουλακια και εχεις και απο εμενα ενα μεγαλο και περιποιημενο... ΜΠΡΑΒΟ μονο και μονο για την σκεψη που εκανες για το χωρο κτλ!
 
Ευχαριστώ παρα πολύ Βασίλη και Θέμη για τις συμβουλές σας και για όλα!
 
Παιδια σήμερα γύρισα σπίτι το μεσημέρι και η κανάρα το είχε σπάσει το αυγο. Γιατι;
 
γεια σου Εμμα
δεν ξερω αν το καταλαβαινουν τοσο γρηγορα αλλα μαλλον επειδη καταλαβε οτι ειναι κλουβιο!
 
και τοτε γιατι καθεται ακόμα πάνω του και το κλωσσάει; σπασμένο ειναι φυσικα. Να της το πάρω;
 
Οκ θα το παρω αμέσως μολις πάω σπίτι. Αμα το αφήσω όμως, τι θα πάθει; Εκείνη το έσπασε. Να ξέρω και τις επιπτώσεις δηλαδη για καθε περίπτωση.
 
Έμμα κατάλαβες ότι σε πειράζω! Γιατί βλέπω μου έριξες...

Μπορεί όμως και να κάνει αυγά και με αρσενικό! αλήθεια σου λέω!

Σ' ευχαριστώ πάντως καλή μέρα
 
Μελαχρινή είμαι. Μελανούρι για να καταλάβεις. Εγώ φταίω που τα παίρνω στα σοβαρα..
 
Back
Top