Αναπαραγωγή Κανάρα κίτρινη με φλώρο ή με καρδερίνα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης salex
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

salex

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2007
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
Είναι μέσα Σεπτέμβρη και σκέφτομαι να βάλω μπροστά για το πρώτο μου ζευγάρι και θα ήθελα την πολύτιμη καθοδήγηση σας.

Σκέφτομαι να πάρω ή ένα Φλώρο ή μια Καρδερίνα και να τα κάνω ζευγάρι με Κανάρα Κίτρινη. Δεν σας το κρύβω πως οι γνώμες από κάποια pet shops με έχουν απογοητεύσει κάπως, αφού μου είπαν ότι το ταίριασμα των παραπάνω πουλιών δεν παίζει… και δεν πρόκειται ποτέ ο αρσενικός να βατέψει την κανάρα. 😱

Ποια η γνώμη σας για τους παραπάνω συνδυασμούς; Να το προσπαθήσω; Και εάν ναι…. Να τα βάλω στο ίδιο κλουβί εξ αρχής ή καλύτερα χώρια και δίπλα δίπλα μέχρι να φιλιώσουν;

Ευχαριστώ,
salex
 
Αρχικα να σε καλωσορισω... Το μονο που μπορω να σου (δωσω) πω ειναι 2 συμβουλες.
1.. Καλα θα κανεις να μην συμβουλευεσε τους διαφορους μαγαζατορες... (οι πιο πολυ.. Ειναι ασχετοι.. Πουλια πουλανε).
2... Το ζευγαρωμα και μαλιστα διαφορετικων ειδων.. Δεν ειναι τοσο απλη υποθεση. Γενικα ειναι μια διαδικασια που απαιτει υπομονη.. (πολυ) και καλη προετοιμασια των πουλιων.Αν διαβασεις προσεκτικα τις σχετικες ενοτητες.. Θα βοηθηθεις παρα πολυ.
 
Προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις Καρδερίνα Χ Κανάρα. Πιο ενδιαφέροντα υβρίδια από άποψη εμφάνισης, τραγουδιού, και συμπεριφοράς.

Αυτός που σου είπε ότι δεν παίζει ο παραπάνω συνδυασμός, φυσικά λέει μπούρδες, και μην τον ξανά συμβουλευτείς..

Τώρα, βέβαια, μερικές καρδερίνες δυσκολεύονται να ταιριάξουν με ανοιχτόχρωμες καναρες, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Με υπομονή και καλή προετοιμασία έχεις πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Έχω βγάλει καρδερινοκαναρα από κανάρες όλων των χρωμάτων (και άσπρες).
 
Υπάρχει περίπτωση γιάννη με ασπρη κανάρα να βγει μουλος που να έχει στα χρώματα του το άσπρο;Έχω την εντύπωση πως όχι αλλά δεν ξέρω τι γίνεται στην περίπτωση που βάλεις ασπρο αρσενικό με θυλικό γαρδέλι;Εκεί παίζει αυτή η πιθανότητα;Έχεις κάνα παράδειγμα να μας πεις;
 
Δεν χρειάζεται να είναι άσπρη η καναρα για να έχει άσπρο το καρδερινοκαναρο. Πολύ συχνά τα καρδερινοκάναρα έχουν άσπρο χρώμα στην κοιλιά τους.

Φυσικά αν η κανάρα είναι άσπρη ή και άσπρη τότε μπορεί να εμφανιστεί άσπρο και στο λαιμό και στα φτερά.

Φέτος έβγαλα ένα καρδερινοκάναρο με άσπρο στη βάση του κεφαλιού στο πίσω μέρος από μοζάικ κανάρα.

Αν τώρα κάποιος χρησιμοποιήσει άσπρο αρσενικό καναρίνι έχω την εντύπωση (δεν έχω προσωπική εμπειρία) ότι επειδή τα υβρίδια τείνουν να πάρουν τα χρώματα του πατέρα, τότε το άσπρο ίσως εμφανιστεί περισσότερο

Γενικά τα ανοιχτόχρωμα υβρίδια αυτού του σπανίζουν…
 
Σας ευχαριστώ για την οδηγίες σας. Έριξα μια ματιά σε σχετικά Topics αλλά οι απόψεις διίστανται. Ποια η γνωμη σας να τα βαλω εξ αρχης στο ίδιο κλουβι, η να τα έχω σε διπλανά;*

Μήπως με τα πρώτα κρύα του Φθινοπόρου είναι καλύτερα να το αφήσω για λίγο αργότερα (κατα τον Γενναρη σαν να λέμε);

*(Συν τις αλλοις, έχω και την γυναικα μου που "τσιροκοπάει" με τα κλουβιά στην βεράντα... Ρε παιδιά Μπας και την θελει κανεις; Την χαρίζω, δώρο το Manual, ενα βαζάκι γλυκό καρύδι απ τη θεια στο χωριό, και ενα σουπάκι για τα πούπουλα :D)
 
Φίλε salex πρέπει να σου πω εξ αρχής ότι κάθε ζευγάρωμα είναι δύσκολο και ειδικά αυτό μεταξύ δύο διαφορετικών ειδών και μάλιστα ενός άγριου(καρδερίνα φλώρη) με ένα ήμερο(καναρίνι). Η διαστάυρωση ενός καναρινιού χρώματος κίτρινου με ένα άγριο καρδερίνα δεν είναι εύκολη αλλά και όχι ακατόρθωτη. Τα πουλιά πρέπει να γνωριστούν πολύ καλάκαι πάνω απόλα να έχουν ησυχία. Το δύσκολό είναι να πάει η καρδερίνα με την κανάρα. Η γνώμη μου είναι η καρδερίνα να είναι φετινή γιαβρί για να είναι πιο ήρεμο. Τα χρώματα που παίρνει κάθε πουλί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και την κληρονομηκότητα. Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρον να προσπαθήσεις.Αξίζει τον κόπο.
 
Φιλε Isidoros
Θα ηθελα να ρωτησω και γω αν ισχυουν τα ιδια και με τις θηλυκες καρδερινες, δηλ αν βαλω απο τωρα μαζι θηλυκη καρδερινα (γιαβρι) και αρσενικο καναρινη φετινο υπαρχη περιπτωση να τα βρουν μεταξυ τους μεχρι το επομενο καλοκαιρι;
Φιλικα Γιαννης
 
Φίλε green το να ζευγαρώσεις ένα άγριο θηλυκό με ένα ήμερο αρσενικό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και αυτό γιατί το θηλυκό δεν πάει με το αρσενικό. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Τα πουλιά που μπαίνουν μαζί στην ζευγαρώστρα με χώρισμα ή χωρίς δεν σημαίνει ότι θα ζευγαρώσουν. Θα συνηθίσει το ένα το άλλο δεν θα μαλώνουν αλλά για ζευγάρωμα λίγο δύσκολα.Βλέπεις στην φύση οι θηλυκές διαλέγουν το ταίρι τους.
 
Αυτό το θέματα σηκώνει συζήτηση και υπάρχουν πολλές απόψεις. Κατά την άποψη μου, το βασικό είναι τα πουλιά να είναι άνετα και να μην στρεσάρονται. Δεν είναι λάθος να τα βάλεις από τώρα μαζί η αργότερα. Είναι λάθος να τα έχεις μαζί όταν κάποιο είναι πολύ επιθετικό προς το άλλο. Φυσικά είναι σημαντικό τα πουλιά να βλέπονται όσο πλησιάζει η αναπαραγωγική περίοδος.

Το πρόβλημα με το να έχεις τα πουλιά μαζί όταν πλησιάζει η αναπαραγωγική περίοδος είναι στα θέματα διατροφής. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει από την δική μου τακτική και μπορεί να μην ισχύει για κάποιον άλλον.

Όπως είναι γνωστό οι καρδερίνες (και ειδικά οι αιχμαλωτισμένες ) αργούν να έρθουν σε κατάσταση αναπαραγωγής σε σχέση με τα καναρίνια. Για αυτό τον λόγο προσπαθώ να επιταχύνω τις καρδερίνες και να επιβραδύνω τις κανάρες ακλουθώντας διαφορετικές διατροφικές συνταγές για το κάθε πουλί αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να πυρώσουν, και τα δυο, όσο πιο κοντά γίνεται, αποφεύγοντας πολλές άσκοπες γέννες από τις κανάρες.

Το παραπάνω δεν είναι δυνατόν όταν τα πουλιά κινούνται στο ίδιο χώρο κα μοιράζονται την ίδια τροφή. Συνεπώς δεν κρατάω τα πουλιά εντελώς μαζί αλλά τα έχω σε ζευγαρωστρα χωρισμένα, (βλέποντας το ένα το άλλο).

Όλο τον υπόλοιπο χρόνο όλα τα είδη που συντηρώ (εκτός από επιλεγμένους τραγουδιστές) ζουν μαζί σε μεγάλη υπαίθρια κλούβα.

Να σημειώσω ότι σε πολλά θέματα δεν υπάρχει απόλυτα σωστός και λάθος τρόπος. Αυτό είναι σχετικό ανάλογα με τον πως βολεύει τον καθένα μας. Το βασικό είναι να παρέχουμε στους φτερωτούς μας φίλους όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και να αναπαράγουμε με βάση την ποιότητα και όχι την ποσότητα.
 
Αν και πιο δύσκολος συνδυασμός, φυσικά και υπάρχει περίπτωση. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσεις δυνατό φλύαρο & βροντόφωνο αρσενικό καναρίνι.

Οι θηλυκές καρδερίνες δεν γουστάρουν ξενέρωτους αλλά βαρβάτους τύπους. :)


Βέβαια αν υπάρχει αρσενική καρδερίνα στο χώρο τα πράγματα δυσκολεύουν…
 
Ζευγαρωμα Καναρας με καρδερινα μπορει να επιτευχθει σε ζευγαρωστρα καναρινιων;
 
Τα πουλια(καρδερινα με καναρινι) τα βαζουμε απο τωρα μαζι να βλεπονται με χωρισμα η τον Ιανουαριο οπως με τα καναρινια;
 
Υπαρχει και ενας αλλος τροπος! Εγω το εκανα περσι και φετος θα το δοκιμασω. εβαλα περσι σε μια καναρα ασπρη και μου μεγαλωσε 2 καρδερινακια, το ενα που βγηκε αρσενικο το αφησα απο περσι μεχρη πριν ενα μηνα στο ιδιο κλουβι με την ασπρη καναρα που το μεγαλωσε και με μια κιτρινη. εχω ζευγαρωσει την κιτρινη και την ασπρη με καναρια, στην κιτρινη που ζευγαρωσε πρωτη οταν κλωσαγε τησ εβγαλα το καναρω και τησ πεταξα την καρδερινα, η καρδερινα τωρα που ειναι πυρωμενει ταιζει την καναρα κανονικα, και το μικρο καναρινακι που ειναι τωρα 6 ημερων, της αφησα ενα καναρινακι μικρο γιατι αταν βγει απο την φωλια να ειναι 1 και να μην τρομαζει η καρδερινα, και να ζευγαρωσει με την καναρα. μωλις ζευγαρωσει με την κιτρινη στο 4 αυγο, βγαγω την καρδερινα την αφηνω 5 μερες μονη της και την βαζω με την ασπρη. το εχω ξανακανει και πιανει το κολπο! απο φετος εχω πει σε ενα φιλο που κανει εισαγωγη σε καναρια να που φερει 3 καναρες σατινε με κοκκινα ματια, οι οποιες εγκλωβιζουν το ασπρο χρωμα για ασπρα καρδερινοκαναρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
Back
Top