Αναπαραγωγή Κανάρα και δύο αρσενικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giorgos80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giorgos80

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαρ 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω μια καναρα τιμπραντο και την έχω βάλει με ένα αρσενικό, ερώτηση για δεύτερη γέννα να αφήσω τον ίδιο η να βάλω άλλον αρσενικό που έχω; Ρωτάω αν γίνεται μετά να μπορούν να ζευγαρώσουν τα παιδιά τους.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ έχω ακόμη μια καναρα αλλά δεν ξέρω αν είναι τιμπραντο, μου την έδωσε ένας γείτονας γιατί το είχε πάρει για αρσενικό και τελικά βγήκε θηλυκό. Τα άλλα τρία που έχω ένα θηλυκό και δύο αρσενικά είναι τιμπραντο από εκτροφείς. Απλός αν βγάλω πουλιά και από την άλλη δεν θέλω να χαλάσω τη ράτσα.
 
Πολύ καλά κάνεις, καλύτερα να ψάξεις για ένα 2ο θηλυκό Timbrado.
...κι αν δεν βρεις, τότε απλά θα κρατήσεις ένα θηλυκό Τιμπράντο από τη γέννα του ζευγαριού σου και του χρόνου τη ζευγαρώνεις με τον άλλο αρσενικό.
Τη δεδομένη στιγμή είναι σχετικά παρακινδυνευμένο να ψάξεις για κανάρα, διότι είναι αυξημένη η πιθανότητα να σου δώσουν κάποιο πουλάκι που δεν έχει ανταποκριθεί σωστά σε ζευγάρωμα* και επίσης είναι απαραίτητο να κρατήσεις στο νεοεισαχθέν πουλί καραντίνα για 40 ημέρες (στο οποίο διάστημα θα κάνεις και την αντίστοιχη διατροφική προετοιμασία), οπότε θα ξεκινήσεις μέσα Μαΐου την αναπαραγωγή.
*βέβαια μπορεί κάποιου να του έχει μείνει κάποιο θηλυκό αζευγάρωτο
 
@ianos αυτό σκέφτηκα και εγώ, από τα νέα πουλιά που θα βγάλω να κρατήσω μια θηλυκιά για να ζευγαρωσω του χρόνου το άλλο αρσενικό το οποίο είναι καλό πουλι από καλό εκτροφέα!
 
Back
Top