Αναπαραγωγή Κανάρα κρύβει τα αυγά κάτω από το βαμβάκι στη φωλιά

Billis Pap

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2014
Μηνύματα
53
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας,έχω ενα περσινό ζευγαρι φλωρος-καναρα που πέρσι μου έδωσαν εναν αρσενικό φλωροκαναρο.φέτος μου έκανε 4 αυγά αλλά παρατήρησα οτι τα κρύβει κάτω απ'το βαμβάκι στην φωλιά. Θέλω να ρωτησω αν θα επιρρεασει στην εκολαψη των νεοσσών π.χ σκάσουν τα μικρά απ'το βαμβάκι;
 
Ναι,θα τα επηρρεασει αρνητικα. Το σωμα της μητερας πρεπει να ειναι σε αμεση επαφη με το αυγο, για να το ζεσταινει καταλληλως και να μπορει να το γυρισει. Κατω απο τα μπαμπακια δεν θα μπορει να κανει τιποτα απο τα δυο. Ποσο καλυμμενα τα εχει;
 
Πιστευω πως ναι. Ή βαλε ελαχιστο βαμβακι, πιεσε το λιγο με μια λεμονοκουπα για να παρει σωστο σχημα και βαλε απο πανω τα αυγα.
@misalouris Δειτε το.
 
Πιστευω πως ναι. Ή βαλε ελαχιστο βαμβακι, πιεσε το λιγο με μια λεμονοκουπα για να παρει σωστο σχημα και βαλε απο πανω τα αυγα.
@misalouris Δειτε το.
Αν πέρασε ένα εικοσιτετράωρο με σκεπασμένα τ' αυγά χωρίς να τα γυρίσει... Πάμε γι' άλλα.
 
Μπορεί δεν ξέρω, σήμερα είναι η πεμπτη μέρα απτό τελευταιο αυγο.
Επειδή κανείς δεν ξέρει... Ξεθάβεις τα αυγά και τ' αφήνεις στο πάνω μέρος του υλικού που έφτιαξε η κανάρα φωλιά. Επιπρόσθετα μαζεύεις όσο υλικό υπάρχει ξεχασμένο μέσα στο κλουβί.
Ίσως αν το είχες κάνει μέρες πριν να μην έθαβε τα αυγά μ΄αυτό.
 
Όταν έκανε και το τρίτο αυγό τα είχε κανονικά,υλικό έξτρα στην ζευγαρωστρα δεν υπηρχε. Προχθες που έβαλα φαι είδα μονο ενα, τοτε ανακάλυψα οτι τα υπολοιπα ηταν θαμμένα κ είχε κανει κ τέταρτο. Πριν λίγο εκανα ωοσκοπηση κ το ενα φαίνεται να έχει σπόρο. Το σημάδεψαν,έβγαλα το πολύ βαμβακι κ τα ξαναβαλα στη φωλιά. Θα τα ξανάδω σε 2-3 μέρες. Επειδή αυτά τα ζευγάρωμα τα είναι δύσκολο προσπαθώ να μην ενοχλω καθόλου τα πουλιά παρα μονο για φαι.
 
Όταν έκανε και το τρίτο αυγό τα είχε κανονικά,υλικό έξτρα στην ζευγαρωστρα δεν υπηρχε. Προχθες που έβαλα φαι είδα μονο ενα, τοτε ανακάλυψα οτι τα υπολοιπα ηταν θαμμένα κ είχε κανει κ τέταρτο. Πριν λίγο εκανα ωοσκοπηση κ το ενα φαίνεται να έχει σπόρο. Το σημάδεψαν,έβγαλα το πολύ βαμβακι κ τα ξαναβαλα στη φωλιά. Θα τα ξανάδω σε 2-3 μέρες. Επειδή αυτά τα ζευγάρωμα τα είναι δύσκολο προσπαθώ να μην ενοχλω καθόλου τα πουλιά παρα μονο για και.
Καλά αποτελέσματα... ελπίζω θετικά και όμορφα.
 
Τελικά μονο ενα απ'τα 4 αυγά είχε σπόρο. Ελπίζω να βγει, στα γεννητουρια θα ανεβασω φωτο να δείτε τι με βοηθησατε να σωσω.

Μέχρι τοτε, να μερικές φωτο απ'το άλλο μου ζευγαρι. Το μικρο είναι περιπου 3 εβδομάδων.
 

Συνημμένα

  • IMG_20150530_135614.webp
    IMG_20150530_135614.webp
    6,4 KB · Προβολές: 92
  • IMG_20150530_135558.webp
    IMG_20150530_135558.webp
    5 KB · Προβολές: 84
Back
Top