Αναπαραγωγή Κανάρα με Ουργανέλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petran
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Petran

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2006
Μηνύματα
109
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας,
έχω κάποιο πρόβλημα με ένα ζευγάρι κανάρας και αρσενικού Ουργανελιού.
Τα έχω μαζί εδώ και αρκετό καιρό, κάνανε μια γέννα όπου όλα ήταν άσπορα. Τώρα ξαναζευγάρωσαν, κάνανε φωλιά και η θηλυκιά εχθές γέννησε και το 5ο και τελευταίο αυγό. Το περίεργο είναι ότι εχθές το πρωϊ ήταν 5 τα αυγά και όταν επέστρεψα το ένα ήταν πεσμένο κάτω και σπασμένο, σήμερα πάλι το ίδιο το πρωϊ ήταν 4 και όταν επέστρεψα μείνανε 3.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει την ζημιά το Ουργανέλι επιδή είναι άγριο; Κανονικά τα χωρίζουμε μετά την γέννα των αυγών όταν πρόκειται για διασταύρωση;

Εγώ καλού κακού το έβγαλα σήμερα το Ουργανέλι από το κλουβί και άφησα την θηλυκιά να κλωσσήσει με την ησυχία της.

Εσείς τι λέτε πια είναι η γνώμη σας;
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Το πιο πιθανό είναι να φταίει ο αρσενικός. Καλά έκανες και τον έβγαλες αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το ιδανικό είναι να έχουμε τα πουλιά σε ζευγαρώστρα με χώρισμα οπότε απλά να τα χωρίζουμε και να εξακολουθούν να βλέπουν το ένα το άλλο.
 
πολυ καλα εκανες και το χωρισες ιδιαιτερα οταν ζευγαρωνουμε καναρα με καποιο αλλο ειδος βαζουμε πλαστικα αυγα και οταν ερθει η μερα να τα βαλουμε παλι ολα μαζι αποσυρουμε το αρσενικο μεχρι να απογαλακτιστουν τα μικρα. Καλη επιτυχια!
 
Δεν τα έχω σε ζευγαρώστρα, αλλά το κλουβί που τα έχω είναι άνετο. Επίσης χρησιμοποίησα ψεύτικα αυγά, την Δευτέρα ήταν η μέρα που τα έβαλα όλα μαζί πάλι στη φωλιά και από κει και πέρα άρχισα να τα βρίσκω πεσμένα.
Θα δείξει σήμερα παρά την απουσία του αρσενικού αν θα ξαναβρω κι άλλα πεσμένα αυγά. Μακάρι να μην συμβεί τίποτα.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.
 
Μερικές φορές αν η φωλιά δεν έχει βάθος, μπορεί η θηλυκιά να "πάρει" από κάτω της κάποιο αυγό καταλάθος. Ειδικά αν σηκωθεί από τη φωλιά απότομα.
 
Μπορεί να συμβαίνει κι αυτό γιατί παρ' όλο που την χώρισα από τον αρσενικό εχθές έσπασε κι άλλο αυγό. Άρα κάτι κάνει αυτή. Τώρα έχουν μείνει 2, τι να πω μακάρι να έχει αίσιο τέλος αυτή η γέννα.
Η θηλυκιά αυτή είναι πρωτάρα για φέτος, και είναι και περίεργη. Στην πρώτη γέννα γέννησε χωρίς να βάλει νήμα στη φωλιά και παρ' όλο που κράτησε τα αυγά της καιρό μετά προς το τέλος άρχισε να τα σπάει πάλι με αποτέλεσμα να μην βγάλει κανένα μικρό. Τώρα πάλι κάνει αυτά. Γενικά είναι ακατάστατη θηλυκιά... Αν συνεχίσει να κάνει τα ίδια και δεν έχω επιτυχημένες γέννες θα την χαρίσω μάλλον στην αδερφό μου.
 
Back
Top