Ασθένειες Κανάρα με δύσπνοια και αναπνοη με συριγμούς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης d_mous
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

d_mous

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2008
Μηνύματα
59
Πόλη
Βόλος
Γεια σε ολους!
Θα ηθελα την βοήθεια σας καθ οτι νεος στο χομπι ( στην τρελα καλυτερα) !
Η κανάρα μου απο τοτε που την πηρα ειχε δύσπνοια και αναπνοη με συριγμούς. Θα μου πητε γιατι την πήρα δε την έβλαπα; Το λυπηθηκα οπως το ειδα και το πηρα να του προσφερω κατι καλυτερο!
Μετα την θεραπεια που αναφερω παρακάτω τα συπτωματα παραμενουν. Το πορισμα του κτηνιατρου μετα την θεραπεια που αναφερω ηταν '' Πιθανον να ειναι κατι μονιμο! ''

Η ερωτησεις μου ειναι η εξης :
1) Μπορει η καναρα να έχει κάποια άλλη ασθενεια ή ειναι άσθμα;
2) Αν ειχε καποια ασθενεια ή ακαρεα θα μπορουσε να ζησει για τοσο διαστημα χωρις καποια αξιολογη αλλαγη στην συμπεριφορα της;
3) Σημερα εκανε το πρωτο της αυγο(για φετος, δεν εχει ζευγαρωσει) να βαλω τον αρσενικο ή υαπρχει κυνδινος να κολησει και αυτος;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων! 🙂

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): Δυσπνοια οχι συνεχομενη ( με την προσπαθεια της να αναπνευση κουνιετε λιγο) και την στιγμη που εχει δυσπνοια αν την στρεσαρω ακουγονται συριγμοι!
Μερικες φορες και στο υπνο της ακουγονται συριγμοι για μικρη διαρκεια.


Ηλικία Πουλιού: 1,5 Ετων
Φύλο: Θυλικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): Μικτός
Θερμοκρασία Χώρου: 22 εσ. 22-35 εξ.
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 04/2008
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 04/2008
Διατροφή: Σπορους Premium, στικ, αυγοτροφη, grid καθημερινα
Αυγο, μηλο 1 φορα / 2 εβδομαδες
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: Κανονικα
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): Δύσπνοια, μερικες φορες με συριγμους.
Κινητικότητα: Μετρια προς καλη
Τρέφεται Κανονικά: Ναι
Προηγηθείσα Θεραπεία: Aviomycine, Acarine της Tfarm και αντιβιωση κτηνιατρου.
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι): Ναι
Παρατηρήσεις: Η θεραπεια είχε κρατησει για 1 μηνα κατοπιν 1 μηνα χωρις θεραπεια και 1 μηνα ξανα θεραπεια κτηνιατρου. Η θεραπεια εγινε κατα την απόκτηση του πουλιου.
 
Δεν θελω να σταθω στο λαθος της αποκτησης της απλα το αναφερω, οπως επισης και το στικ στη διατροφη, αστο στην ακρη. Μονο σπορακια πλεον και ελεγξε την μηπως εχει παχυνει πολυ γιατι θα παιξει ρολο παρακατω. Η αντιβιωση κτηνιατρου ποια ηταν; και ποιο διαστημα της εκανες την τελευταια χρονικα θεραπεια; η θεραπεια του γιατρου τι αφορουσε; ποιο το αποτελεσμα της διαγνωσης; ολοι εχουμε κατι στο μυαλο μας αλλα δωσε μας κι αλλα στοιχεια αν και μετα την ιατρικη γνωματευση ισως να μη μας πεφτει λογος αλλα εστω και ενημερωτικα πες μας αυτα που σου ζηταω αν εχεις την καλοσυνη.
ΥΓ αυτο με τον μεικτο χωρο εκτροφης που λες ενδεχεται να ειναι ενας λογος που συνεχιζει να υπαρχει το προβλημα.
 
Φιλε Γιωργο
Την αντιβιωση που μου εδεινε ο κτηνιατρος δεν την ξερω ποια ηταν. Ηταν καποια καινουρια πολυ καλη μου ειπε. Μου εδεινε σε συριγγα απο το κτηνιατριο 10 ml και έβαζα καθε μερα 1 σταγωνα στην ποτηστρα (τουτεστιν 10 ημερες). Μετα τις 10 ημερες και αφου επεμεναν τα συπτωματα μου ξαναεδωσε για αλλες 10 ημερες συνολο 20 ημερες). Τελικος μου ειπε μπορει να ειναι κατι μονιμο. Το κακο ειναι οτι στο Βολο δεν υπαρχει πτηνιατρος και ο γιατρος αν και καλος πηγενε ψαχνοντας!☹Πορισμα της εξετασεις κανενα!
Η Καναρα δεν ειναι παχια. Για τον χωρο εκτροφης που αναφερω ειναι οτι την βγαζω έξω το καλοκαιρι (2-3 φορες την εβδομαδα).
Έχεις κατι στο μυαλο σου για το τι μπορει να ειναι;
 

Σχετικά θέματα

Back
Top