Αναπαραγωγή Κανάρα με νεοσσούς χρειάζεται μπάνιο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλησπέρα και καλή πρωτομαγιά! Παρατηρώ, σήμερα, την κανάρα, είναι η 2η φορά που κάνει μπάνιο με το ποτηράκι του νερού τους. Έχει νεοσσούς από 3-6 ημερών. Την πρώτη φορά, που βραχηκε, μετά από λίγο βραχηκε και ο αρσενικός αλλά παρόλα αυτα μπήκε στη φωλια.Ισχυει ότι με το μπάνιο, έστω κι αυτό, κατεβάζει τη θερμοκρασία? Να ανησυχώ? Η είναι φυσιολογικό?
 
@CHRISV δεν έγινε και τελείως μούσκεμα, Εγινε τοσο μούσκεμα οσο γίνεται ένα πουλάκι με την ποτίστρα . Η αλήθεια είναι ότι μπήκε μετά από 10-15 λεπτά, περίπου, αφού, σχεδόν, στεγνωσε. Πέρυσι δε μου το έκανε αυτό σε τόση μικρή ηλικία των νεοσσων. Απλα δεν κατακξαβαινω τον λόγο... Είναι σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι κουζίνας) , προστατευμενα με τέντα, εντελως, κατεβασμένη και σκεπασμένα με σεντόνια γύρω γύρω για προστασία από ρεύματα.
 
Εντάξει απλά ξέχασα να πω ότι παίζει ρόλο και η υγρασία.
 
@CHRISV επειδή δεν το κατάλαβα για την υγρασία .Θετικό η αρνητικό ρόλο? Από άρθρα που έχω διαβάσει το μπανακι μπαίνει όταν οι νεοσσοί γίνουν 5-6 ημερών, αν θυμάμαι. Αν πάντως δε θεωρείται μπάνιο, το βρέξιμο τηςμε την ποτίστρα, μη σας παιδεύω άλλο. Εδώ που τα λέμε, η κανάρα ξέρει καλύτερα από εμένα τι πρέπει να κάνει!
 
Σε γενικές γραμμές αποφεύγεται η υγρασία μέσα στη φωλιά διότι είναι ένας παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, ειδικά με τη ζέστη που επικρατεί στο εσωτερικό της. Τώρα αν έχει πολλή ζέστη, το νερό δροσίζει την κανάρα.
Συμπερασματικά θα σου έλεγα να αποφύγεις τη μπανιέρα για λίγες ημέρες ακόμη
 
Back
Top