Ασθένειες Κανάρα με πύον στο μάτι

Marielena

PB New Member
Πόλη
Χολαργός
Καλησπερα σε ολους,
Σημερα παρατηρησα οτι η καναρα μου εχει βγαλει ενα εξογκωμα κατω απο το ματι της. Μου φαινεται οτι ειναι πυον γιατι βλεπω κατι σαν δακρυ να βγαινει απο το ματι της. Δεν ξερω ποσο καιρο το εχει.
Τι να κανω, να της το βγαλω με μια καρφιτσα (και αν ναι με τι να το απολυμανω;), η να της δωσω καποιο φαρμακο; Αφου το βγαλω, θα πρεπει να της δωσω καποιο φαρμακο μετα;
Δεν ξερω πως βγηκε αυτο το εξογκωμα, η συγκεκριμενη καναρα γεννησε τον Μαρτιο, δυστυχως εκανε πολλες φορες αυγα και απο το καλοκαιρι δεν ηταν πολυ καλα, ειχε διαρροια που της περασε και τωρα μαλλον γι'αυτο να συνεχιζει να μην εχει τα κεφια της. Την εχω σε χωριστο κλουβι.

θα μπορουσατε να μου πειτε τι να κανω. Ελπιζω στη φωτογραφια που επισυνναπτω να φαινεται καθαρα.

Ευχαριστω πολυ
Μαριελενα

Συνημμένα

• untitled.webp
    untitled.webp
    20,6 KB · Προβολές: 209
-Τη γνώμη μου θα σου πώ γιατί δεν είμαι κτηνίατρος.
Φαίνεται να είναι μια σοβαρή φλεγμονή.
Επειδή τέτοιου είδους φλεγμονές στα μάτια περνούν δύσκολα,
αν ήμουν στην θέση σου θα της έδινα το ornicure της Oropharma.
-Η εμπειρία μου απο εφαρμογή σε δυο πουλιά πολύ γνωστού και φίλου. Υπήρξε καλλητέρευση σε διάστημα 4-5 ημερών και εξαφάνηση της φλεγμονής σε 15 μέρες.
Αν βέβαια πρόκειται για του ίδιου τύπου μόλυνση.
Ρίξε κι' εσυ μια ματιά εδώ.

Ornicure Oropharma

Μακη σε ευχαριστω πολυ για την τοσο γρηγορη απαντηση.
κοιταξα το link.
Υπαρχει περιπτωση να βρω απιονισμενο η αποσταγμενο νερο για πουλια σε pet shop?
Επισης στο σχετικο link αναφερεται οτι δεν θα πρεπει να παρεχονται κιτρικο οξυ, προιοντα απο σιδηρο και γαλακτοκομικα μαζι (?). Δεν ξερω αν κατι απο αυτα περιεχεται σε καποια τροφη, υπαρχει παρολα αυτα καποια τροφη που θα πρεπει να αποφευγω;
Απ'οτι καταλαβαινω, το καλυτερο ειναι να της βγαλω και την μπανιερα για οσο καιρο της δινω το φαρμακο.
Μπορει να μην ειστε κτηνιατροι αλλα απο τον λιγο καιρο που ειμαι μελος σε αυτο το site ξερω οτι υπαρχει καπου μια απαντηση, μια λυση η μια προταση.
Σε ευχαριστω και παλι.

Μαριελενα

Θα σου πρότεινα να βράζεις μια ποσότητα νερού από βραδύς και αφού κρυώσει το πρωί να του ετοιμάζεις με αυτό το διάλυμα. Καλό θα είναι το διάστημα που θα το χορηγείς να βγάλεις το σουπιοκόκαλο (εάν έχεις) από το κλουβί και να του δίνεις μόνο σπόρους. Όχι λιχουδιές, όχι πρόσθετα. Επίσης να μη βάζεις την μπανιέρα, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χορηγείς φάρμακα μέσω του πόσιμου νερού.
Τι να κανω, να της το βγαλω με μια καρφιτσα (και αν ναι με τι να το απολυμανω;)
Σε καμία περίπτωση. :)

Ευτυχως γιατι δεν ηταν η λυση που προτιμουσα.

Δεν βρισκουμε πουθενα το φαρμακο αυτο. Ουτε χτες ουτε σημερα, δεν το ξερουν στα pet shop.
μας δωσανε ενα αλλο που δεν ξερω αν κανει, το SEPTICEC της TAFARM, αντισηπτικο και απολυμαντικο. Ειναι για τυφο, παρατυφο, παστεριδιασεις, ψευδοπανωλη, ευλογια, διφθεριτιδα, σταφυλοκοκκοι. Δεν μου φαινεται κανενα να πλησιαζει.
Μακη ξερεις ο φιλος σου που βρηκε το φαρμακο; Ελπιζω μονο να ειναι εντος Αθηνων ! Και στο ιντερνετ δεν βρηκαμε τιποτα σχετικο.

ευχαριστω
Μαριελενα

Εχω δει προιόντα αυτής της εταιρείας σε μαγαζιά επι της Μαραθώνος.
Ο φίλος είναι Πειραιώτης και του το έφερε, το φαρμακείο της γειτονιάς του
(σαν εξυπηραίτηση).

Προσωπική μου άποψη: Εγώ θα δοκίμαζα κολίριο χωρίς κορτιζόνη για μερικές μέρες όπως το tomprex (σταγόνες για τα μάτια, αντιβιοτικό χωρίς κορτιζόνη).

Σου έχει τύχει κάποια παρόμοια περίπτωση Νίκο;Είδες κάποια αποτελέσματα
με την χρήση του;Ειναι φάρμακο που απευθύνεται σε ανθρώπους ή όχι;

Ναι είναι φάρμακο για ανθρώπους και πωλείται στα φαρμακεία. Είναι φθηνό αλλά πρέπει να πεταχτεί μετά από 30 ημέρες από το άνοιγμα καθώς είναι αποστειρωμένο.
Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση και είδα βελτίωση κι υπέθεσα ότι θα ήταν απλός ερεθισμός από κάποιο βακτηρίδιο προφανώς.
Προσοχή όμως γιατί με παρόμοιο όνομα (tompadex), της ίδιας εταιρείας, κυκλοφορεί και κολλύριο που περιέχει κορτιζόνη που επίσης χορηγείται σε πουλιά αλλά πολύ προσεκτικά, με μέτρο, σε σοβαρές περιπτώσεις και μετά από σύσταση πτηνιάτρου.

Καλησπερα σε ολους, ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.
Τελικα βρεθηκε ενα φαρμακο σε ενα μαγαζι στην Σπατων εχει ζωοτροφες κυριως και αξεσουαρ ζωων, εχει σχεδον τις ιδιες ενδειξεις με το Οrnicure, ορνιθωση, μυκοπλασμα και λοιμοξεις του αναπνευστικου.

Λεγεται Tylosin της Chevita, ειναι κι αυτο σε σκονη. Ενα φακελακι διαλυεται σε 1 με 2 λιτρα νερο. Φανταζομαι οτι η ποσοτητα ειναι αναλογη με το μεγεθος του πτηνου, αυτο το φαρμακο ειναι για περιστερια. καθε μερα θελει καινουριο νερο με φαρμακο διαλυμενο γιατι μετα μυριζει και δεν το πινει. αυτο για 4 μερες, 4 μερες το σταματαμε και αλλες 4 μερες το ξαναρχιζουμε.
Το site δεν λεει και πολλα αλλα, voila.

Η καναρα ειχε μια μανια να κοβει χαρτι για να κανει φωλια και πριν ζευγαρωσει και μετα για καιρο, παρολο που την ειχα χωρισει απο το αρσενικο. Οταν της το εβγαλα αρχισε να 'πεφτει', αφου νομιζα οτι ειχε παθει καταθλιψη που της εκοψα την αγαπημενη της ασχολια. Η ελλειψη φτερων στο ματι συνεπεσε με την πτερορροια και γι'αυτο δεν μου φανηκε περιεργο που δεν ειχε φτερα στο ματι. Νομιζω οτι επαθε την μολυνση απο το χαρτι και τις εφημεριδες. Εχω βγαλει εφημεριδες και χαρτια εδω και καιρο, σε ολα τα κλουβια.

Αυτα τα συμπερασματα και οι σκεψεις μου. Ελπιζω να μην ειναι πολυ αργα και να γινει καλα με αυτο το φαρμακο.

Μαριελενα

Δες αυτό για το tylosin+
chevita49_tylosin.jpg

Συνημμένα

• chevita49_tylosin+.webp
    chevita49_tylosin+.webp
    33,3 KB · Προβολές: 84
καθε μερα θελει καινουριο νερο με φαρμακο διαλυμενο γιατι μετα μυριζει και δεν το πινει.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να χορηγείται φρέσκο διάλυμα φαρμάκου καθημερινά, εκτός αναφέρεται κάτι διαφορετικό στις οδηγίες του σκευάσματος. Όπου δεν αναφέρεται εννοείται.

Τελικα τι εγινε, ειναι ακλυτερα το πουλακι;
Εγω δυστυχως τη δικια μου θηλυκια ετσι την εχασα, αλλα τοτε δεν ηξερα το site αυτο, οπου θα μπορουσα να παρω συμβουλες.

Ειναι πιο ζωντανη αλλα ακομα εχει τη φλεγμονη. Θα συνεχισουμε την θεραπεια.

Υπάρχει και μία αλοιφή - αντιβίοση για ανθρώπους που κάνει θαύματα και ονομαζεται Fucidin. Σε μένα έχει κάνει δουλειά σε παρόμοια περίπτωση σε μία κόκκινη μωσαϊκ!

μαριαλενα μπορεις να δοκιμασεις και το bogena sivotine ειναι παρα πολυ καλο το εχω δοκιμασει το μονο προβλημα ειναι οτι ειναι αντιβιοτικο φαρμακο και θα χρειαστει να δωσεις βιταμινουχο συμπληρωμα μετα την θεραπεια και επισης αυτεσ οι μολυνσεις αν δεν προσεξεις και τελικα επιβιωσει το πτηνο μπορει να γινουν χρονιες να σαι καλα και ελπιζω να σωθει η μικρη σου φιλη:D

σε καμια περιπτωση μην προσπαθησεισ να βγαλεις το πυον θα κανεις ζημια το εχω κανει και εχασα πουλι

Back