Ασθένειες Κανάρα με ταχύπνοια

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας ς. Χθες το βράδυ στο μπαλκόνι μου βρήκα μια καναρα όλο βρεγμένη και παγωμένη. Έτρεμε. Την συνεφερα την έβαλα με σα στο σπίτι αλλά παρατήρησα εχθές και σήμερα να έχει ταχυπνοια τι να κάνω.; ΣΟΣ 🆘 απαντήστε μου
 
Καλησπέρα και σε σένα! Από αυτά που μας περιέγραψες, το πτηνό υπέστη σε σοκ και στρες με αυτό που του συνέβη.

Ορθά το μετέφερες σε εσωτερικό χώρο και καλό θα ήταν, αν είναι εφικτό, να παραμείνει εντός σπιτιού μέχρι να έλθουν οι υψηλότερες εαρινές θερμοκρασίες. Εύχομαι να συνέλθει σύντομα!
 
Ηρέμησε ναι. Εχθές πρώτα το ζέστανα με μια πετσέτα και μετά το έβαλα σε ένα κλουβακι. Μετά από λίγο έφαγε και ήπιε λίγο νεράκι. Αλλά και σήμερα του έχει μείνει λίγο η ταχυπνοια. Τι να κάνω; θα σωθεί; Είναι άρρωστο ή φταίει το στρες του;
 
Ενίσχυσε την διατροφή του με καναβούρι και βραστό αυγό και αν έχεις δώσε και πολυβιταμίνες για 2-3 μέρες.
Αν συνεχίσει και δεν βελτιωθεί ίσως χρειαστεί να δώσεις κάτι για το αναπνευστικό.
Δεν είναι απίθανο να κρύωσε μετά απο την περιπέτεια που πέρασε.
 
Θα γίνει καλά; ακόμη και αν έχει κρυώσει και ποτές;
Πιστεύω πως θα γίνει καλά, θα πρέπει να παρακολουθείς την κατάσταση της και θα καταλάβεις απο την συμπεριφορά της αν πηγαίνει καλύτερα όσο θα περνάνε οι μέρες.
Αν αρχίσει να είναι πιο ζωηρή, τρώει, πίνει, πετάει απο κλαδάκι σε κλαδάκι και το πτέρωμα της δείχνει σε καλή κατάσταση μάλλον θα είναι καλύτερα.
Αν συνεχίσει το θέμα της ταχύπνοιας το καλύτερο θα είναι να την δεί ένας πτηνίατρος για να πάρει την σωστή αγωγή και να συνέλθει.
 
Ευχαριστώ. Θα κάνω ότι χρειάζεται. Ελπίζω να συνέλθει γρήγορα! Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;


Και αν με το καλό συνέλθει έχω 4 όμορφα αγόρια θα διαλέξει καλά θα παρει
 
Παιδιά καλησπέρα. Το πουλάκι 🐦 ξεπέρασε το στρες του και σταμάτησε και η ταχυπνοια. Συνεχίζουμε μια καλή και ενισχυμενη διατροφή και όλα καλά. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.
 
Χαιρόμαστε πολύ με την καλή της πορεία! Μπράβο! Να την διατηρήσεις σε ζεστό, εσωτερικό χώρο, να συνεχίσεις τις φροντίδες που μας ανέφερες και θα ανακάμψει τελείως. 😉👍
 
Back
Top