Αναπαραγωγή Κανάρα με 5 νεοσσούς προσπαθεί να χτίσει φωλιά

Sofiachr97

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2021
Μηνύματα
124
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην ομάδα! Λοιπόν, έχω ένα ζευγάρι που έχει 5 νεοσσους 17 16 15 14 και 13 ημερών. Ταΐζουν και οι δύο γονείς και οι νεοσσοι δεν έχουν κλαρωσει ακόμα. Μονο το πρώτο πηδηξε σήμερα από την φωλιά έκανε ένα γύρο στο κλουβί και ξαναγυρισε στη φωλιά. Το θέμα μου είναι τώρα εδώ και δύο μέρες έχω βάλει νέα φωλιά και νήμα στην καναρα μου γιατί είδα βατεματα με το αρσενικό και προσπαθουσε να τραβήξει και κάτι κλωστεςαπό το λάστιχο της κουκούλας και λέω ωραία θα βάλω καινούργια φωλιάκαι νήμα μην μου μαδησει κανα μωρό. Αλλά χώρισμα δεν έβαλα γιατί οι νεοσσοι ακόμα δεν έχουν βγει από την φωλιά και υπέθεσα ότι δεν χρειάζεται να χωρίσω από τώρα την μάνα τους. Να που όμως εκείνη σήμερα εκτόπισε τα καημένα τα μωρά στις άκρες και στριμωχθηκε ανάμεσα τους στην φωλιά για να χτίσει!τώρα τι κάνω; τώρα ας πούμε κοιμάται μέσα στην φωλιά. Αν αύριο έχει αυγό; εντωμεταξύ είναι από πάνω οι νεοσσοι γίνεται και χαμός από κουτσουλιά εκεί μέσα και δεν βλέπω τίποτα. Τα φώτα σας πλιζ!
 
Το αρσενικό τα ταΐζει κανονικά εκείνη την περίοδο! Μέχρι τον απογαλακτισμο τους. Βάλε μέσα στην νέα φωλιά τσόχα και μπορεί να στρώσεις και λίγο αρχικά. Ο αρσενικός σου τα ταΐζει; Επίσης κάτι σωστό είναι να βάλεις το χωρισμα στην μέση από την μια μεριά την καναρα με την νέα φωλιά και από την άλλη βάλε τον αρσενικό με τα μικρά. Από εδώ και στο εξής αν όλα πάνε καλά ο αρσενικός θα αναλάβει την σχεδόν αποκλειστικά σίτιση των μικρών. Αν η καναρα γεννήσει αυγά μέσα στην φωλιά με τα μικρά το πιθανότερο, αν όχι το σίγουρο είναι τα αυγά να σπάσουν.
 
@CHRISV αυτά τα γνωρίζω. ναι το αρσενικό μου τα ταΐζει κανονικά. Το λάθος μου ήταν που δεν έβαλα χώρισμα και η καναρα μου επέλεξε την παλιά φωλιά για να χτίσει παλι. Έχω βάλει και τσόχα στην νέα φωλιά και λίγα νήματα αλλά δεν. Αύριο θα βάλω το χώρισμα. Και θεος βοηθός.
 
Αύριο θα βάλω το χώρισμα. Και θεος βοηθός.
Μην βιάζεσαι, είναι απίθανο να σου κάνει αυγό αύριο, συνήθως στις 20-21 ημέρες βλέπεις το 1ο αυγό της επόμενης γέννας.
Στην φωλιά υπάρχει τσόχα ? έχεις βγάλει το νήμα της φωλιάς για να μεγαλώσει ο χώρος ?
[automerge]1652730056[/automerge]
έχει 5 νεοσσους 17 16 15 14 και 13 ημερών.
Είσαι σίγουρη για τις ημέρες ?
συνήθως τα 3 πρώτα σπάνε το αυγό την ίδια μέρα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τώρα είδα την ερώτηση για το αν είμαι σίγουρη για τις ημέρες. Ναιι έσπαγε 1 αυγό την ημέρα. Δεν έσπασε κανένα την ίδια μέρα με το άλλο. Η καναρα μου είχε κάτσει στην φωλιά από την αρχή που έκανε το πρώτο αυγό οπότε ίσως για αυτό είχαν και την διαφορά. Και εγώ επειδή ήταν και πρωτάρα φοβήθηκα να βάλω τα ομοιώματα και να τα επιστρέψω αργότερα όλα μαζί.
[automerge]1652733592[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εξωτερική
 
Βάλε την νέα φωλιά στην θέση της παλιάς και μετέφερε την φωλιά με τους νεοσσούς στην άλλη πλευρά.
Μην τοποθετήσεις διαχωριστικό, ρίξε λίγο νήμα στην νέα φωλιά και δες αν η κανάρα θα την φτιάξει.
Αν δεν την φτιάξει μπορείς να την φτιάξεις εσύ βάζοντας το νήμα στην φωλιά και την μορφοποιείς με ένα λεμόνι.
Λογικά η κανάρα δεν θα ακολουθήσει τα μικρά στην νέα θέση, όταν δεις το 1ο αυγό άλλαξε το με ομοίωμα (το πρωί) στο 4ο αυγό επιστρέφεις τα κανονικά στην φωλιά.
Όσο δεν υπάρχουν νέα αυγά στο κλουβί δεν υπάρχει λόγος να χωρίσεις τα μικρά, όταν όμως έρθουν τα νέα αυγά θα πρέπει να μπει το διαχωριστικό.
Με τα ομοιώματα θα κερδίσεις μερικές ημέρες με όλη την οικογένεια μαζί και φυσικά θα μπορέσεις να έχεις σχεδόν ταυτόχρονη εκκόλαψη των νέων μικρών.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αυτό δεν το είχα σκεφτεί με την αλλαγή της φωλιάς. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το τάισμα των νεοσσων η να τρομάξουν οι νεοσσοι και να πηδηξουν; σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.!
 
Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το τάισμα των νεοσσων η να τρομάξουν οι νεοσσοι και να πηδηξουν;
Με το τάισμα δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Όταν βγάλεις την φωλιά βάλε το χέρι σου μπροστά και κάνε την αλλαγή θέσης.
Αυτό που πιθανότατα θα αντιμετωπίσεις είναι αυτό που αποκαλώ ''η ανταρσία των νεοσσών', τα πιο μεγάλα ίσως προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην παλιά θέση, αν συμβεί μπορείς να τους κόψεις την φόρα τοποθετώντας το διαχωριστικό για μικρά χρονικά διαστήματα.
 
Για τον φόβο των Ιουδαίων, ακόμα κι αν χωρίσεις τον αρσενικό με τα μικρά από τη μία πλευρά του κλουβιού, όσο η κανάρα δεν έχει ολοκληρώσει τη γέννα της, καλό θα ήταν πιστεύω, να τον βάζεις και στην πλευρά της λίγη ώρα πρωί και απόγευμα ώστε να ζευγαρώνουν, για να αυξήσεις την πιθανότητα τα αυγά να είναι όλα γόνιμα, αν και συχνά θεωρείται ότι και ένα επιτυχημένο ζευγάρωμα είναι αρκετό για να γονιμοποιήσει μια σειρά αυγών.
 
Έπιασε το κόλπο με την απέναντι πλευρά η καναρα μου σήμερα άρχισε να φτιάχνει τη νέα φωλιά. Ωστόσο την χώρισα γιατί ο αρσενικός την κυνηγούσε όλη την ώρα όπως και οι πρώτοι δύο νεοσσοι που κλαρωσανε. Παρτε και φώτο με τα πρώτα δύο μωράκια που έχουν βγει και ετοιμάζεται και το 3ο σιγά σιγά. Μου φαίνονται κοριτσάκια τα 2 εξω και το 3ο που ετοιμάζεται αγορακι αλλά προφανώς δεν είμαι σίγουρη. Κάπως από τα μάτια τα ψιλοξεχωριζω. Τα άλλα 2 είναι κρυμμένα στην φωλιά. 🐣🐤🐥
[automerge]1652968715[/automerge]
Μόλις βγήκε είναι εδώ με τον μπαμπά του.20220519_165437_537x800.webp
 

Συνημμένα

  • 20220519_163023_519x800.webp
    20220519_163023_519x800.webp
    43,6 KB · Προβολές: 19
  • 20220519_163119_606x800.webp
    20220519_163119_606x800.webp
    46,6 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία:
Κουκλιά όλα, να τα χαίρεσαι.
Ωστόσο την χώρισα γιατί ο αρσενικός την κυνηγούσε όλη την ώρα
Ακολούθησε την συμβουλή του Γιάννη @ianos στο post 13.
Μου φαίνονται κοριτσάκια τα 2 εξω και το 3ο που ετοιμάζεται αγορακι αλλά προφανώς δεν είμαι σίγουρη.
Είναι πολύ νωρίς για να τα ξεχωρίσεις, υπομονή και θα τα ακούσεις και θα τα ξεχωρίσεις με σιγουριά.
 
Δεν γίνεται να τα ξεχωρίσεις από τώρα. Είναι πολύ μικρά. Περίμενε να μεγαλώσουν. Διάβασε και άρθρα με το θέμα διαχωρισμος φύλλου στα καναρίνια. Υπάρχουν πάρα πολλά.
 
@CHRISV προχθές μου έλεγες να τα χωρίσω και ότι θα ταΐζει μόνο ο πατέρας 😅
[automerge]1652985284[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τα έβαλα όλα μαζί ξανά το απόγευμα και τα μικρά έμπαιναν στην μισοφτιαγμενη φωλιά. Τώρα κοιμάται η καναρα στην νέα φωλιά με 1 νεοσο, 1 νεοσσος έξω και οι 3 νεοσσοι στην παλιά φωλιά.
 
@CHRISV προχθές μου έλεγες να τα χωρίσω και ότι θα ταΐζει μόνο ο πατέρας 😅
Δεν γίνεται να τα ξεχωρίσεις από τώρα. Είναι πολύ μικρά. Περίμενε να μεγαλώσουν. Διάβασε και άρθρα με το θέμα διαχωρισμος φύλλου στα καναρίνια. Υπάρχουν πάρα πολλά.


Ο @CHRISV προφανώς αναφέρεται στο να ξεχωρίσεις το φύλο από τόσο νωρίς. Γι'αυτό σου προτείνει να διαβάσεις και τα σχετικά άρθρα.
Δεν αναφέρεται στο χωρισμό των μικρών από τους γονείς.
 
Back
Top