Αναπαραγωγή Κανάρα μόνη σε προετοιμασία αναπαραγωγής έκανε αυγό

VasMel1981

PB New Member
Εγγραφή
4 Οκτ 2021
Μηνύματα
77
Πόλη
Λάρνακα
Καλησπέρα παιδιά

Μια κανάριά μου είναι σε προετοιμασία αναπαραγωγής μονή σε κλουβί

Σήμερα έκανε ένα αυγό

Πως προχωράω

Ευχαριστω
 
1ο σενάριο: Της δίνεις άμεσα φωλιά με τσόχα και νήμα και στρώνει τη φωλιά της. Όσο το κάνει αυτό βάζεις μέσα και τον αρσενικό. Αν το αυγό δεν έχει σπάσει το κρατάς και το μαρκάρεις (ώστε να ξέρεις ότι είναι άσπορο) και το βάζεις στη φωλιά.
2ο σενάριο: Στρώνεις εσύ μια φωλιά (πιέζεις και λίγο με ένα λεμόνι ή πορτοκάλι ώστε να κάνει γούβα) την προσαρμόζεις και βάζεις μέσα τον αρσενικό.
3ο σενάριο: Αν το αρσενικό δεν είναι έτοιμο για αναπαραγωγή ή εσύ θα ήθελες να κερδίσεις χρόνο ώστε να έχεις νεοσσούς αργότερα τότε αφήνεις την κανάρα όπως έχει, χωρίς φωλιά να κάνει και τα υπόλοιπα αυγά της (αν κάνει) και να κλωσήσει όπου βρει και στην πορεία προετοιμάζεις και τον αρσενικό
Σε κάθε περίπτωση φροντίζεις να έχεις κόκκαλο σουπιάς μέσα στο κλουβί της και επίσης προμηθεύεσαι υγρό ασβέστιο από πετσοπ και ακολουθείς τη δοσολογία που προτείνει για όσο διάστημα γεννά αυγά (+ 1 ημέρα από το τελευταίο αυγό).
Αν βάλεις φωλιά μπορείς να τοποθετήσεις μέσα (αφού αυτή είναι ολοκληρωμένη) και 1 ψεύτικο αυγό (από πετσοπ) ώστε να την έλξεις να κάνει την επόμενη γέννα μέσα στη φωλιά.
 
Back
Top