Αναπαραγωγή Κανάρα μόνη της δε προλαβαίνει να ταΐσει όλα τα μικρά

Derek_Joe

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2014
Μηνύματα
161
Λοιπόν είχα ανησυχίες αν προλαβαίνει η καναρα μου να ταΐσει όλα τα μικρά. Σημερα πήρα τη φωλια για να δω καλύτερα και είδα οτι μονο το ενα απο τα πέντε ειναι φουσκωμένο στο λαιμό δηλαδή μονο αυτο φαίνεται οτι εχει ταΐσει καλα. Τωρα βράζω αυγο θα το πολτοποιησω και θα το βάλω σε σύριγγα να τα ταισω και εγω ειναι σωστή κίνηση; Δεν εχω τροφή για νεοσσούς!
 
Να ταίσεις μόνον με κρέμα για νεοσσούς που πουλιέται στα πετς. Αν ταίσεις δικό σου μείγμα σε δυό -τρεις μέρες τα μικρά θα έχουν σοβαρά προβλήματα.
 
Ωχ καταλαβα. Δεν εχω πήγα χτες στο πετ και δεν είχανε. Βλακεία μου έπρεπε να το ψάξω καλύτερα αφού εχω νεοσσούς. Μέχρι αύριο θα την παλεψουνε;
 
Εγώ πιστεύω πως δεν είναι κριτήριο το πόσα βλέπεις να είναι ταϊσμένα την ίδια στιγμή αλλά να παρακολουθείς πόσο ζήλο δείχνει στο τάισμα.
Η δικιά μου ποτέ δεν μπουκώνει ταυτόχρονα όλα τα μικρά της αλλά όμως δεν σταματά όλή μέρα να ταΐζει, μη τη ματιασω και τα μικρά αναπτυσσονται μια χαρά.
Πολύ καλό είναι να βοηθάμε, αν ξερουμε τι κάνουμε, αλλά γνώμη μου είναι οτι πρέπει να είμαστε σίγουροι οτι χρειάζεται η επέμβαση μας.
Κάθε άλλο παρά ειδικός είμαι βέβαια στο θέμα, καθώς είναι η πρώτη μου απόπειρα ζευγαρώματος.
 
Βαλε αυγα πλαστικα απο κατω να πατανε να βγαινουν πιο ψηλα να ζητανε τροφη... Ισως αυτο το ενα να ειναι το μεγαλυτερο-το πρωτο που βγηκε και να καταφερνει να αρπαζει την τροφη.. Να παρακολουθεις αν ζητανε τροφη και αν τα ταιζει..

Η κρεμα για νεοσσους ειναι λιγο ακριβη αλλα μονο αυτο θα τα βοηθησει να αναπτυχθουν σωστα χωρις προβληματα.. Παρακολουθα πρωτα, ισως να μην χρειαστει :).
 
Όλη μερα τρέχει η καημένη η αλήθεια ειναι. Όλα βγήκαν την ίδια μερα τα είχα αλλάξει με πλαστικά. Αναπτύσσονται κανονικά, ίσως αγχώνομαι πολυ δε θελω να ταλαιπωρείται. Και φοβάμαι να μη χάσω κάποιο. Ειναι και μενα το πρώτο μου ζευγάρωμα με ζευγάρι που το φρόντιζα ενα χρόνο. Φοβάμαι και για τη καναρα και για τα μικρά. Ίσως πρέπει να χαλαρώσω λιγο και να αφήσω τη φύση να κανει το κουμάντο της.
 
Μπορει να σε και αγχωσα εγω.. Οχι επιτιδες απλα να εχεις λιγη εννοια.. Δαμε ενα ζευγαρι μπορει να ειναι ανικανο να μεγαλωσει τα μικρα και μια θηλυκια μονη της να τα καταφερει..
 
Οχι οχι μεν στεναχωριέσαι Αριάδνη μου. Δε με άγχωσες καθόλου. Το χω στη φύση μου με το παραμικρό αγχώνομαι :). Ειναι η απειρία μου και πραγματικά σας ευχαριστω όλους εδω για όλη τη βοήθεια. Κάθε μερα σας τρελαίνω με τις ερωτήσεις μου και ακόμα δε με βαρεθηκατε ευχαριστω πολυ!
 
Back
Top