Αναπαραγωγή Κανάρα ξεπουπουλιάζει τους νεοσσούς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billdere
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billdere

PB Member
Εγγραφή
6 Απρ 2014
Μηνύματα
1.623
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Καλησπέρα σας,

Μια μέρα πριν κλαρώσουν οι νεοσσοί η κανάρα ξεκίνησε να μαδάει τα μικρά, στο τσακ την πρόλαβα.. Είχε μαδήσει μόνο το ένα..χώρισα την κανάρα και άφησα το αρσενικό με τα μικρά.

Έδωσα φωλιά και νήμα στην κανάρα και μέχρι το απόγευμα η φωλιά ήταν έτοιμη, το άλλο πρωινό πέρασα τον κάναρο από την μεριά της και τάιζαν τα μικρά από το χώρισμα.. Το επόμενο πρωινό όμως είδα να λείπουν οι ουρές των μικρών.. Και είδα τα πούπουλα μέσα στην φωλιά..η κανάρα λοιπόν γιατί την είδα με τα μάτια μου, πηγαίνει στο χώρισμα και ξεπουπουλιάζει τα μικρά..

Εγώ τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;
 
Αν είναι πουλιά χρώματος, που δεν έπρεπε να βγεί η ουρά, τώρα την ζημιά στην έκανε!
Βάζεις ένα αδιαφανές (σκληρό) χώρισμα και αφήνεις τα παιδιά με τον πατέρα.
Όποτε είσαι σπίτι, περνάς τον κάναρο απο την μεριά της θηλυκιάς για καμιά ώρα. Μετά το δεύτερο-τρίτο αυγό τον αφήνεις μόνιμα με τα μικρά.
Υ. Γ Αφού παρ' ότι είχες δώσει κλωστές, σου μάδαγε τα μικρά, ή το υλικό δεν τις άρεσε ή δεν υπήρχε μαλακό υλικό (βαμβάκι) για υπόστρωμα.
 
Τα θηλυκά είναι απρόβλεπτα μερικές φορές επιτίθενται στα μικρά και τα ξεπουπουλιάζουν για να χτίσουν την επόμενη φωλιά, αν έχει νήμα κατά πάσα πιθανότητα αυτό δεν συμβαίνει οπότε ίσως να μην είναι το νήμα της αρεσκείας της όπως είπε και ο mgerom.
 
Back
Top