Αναπαραγωγή Κανάρα πέθανε αφήνοντας 3 μικρά

ΜΑΚΗΣ Λ

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2009
Μηνύματα
33
Πόλη
Ναύπλιο
Η κανάρα του κολλητού μου πριν από 10 μέρες έβγαλε 3 μικρά. Σήμερα το πρωί πριν πάει για δουλειά την είδε να τα ταϊζει. Όμως το απόγευμα γυρνόντας σπίτι την βρήκε ψώφια. Αρσενικός δεν υπάρχει γιατί δώθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προσπαθήσαμε να τα ταϊσουμε μόνοι μας αλλά μας είναι πολύ δύσκολο. ☹
Εγώ έχω μια θηλυκιά που πριν τρεις μέρες της πήρα τα αυγά γιατί ήταν άσπορα. Ακόμα δεν έχει φτιάξει καινούρια φωλιά και είναι σε ζευγαρώστρα με χώρισμα με τον αρσενικό. Αν τα βάλω σε αυτην ή στον αρσενικό υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα δυο να τα μεγαλώσει;
 
δεν νομίζω πως μια ξένη κανάρα θα κάτσει να ασχολήθεί με τα μικρά κάποιας άλλης κανάρας... Νομίζω πως πρέπει να αρχήσεις να τα ταίζεις με το χέρι σου
 
ΚΑι νομίζω πρέπει να ξεκινήσεις ΑΜΕΣΑ γιατί αυτά τώρα που μιλάμε μπορεί να πεινάνε.. Εχω ακούσει για παραμάνες, αλλα περίμενε κάποιος εμπειρότερος να μας διαφωτήσει!
 
Οπως βλέπω το τάισμα με το χέρι είναι μονόδρομος πλέον.
Ρήξε μια ματιά εδώ
https://community.petbirds.gr/threads/Κάναρος-δεν-αφήνει-την-κανάρα-να-κλωσήσει.11972/
Στο τέταρτο πόστ εχω μια φωτό απο σκόνη για τάισμα νεοσσών.
Αν δεν βρείς το ίδιο, κάποια άλλη μάρκα θα είναι διαθέσιμη.
Τοποθέτησε τους νεοσσούς σε κάποιο ζεστό σημείο.
Σε μια νέα φωλιά που θα φτιάξεις μόνος σου.
Αν νομίζεις οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αερισμού, μπορείς να τα σκεπάσεις με ένα αραιό
βαμβακερό πανί. Πρέπει να ταίζονται κάθε φορά που αδειάζει η γούσα τους.
 
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Κ. Μάκη και εμεις με τις λίγες γνώσεις που έχουμε νομίζουμε οτι το ταισμα με το χέρι ειναι μονόδρομος. Ομως το πρόβλημά μας, είναι κυρίως το πρωϊ οπου λοιπουμε στις δουλείες μας. Υπάρχει κάποιος τροπος ωστε να παρατήνουμε το τάισμα κάποιες ώρες.
 
πρεπει να τα ταιζεις αρκετες φορες τη μερα.υπαρχουν ειδικες τροφες για νεοσσους στο εμποριο που περιεχουν και την αναλογη συριγγα. Ενας φιλος μου επαθε το ιδιο και τα επαιρνε μαζι στη δουλεια του για να τα ταιζει. Βεβαια αυτος δουλευε μεσα σε γραφειο και ετσι ειχε την καταλληλη θερμανση. Τελικα απο τα 4 μικρα που ειχε καταφερε να μεγαλωσει τα 2 και τωρα ειναι γερα σε δικο τους κλουβι.
 
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Κ. Μάκη και εμεις με τις λίγες γνώσεις που έχουμε νομίζουμε οτι το ταισμα με το χέρι ειναι μονόδρομος. Ομως το πρόβλημά μας, είναι κυρίως το πρωϊ οπου λοιπουμε στις δουλείες μας. Υπάρχει κάποιος τροπος ωστε να παρατήνουμε το τάισμα κάποιες ώρες.

Αν βρησκόμουν στην θέση σας θα τα έπερνα μαζί μου στην δουλειά.
Ενα μικρό χαρτονένιο κουτάκι με καλό εξαερισμό κάπου θα το "έκρυβα".
Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο(τουλάχιστον, εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι) χωρίς τον κίνδυνο να μην τα καταφέρουν τελικά. Ενας έλεγχος στην γούσα και τάισμα όταν αδειάσει. Προσοχή στην αραίωση της τροφής. Να είναι αρκετά μαλακιά(αραιομένη με νερό)
ώστε να παίρνουν και την ανάλογη υγρασία που χρειάζονται.
Εύχομαι να τα καταφέρετε!
 
Back
Top