Αναπαραγωγή Κανάρα παράτησε τα αυγά της

Vasilis1966

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2017
Μηνύματα
121
Πόλη
Σέρρες
Γειας σας και παλι μετα απο καιρο παιδια θα σας απασχολησω με θεμα ενος φιλου με 2 αχατακια. Τον απριλιο τα ειχε ζευγαρωσει πηρε 3 νεοσσους απο την πρωτη του αποπειρα και προχωρησε στην 2η διαδικασια ακολουθωντας πραγματα που διαβασε εδω απο εμπειροτερους κατοχους. Απο προχθες εχει παρατησει τα αυγα τα οποια καθοταν για 11 μερες απο το 3ο αυγο και μετα και αρχισε να ασχολητε με τους νεοσσους της πρωτης γεννας που ηταν απο την αλλη μερια του κλουβιου. Αρχικα προχθες σηκωθηκε πηγε τους ταισε και ξαναεκατσε για κανα 2 λεπτα και του ειπα να μην αγχωνεται. Επαναπαυθηκαμε. Απο το ξημερομα της επομενης δεν ξαναεκατσε.ψειρες δεν ειχε στη φωλια το κλουβι θεση δεν αλλαξε αρα τι μπορει να πηγε στραβα; Ευχαριστω πολυ
 
Βασίλη, ωοσκόπηση έχει κάνει στα αυγά;
Πόσα αυγά είναι;
Άλλαξαν οι συνθήκες θερμοκρασίας στην περιοχή από τότε που δεν ξανάκατσε; Έχει ένα 24ωρο να πάει στη φωλιά; Μήπως πλέον κατάλαβε ότι τα αυγά είναι άσπορα ή ότι τα έμβρυα νεκρώθηκαν;
Βάλτε μπανιέρα στο κλουβί, μην πετάξετε τα αυγά αν είναι γεμάτα.
 
Βασίλη, ωοσκόπηση έχει κάνει στα αυγά;
Πόσα αυγά είναι;
Άλλαξαν οι συνθήκες θερμοκρασίας στην περιοχή από τότε που δεν ξανάκατσε; Έχει ένα 24ωρο να πάει στη φωλιά; Μήπως πλέον κατάλαβε ότι τα αυγά είναι άσπορα ή ότι τα έμβρυα νεκρώθηκαν;
Βάλτε μπανιέρα στο κλουβί, μην πετάξετε τα αυγά αν είναι γεμάτα.
Δεν γνωριζω αν εχει κανει ωοσκοπηση. Τα αυγουλακια ειναι 4 και οι θερμοκρασιες τον τελευτειο καιρο ειναι 21-25 βαθμους μεχρι να σκοτινιασει βραδακι πεφτει 17-18. Απο οτι μου ειπε σε τηλεφωνο αφου ειχα φυγει απο τον χωρο του το πουλι ηταν ανυσηχο ταιζε στο καγκελο τα μικρακαι ξανακαθοταν. Το βραδυ κλοσσησε κανονικα αλλα απο το πρωι δεν ξαναεκατσε. Τι παιζει με την μπανιερα;υπαρχει περιπτωση να σωσουμε κατι;
 
Με την μπανιέρα παίζει οι αν υπαρχει πρόβλημα υγρασίας τότε βρέχεται το θηλυκο και μετα νομίζει τα αυγά και οι νεοσσοί αν ειναι η μέρα τους να εκκολαφθούν, σπάνε πιο εύκολα το ήδη απο την υγρασία μαλακό τσοφλι.
Αλλά υπαρχει και η περίπτωση όπως σου είπα ειτε να νεκρώθηκαν οι νεοσσοί ειτε να ποροκειται για άσπορη γέννα.
Το αρσενικό δεν ταΐζει τα μικρά;
 
Η φωλιά εγκαταλείφθηκε και μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τους λόγους που αυτό έγινε.
Στο διάστημα που βρισκόμαστε (τέλος Μαΐου) βασική πηγή εγκατάλειψης της φωλιάς είναι οι ψείρες που ενοχλούν. Χρειάζεται όμως πολύ εμπειρία και αρκετή τύχη να πέσεις πάνω τους τη μέρα όταν ο πληθυσμός τους είναι κάπως ελεγχόμενος.
Όταν τις βλέπουμε συνήθως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι ενοχλήσεις την κάνουν να σηκώνεται και να αφήνει τη φωλιά, καταστρέφοντας τη ζωή που υπάρχει μέσα στα αυγά και μεις πολλές φορές το βλέπουμε όταν πλέον είναι αργά.
θα πρότεινα να ψάξει ο φίλος σου καλύτερα και επίμονα... σε απόσταση μεγαλύτερη του μέτρου από το κλουβί ή να εφαρμόσει το "πείραμα' με την υγρή χαρτοπετσέτα.
Αιτία εγκατάλειψης είναι και τα άσπερμα αυγά που με τις ζέστες χάνουν τη συμμετρία στις κινήσεις τους και όταν αυτό γίνει αντιληπτό από τη μητέρα επέρχεται και η εγκατάλειψη όπως και πολλές άλλες.
Να συστήσεις ξεκούραση στα πτηνά που έχει ο φίλος σου γιατί σχεδόν είμαστε στο κατώφλι της πτερόρροιας και θα χρειαστούν τις όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει σύντομα.
τι παιζει με την μπανιερα;υπαρχει περιπτωση να σωσουμε κατι;
Η μπανιέρα χρειάζεται για να αυξήσει την υγρασία της φωλιάς το τελευταίο απόγευμα πριν την εκκόλαψη κι όχι νωρίτερα..
Και ασφαλώς δε σώζεται τίποτε μετά από ολονύχτια απουσία του θηλυκού από τα αυγά.
 
Back
Top