Αναπαραγωγή Κανάρα που δεν κάνει αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Εύχομαι όλοι να είστε καλά.

Έχω καιρό να γράψω.
Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα "πρόβλημα" που με απασχολεί.

έχω ζευγαρώσει με επιτυχία πρίν από 2 χρόνια τον αρσενικό μου με ένα θυληκό που είχα. Όλα πήγαν πολύ καλά και μου βγήκαν 3 αρσενικά. Δυστηχώς μετά από ένα χρόνο το θηλυκό εκείνο πέθανε όσο και να προσπαθήσα.
Εδώ και ένα χρόνο έχω πάρει ένα άλλο θυληκό. Πέρσυ μου έκανε ένα αβγό ενώ ήταν σε άλλο κλουβί από τον αρσενικό γιατί δεν τα είχα βάλει μαζί. Το αρσενικό μου τότε είχε κάποιο πρόβλημα στα ποδαράκια και του έκανα θεραπεία με scatt. Όλα μια χαρά τώρα. :)
Το θυληκό μου την πρώτη φορά που το έβαλα με το αρσενικό ενώ τα πήγαιναν τέλεια και έφτοιαξαν φωλιά και ο αρσενικός έκανε την 'δουλειά" του κανονικά δεν έκανε ποτέ αβγα. Θεώρησα πως ήταν επειδή τα έβαλα προσ το τέλος τις εποχής ζευγαρώματος.
Φέτος λοιπόν μόλις την είδα να σιγοτραγουδάει και τον αρσενικό να λυσάει το ξαναέβαλα μαζί. Ο αρσενικός κάνει την 'δουλειά" του αλλά εδώ και 1,5-2 εβδομάδες που είναι μαζί ακόμα δεν έχει κάνει αβγό. Κάθετε στη φωλια την ταϊζει ο Κύριος αλλά τίποτα. Σε αντίθεση με ένα νέο ζευγάρι που έβαλα που στις 3 μέρες από την φωλιά μου έκαναν σήμερα το πρώτο αβγο.

Ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει με την θυληκιά;
Μήπως για κάποιο λόγο δεν μπορεί να κάνει αβγα;
Να τα χωρίσω καλύτερα να μην βασανίζονται;

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Γιωτα
 
Καλησπερα, ειχες κανει προετοιμασία για αναπαραγωγη;
Τι τροφες δινεις;
Εκτός από το κανονικό φαγητό τους το οποίο ειναι συσκευασμένο και ειναι της vitacraft για περιοδους αναπαραγωγής, τουσ δινω αβγό, μήλο και κανένα μαρουλάκι από τον κήπο. εννοείται πως έχω μέσα σουπιοκόκαλο το οποίο βέβαια δεν το πολυτσιμπάει. Και η πτηνίατρος στο προηγούμενο καναρίνι μου είχε πει πριν το ζευγάρωμα να τουσ βάζω για 10 μέρες στο νεράτι μια πολυβιταμίνη λέγετε vitamin plus της TAFARM. Αυτό έκανα και τώρα.
 
Μη ψάχνεστε. Υπάρχει ιστορικό, άρα πρόβλημα. Μάλλον είναι ορμονικό, αλλα ποιος μπορεί να πεί τους λόγους με ακρίβεια;
 
@giospa
Εχει δωσει εστω ενα αυγο τουλαχιστον περυσι, δεν ειναι οτι δεν εχει κανει ποτε ετσι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@giospa
Εχει δωσει εστω ενα αυγο τουλαχιστον περυσι, δεν ειναι οτι δεν εχει κανει ποτε ετσι;
Ναι έχει δώσει ένα αβγό χωρίς να την έχω βάλει με τον αρσενικό αλλά ναί έχει.
Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά από εκεί που το πήρα μου είπαν πως είναι ράτσα orpheus. (απλά το αναφέρω αν κάπου βοηθάει)
[automerge]1587987863[/automerge]
Μη ψάχνεστε. Υπάρχει ιστορικό, άρα πρόβλημα. Μάλλον είναι ορμονικό, αλλα ποιος μπορεί να πεί τους λόγους με ακρίβεια;
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ χωρίς να έχω γνώσεις αλλά με προβληματίζει πως έχει κάνει μία φορά ένα αβγο. Αλλά ακόμα ότι και να γίνει εμείς την αγαπάμε :)
 
Back
Top